Amb quines escenes de la vida grega es corresponen?

Seguint l’exemple d’altres alumnes que s’expressen millor amb el dibuix que amb la recreació literària de la vida quotidiana a l’antiga Grècia, hem fet aquestes il·lustracions per tal que opineu sobre diferents moments de la vida dels grecs. A quina escena correspon el dibuix de la Chorouk? Està ben aconseguit? Quina escena de la trilogia de l’Alexia correspon a la vida quotidiana? Expliqueu-la? Què representen les altres dues il·lustracions? A quina escena correspon la il·lustració de la Sandra? Té relació amb l’amistat? Com seria la cita d’Aristòtil en grec? …

Chorouk, Alexia i Sandra
1r Batxillerat Grec

23 thoughts on “Amb quines escenes de la vida grega es corresponen?

 1. Joaquin

  Que lindos dibujos!!
  El primero muestra como era vivir en Grecia, como se compartían juegos y lo que era la vida cotidiana.
  El segunda es una idea mas elevada que creo que refleja la vida de los hombres cuando estaban en su hogar y el pasatiempo que había, como por ejemplo el ARCO Y FLECHA.
  Y por ultima el tercero que me refleja una idea tierna sobre la amistad antigua y como se entretenían los nenes de ese entonces en algunos casos.

 2. Leila Diaz

  Bonum diem

  Els dibuixos son molt bonics, estàn molt currats i molt ben fets.
  Moltes felicitats!!!

 3. Laia Costa

  Bonum Diem,
  Primer de tot, felicitar a les meves companyes pels fantàstics dibuixes, no sabia que fóssiu tan bones dibuixant!
  Com sempre, es molt més fàcil conèixer un tema amb un suport visual, sempre es fa més fàcil, i més amb aquests dibuixos tan ben fets!
  En la meva opinió, el primer dibuix representa la vida quotidiana al carrer, en canvi, el dibuix de l’Alexia representa la vida dels adults, caçant i a casa. Per últim, el de la Sandra representa la infantessa i el temps lliure dels nens a l’antiga Grècia.

 4. Mireia Sánchez Cano

  Xaipe!!

  Enhorabona a les meves companyes per aquest apunt tan complet que expressa la vida quotidiana a Grècia!!

  Per mi cada un dels dibuixos ens expressa una part de la vida grega. El primer, el de la Chorouk, representa la vida amb conjunt, molts nens jugant i compartint. El de la Sandra es refereix a nens però jugant sols, i en canvi el de l’Alèxia es refereix a la vida quotidiana a Grècia però tal i com la veuen els adults, amb la caça, la pesca… i les seves activitats diaries.

 5. Alèxia Alvárez

  Χαιρετε!
  Felicitar a les dues companyes i agrair als demes per les seves felicitacions.
  Sota el meu criteri;
  A quina escena correspon el dibuix de la Chorouk? L’escena correspon com a l’hora d’esbarjo dels nens al carrer.
  A quina escena correspon la il•lustració de la Sandra? Té relació amb l’amistat? L’escena correspon a dos amics jugan, és clar, la frase esmentada a sota del dibuix es una cita d’Aristòtil que vol expressar el significat de la paraula amistat i la penetració que comporta aquest sentiment amb l’altre persona que es comparteix.

 6. Valentina Restrepo Rodríguez

  Xaipe!
  Molt bones imatges!!!
  La primera ens reflecteix com era la vida a Grècia, com es compartien els jocs i es divertien amb les coses que tenien!
  A la segona imatge es veu quan els homes estaven a casa o lliures i les coses que feien per entretenir-se una mica com per exemple, jugaven a l’arc i la fletxa.
  Per acabar a la tercera imatge podem observar com els nois es divertien amb lo poc que tenien.

 7. Clàudia Ordaz

  Xaipe

  La primera il·lustració representa el temps d’esbarjo dels nens, la segona rperesenta la vida dels adults i l’últim podrien ser dos nens jugant al gineceu. M’ha agrdat moltíssim el dibuix de la Chourouk, m’agraden els colors i la textura, té personalitat!

 8. Eloi Salat

  XAIPE!
  En la meva opinió el dibuix de la Chorouk representa un dia normal on els nens juguen, el de l’Alexia crec que representa la vida dels adults, és a dir el que feien, com per exemple la caça o estar a casa, i per últim el dibuix de la Sandra em sembla que representa com s’entretenien els nens a l’Antiga Grècia. Per cert! Molts bons dibuixos, felicitats Chorouk, Alexia i Sandra!

 9. Mar Cruz Viladoms

  Xaipete,
  Uns dibuixos molt xulos, companyes.

  La primera imatge correspon al temps lliure que tenien els nen, l’esbarjo.
  La segona imatge correspon a les aficions que tenien els homes.
  I en l’última són representats dos nens jugant amb alguna cosa.

 10. Juls París

  Xaipe!!

  La primera il·lustració representa un dia de la vida quotidiana, estàn representats nens jugant a l’hora de l’esbarjo al carrer. La segona imatge representa la vida que portava un home adult en aquella època, tres situacions de la vida quotidiana d’un home grec. Per últim, el dibuix de la Sandra és molt més tendre, reflecteix l’amistat entre dos nens mentre s’entretenen amb un dels seus jocs.
  Sens dubte el dibuix que més m’ha agradat ha sigut el de la Chorouk, hi podem trobar mil detalls que narren la vida quotidiana dels nens en aquells temps.

 11. Mariona Cava i Ruiz

  Primer de tot, felicitar a les meves companyes per aquestes il·lustracions!! 🙂
  La primera imatge il·lustra el temps lliure dels infants. La segona imatge es pot observar la vida quotidiana d’un home adult grec i a l’última imatge pots veure l’amistat entre dos nens i com s’entretenien

 12. Alba Zarcos

  Bonum Diem!
  Els dibuixos estan molt ben fets i són molt bonics.
  Felicitacions!
  Ave!

 13. abril gabutti

  Xaipe!
  Quins dibuixos més ben aconseguits!
  El dibuix de la Chorouk em recorda a l’hora esbarjo, a l’escola, d’uns nens petits.
  El dibuix de l’Alèxia crec que representa tres activitats que solien fer els adults grecs.
  I per acabar, el dibuix de la Sandra il·lustra l’amistat de dos nens petits jugant al carrer, cosa que no s’ha perdut i no hem de perdre mai.

 14. Amaliaa

  XAIPETE!
  En els dibuixos podem veure que en la primera fotografía es veu un grup de nens que estan compartint joguines, en la segona hi han uns homes practicant esport i menjant mentre fan tertúlia i per últim en la tercera hi han uns nens que estan jugant.

 15. Gerard Balduzzi

  En els dibuixos se’ns presenten diverese escenes de la vido quotidiana de l’antiga Grècia. En la primera hi ha una escena dels nens jugant. La figura adulta que s’hi veu és una dona, ben normal si tenim present que eren les dones les que s’encarregaven de la canalla.
  El segon dibuix hi ha tres escenes diferents: a la part de dalt s’hi veu una figura masculina amb un trident que em fa pensar en Posidó. A la part central s’observa una escena quotidiana, que potser tenia lloc després de sopar, en la cual uns homes s’entretenen parlant i bevent mentre una dona toca la flauta. A la part d’abaix hi apareix una dona amb un arc i una fletxa. Potser és una amazona?
  En el tercer dibuix hi ha dos nens jugant amb pedretes.

 16. Claudia López Astilleros Godar

  El primer dibuix representa molts nens jugant entre ells amb les seves joguines i, penso, que, com tots tres dibuixos, està molt ben aconseguit, són molt macos. Pel que fa a la segona fotografia, el dibuix que mostra una escena de la vida quotidiana és el del mig, el qual, representa la simposi. En aquesta imatge, una esclava serveix a dos homes que es troben parlant estirats en unes butaques. La primera de les il·lustracions de l’Alèxia mostra Posidó i el tercer dibuix, seguint aquest patró de déu i atribut, podria ser d’Àrtemis. La il·lustració de la Sandra mostra dos nens jugant fet, que te relació amb l’amistat.

  La cita d’Aristòtil en grec seria:

  Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικούσαν δύο φορείς. Μια καρδιά που ζει σε δύο ψυχές

 17. Kathy Ortiz

  En el primer dibuix podem observar a moltíssims nens jugant amb les seves joguines, el dibuix té molts detalls i està molt ben aconseguit.
  El segon dibuix mostra la vida quotidiana de dos homes, mentre es distrauen i fan tertúlia una esclava els serveix.
  El tercer dibuix mostra a dos nens jugant ja que són amics.

 18. ema :)

  Quins dibuixos més macos!

  El primer representa un grup de nens jugant, aquests són vigilats per una dona, ja que eren les encarragades de vigilar als infants.
  A la segona imatge es representen diverses escenes de la vida quotidiana grega, i per últim, a l’última il·lustració mostra dos nens jugant al carrer.

 19. marta

  El primer mostra la vida quotidiana a Grècia i com vivien, jugaven…
  En la segona podem veure activitats dels homes adults, com caçar.
  Per últim, la tercera imatge mostra com dos amics jugaven i es divertien amb el poc que tenien.

 20. Jordi

  La primera imatge il·lustra el temps lliure dels infants. La segona imatge es pot observar la vida quotidiana d’un home adult grec i a l’última imatge pots veure l’amistat entre dos nens.

 21. emma

  En aquestes imatges trobem reflectides activitats de la vida quotidiana dels antics grecs.
  A la primera imatge puc veure molts nens jugant i compartint les joguines entre ell, també es poden apreciar algunes figures adultes, que m’han fet considerar si podia ser una escola tot i que per la quantitat de nens hem sembla extrany…
  A la segona trobem representada la vida dels adults durant el que podria ser el simposi.
  A l’última trobem dos nens jugant, una preciosa representació de l’amistat!!!

 22. pablo

  A les imatges podem veure la vida quotidiana que portaven els grecs, a la primera veiem a molts nens jugant amb diferents joguines de l’època. A la segona es veu la vida dels adults, i a la tercera veiem dos nens jugant feliços i amb signes d’amistat.

 23. Jordi Fernàndez

  En la primera imatge es pot veure a que jugaven en aquell temps els infants. La segona imatge es pot observar la vida quotidiana d’un home adult grec caçant i menjant i a l’última imatge pots veure l’amistat entre dos nens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *