Serà veritat el que es diu de Juli Cèsar?

 • Juli Cèsar bisexual?

Quan Juli Cèsar era molt jove, es diu que era un noi excepcionalment atractiu : Atlètic, ulls negres , pell pàl·lida, trets femenins … tant era així que el rei de Bitínia es va enamorar perdudament d’ell : el va convertir en el seu amant, vestint i maquillant-lo com una dona .

La seva joventut va estar habitada per grans conquestes i enamoriscaments , però arribada la maduresa a Juli Cèsar li va arribar el mateix que a gairebé tots els homes de la seva edat : la calvície o alopècia. Una cosa realment tràgica per una personalitat com la seva. Com suportar aquesta pèrdua de pèl? Després de ser rebutjat en nombroses ocasions pel cap gal Vercingètorix, un home del que s’havia enamorat, no ho va dubtar un segon: va ordenar que l’estrangulessin i que li elaboressin una perruca amb el ros cabell del noi.

 • Juli Cèsar gelós?

Admirava profundament Alexandre el Gran, encara que més que admiració era profunda enveja. Sempre va lamentar no haver aconseguit els seus mateixos èxits a la mateixa edat que el jove heroi macedoni.

 • Juli Cèsar un don juan?

No només li agradaven els homes, sinó que també les dones, ja que es va casar moltes vegades i va tenir amants com per exemple:

 •    Cleòpatra
 •    Cornèlia
 •    Pompeia
 •    Cosutia
 •    Calpurnia
 •    Lolia
 •    Servilla

Què en sabeu d’aquestes dones? Amb qui es va casar? Quina relació tenia amb la seva mare?…

Leila Díaz

4t ESO Llatí

2 thoughts on “Serà veritat el que es diu de Juli Cèsar?

 1. Ariadna Casasa

  Ave!
  Aquest article de la meva companya Leila, està molt ben fet i treballat, hi ha un gran treball darrere i m’agrada saber i xafardejar una mica sobre la vida de Juli Cèsar. M’ha sobtat que fos bisexual ja que es una dada que desconeixia.
  L’apunt ha estat molt interessant.
  In proximum!!

 2. Laura

  Avee
  És molt interessant, ja que la nostra companya Leila s’ha permès xafardejar en la vida de Juli Cèsar, i n’ha extret fets molt interessants que poca gent sap. He après moltes coses que no sabia sobre aquest.
  És un treball molt ben fet! Felicitats!
  Salve

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *