El Gran Dictat en grec clàssic a l’aula de grec

Un any més hem fet a classe de grec de primer de batxillerat el concurs de El Gran Dictat.

Aquest programa de TV3 presentat per Òscar Dalmau acaba de fer 1.000 edicions, consisteix en lletrejar correctament totes les paraules que el presentador diu i guanya la persona que cometi menys errades. Nosaltres l’hem adaptat a la nostra assignatura, i hem dut a terme el mateix joc, però amb paraules gregues que vam estudiar a classe i que tot seguit teniu aquí:

Els participants d’aquest any han estat: el Robert Cepeda, la Sandra Mendoza i la Mar Cruz. La presentadora va ser la Julia Paris, la dissenyadora de les magnífiques ulleres que porten els participants (per no fer trampes) va ser l’Alexia Alvarez, la Mariona Cava a la taula de so posant-nos la sintonia del Gran Dictat i el càmera i editor del vídeo va ser l’Eloi Salat.

La Mar va ser qui més errades va cometre, i per tant, va quedar desqualificada en la primera ronda. En Robert, a diferència de la Sandra, va cometre algunes errades, però va poder superar la primera ronda i va acabar enfrontant-se a la Sandra en la ronda final. Finalment, per puntuació, la guanyadora va ser la Sandra! Moltes felicitats Sandra! I a tots els participants perquè ho vau fer molt bé!

Laia Costa,

1r de Batxillerat Humanístic

3 thoughts on “El Gran Dictat en grec clàssic a l’aula de grec

 1. Erola Such Tormo

  XAIPETE!

  Felicitats a la Laia per un gran article i a l’Eloi per el vídeo. A mi personalment el gran dictat grec em va semblar una activitat magnífica: entretinguda i didàctica. Deixant de banda que el vam duu a terme el dia del meu aniversari, ens ho vam passar d’allò més bé! Haig de felicitar i en paraules majors a tots els concursants per tenir el valor de sortir a concursar, perquè si ja és difícil lletrejar en la nostre llengua materna, en grec és encara més! Tots ho van fer molt bé, amb més errades o amb menys però van sortir a intentar-ho. Enhorabona!

 2. Alèxia Alvárez

  XAIPETE
  Enhorabona a la Laia per l’article està molt bé!
  Sobre l’actitivitat opino que va ser divertida i que aquests jocs memoristics són molt entretinguts, si hagués tingut una mica més de domini en la llengua hagués participat perquè soc bastant competitiva, però la veritat es que en aquells moments era bastant difícil!
  Jo per sort, ja que no faig poder participar de manera directe ( dient les paraules) vaig poder participar de manera menys directe, em vaig encarregar de fer les ulleres, aquestes estan ambientades en l’època de l’antiga Grècia, tenen forma de temple, em va agradar bastant fer-les ja que tot el relacionat amb lo artístic m’agrada!
  Felicitar a l’Eloi i la Mariona per el vídeo, i hauríem de fer més activitats com aquesta!

 3. Mar Cruzcruzviladoms

  Xaipe,
  Jo, com a concursant del Gran Dictat a grec, m’ho vaig passar d’allò més bé; i vaig aprendre a deletrejar les paraules en grec de manera bastant ràpida. Va ser una activitat molt amena i que va fer que l’aprenentatge del grec, un cop més, sigués encantadora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *