Referents de Prometeu

PERSONATGE MITOLÒGIC, ATLAS D’ANATOMIA, FILM DE RIDLEY SCOTT (PROMETHEUS) (2012), MARCA DE PISSARRES DIGITALS INTERACTIVES (PROMETHEAN), MARCA DE ROBA INTERIOR MASCULINA D’ARGENTINA i XARXA SOCIAL PER A VIATGERS SORDS

Coneixeu el mite de Prometeu? Què simbolitza?

Francesc Franquet Yerro

5 thoughts on “Referents de Prometeu

 1. Aaron Romero

  Bonum Diem,
  Prometeu és una divinitat de la mitologia grega. El seu estatut varia dins el panteó grec en funció de les versions del mite, algunes de les quals el presenten com a tità i d’altres com a fill d’un tità. La figura de Prometeu, que es correspon amb el que s’anomena un heroi cultural, està relacionada amb tres esdeveniments mítics: l’aparició dels sacrificis als déus, el control del foc per part de l’home i l’aparició de la dona.
  Vale

 2. Pedro Sanchez

  Prometeu, era un d’aquests dotze Titans i se’l considera creador de l’espècie humana, a la qual hi hauria creat mollejant amb argila. Es informació interessant que ve bé saber.
  Vale!!

 3. elazouan24

  Xaipe!
  Prometeu és una divinitat de la mitologia grega. El seu estatut varia dins el panteó grec en funció de les versions del mite, algunes de les quals el presenten com a tità i d’altres com a fill d’un tità. La figura de Prometeu, que es correspon amb el que s’anomena un heroi cultural, està relacionada amb tres esdeveniments mítics: l’aparició dels sacrificis als déus, el control del foc per part de l’home i l’aparició de la dona.

  El seu mite tracta del càstig de l’àguila que pot ser relacionat amb altres semblants com ara el de Tici, referit per Homer a l’Odissea i la Ilíada, on dos voltors devoren el fetge a Tici, com a càstig per un intent de violació a Leto o, segons altres versions, Àrtemis. Alguns autors proposen un origen caucàsic del mite.

 4. Abril Ramos

  A diferent punts de Grècia es van celebrar festes dedicades a Prometeu. La més important era la que tenia lloc al barri del Ceràmic d’Atenes, on se celebraven unes curses de relleus amb torxes anomenades lampadodròmies, que commemoraven el do del foc que havia fet a l’home. En aquest barri Prometeu era honorat com a patró dels artesans, al costat d’Atenea i Hefest.

 5. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!

  Prometeu va ser un tità, fill de Jàpet i Climene, va entrar d’amagades a l’Olimp i va robar el foc sagrat per lliurar-lo als seus protegits, els homes als quals ja els havia ensenyat a fer-lo servir (era una época quasi primitiva, on un dels recursos més utilitzats era el foc). Zeus, enfurismat al veure com era traït, va castigar a Prometeu, que va ser encadenat a unes roques al Caucas, on una àguila anava i li menjava el fetge, i com era immortal, es regenerava, repentint-se així la tortura cada dia.

  Aquí us deixo una imatge de Prometeu, torturat per l’àguila: https://www.google.es/search?q=prometeo+torturado&safe=strict&client=ms-android-orange-es&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwij3LSRlqLSAhVDORoKHULBDrEQ_AUIBygB&biw=360&bih=559#imgrc=8-boONIqHBXU4M:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *