2 thoughts on “Referents de Leda

 1. aaron romero

  Bonum Diem
  Leda, segons la mitologia grega, era una de les filles de Testi i esposa de Tíndar, rei d’Esparta. Un dia, mentre passejava a la vora d’un llac, va ser seduïda per Zeus, que s’hi acostà disfressat de cigne. Aquella mateixa nit, Leda s’allità amb el seu marit.
  De resultes, Leda pongué dos ous. D’un nasqueren Càstor i Pòl•lux i de l’altre, Helena i Clitemnestra. Pòl•lux i Helena eren fills de Zeus, mentre que Càstor i Clitemnestra ho eren de Tíndar.
  Una altra llegenda grega diu que Zeus va seduir Nèmesi (la deesa de l’enveja) i aquesta pongué un ou, que abandonà. Un pastor el va recollir i el va donar a Leda, que el va cuidar fins que en nasqué Helena. Es conta que Zeus va alegrar-se tant del naixement de la seva filla que va crear la constel•lació del Cigne.
  Temps més tard, Leda i Tíndar tingueren més fills: Timandra, Feba i Filonoa.
  vale

 2. Alexia Álvarez Pàmies

  Salvete!

  Mentre Leda( és diu que tenia aspecte semblant a una oca), esposa del rei d’Esparta, Tindàreu, es banyava en un estany prop al riu Eurotas, va ser seduïda i posseïda per un cigne de resplendent blancor que va ser perseguit per un àguila. Aquest cigne era Zeus, que amb aquest engany va conquistar a Leda sense aixecar sospites. (Com la mateixa nit dormia Leda dormia amb el seu marit). Més tard va donar a llum dos ous (sense que sembles sospitos. En un d’ells estaven Helena i Pólux (fills de Zeus i per tant immortals), i en l’altre Càstor i Clitemnestra (mortals, fills del rei espartà). Càstor i Pólux, bessons, arribaran a ser els cèlebres Dioscurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *