“Classical Culture in English” at IPM

Hi,
we are from a state-owned high school from Premià de Mar, Institut Premià de Mar, near Barcelona. We are students from third of ESO, we are studying an optional subject called ‘Classical Culture in English’.
We are proud to show you our play ‘Orpheus’, an adaptation of Orpheus, a Greek myth found in poems written by different ancient Greek poets.

Orpheus. Fotografia Dia de Sant Jordi de Pep Caballeria

You’ll see that first we introduce the play with a poem called ‘Eurydice’, by the modernist American poet HD, Hilda Dolittle. The poem also deals with the myth of Orpheus and Eurydice.

[youtube width=”650″ height=”550″]https://youtu.be/T4LEgyi_9mA[/youtube]

We had great fun rehearsing the play and we also learned a lot about mythology and Greek culture by preparing all the details for the performance. Of course, we learned a lot of English, mainly vocabulary and pronunciation,
It’s been a great experience for all of us. Rehearsing a play and performing is a great group activity, which we recommend to you. As a teacher, I’m satisfied because we learned so many values and improved a great variety of skills diffferent from the traditional language skills practised in conventional lessons.

A. Lopez

English Teacher IPM

2 thoughts on ““Classical Culture in English” at IPM

  1. Margalida Capellà Soler

    Moltes gràcies, Aida i alumnes de Classical Culture in English, aràcnids tots! A més de sortir en el vídeo de Sant Jordi, publicat a El Fil de les Clàssiques també la vostra contribució en El fil del mite grec ha contribuït a aconseguir, entre tots, un premi Espiral Edublogs en la categoria d’alumnes de secundària. Dia 13 a Madrid sabrem si la baldufa és d’or, de plata o de bronze. Moltes gràcies i espero amb candeletes la propera representació i ja seran tres!

  2. Hamza Zaanouni

    Salve!
    Em sembla molt bona l’assignatura de Cultura Clàssica de 3r d’ESO, ja què começar a treballar amb clàssiques i referents més aviat ajudarà als estudiants a familiaritzar-se a treballar i relacionar concptes clàssics. Què l’assignatura sigui en Anglès em sembla també una bona idea per desenvolupar més la llengua estrangera .

    Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *