L’Antígona de l’INS D’Auro

Salvador Espriu és l’autor dAntígona, una versió de la tragèdia original de Sòfocles. L’autor trasllasa el mite a la Guerra Civil  i a la seva immediata postguerra.

A la versió espriuana  trobem que el dramaturg català ha afegit alguns fragments com ara el primer acte que comença abans que esclati la guerra entre els exèrcits d’Etèocles i de Polinices, quan en l’original el primer acte comença amb la mort dels dos prínceps.

També introdueix altres personatges: Euriganeia i Astimedusa (serventes d’Eurídice), Eumolp (el fidel esclau d’Antígona), els consellers de Creont i el Lúcid Conseller (un dels consellers de Creont que no està d’acord amb el rei).

Nosaltres, els alumnes de 1r i 2n de llatí, hem donat un gran protagonisme a Eumolp i Antígona, igual que hem recuperat el cor grec representat en les veus de les dones i dels homes. L’adaptació la podeu trobar aquí.

Us deixem   el nostre petit homenatge a un autor “clàssic” en un Sant Jordi dedicat al” llibre prohibit”, a la lectura i a la llibertat.

[youtube]https://youtu.be/zjyWav3jZVI[/youtube]

Rocío

3 thoughts on “L’Antígona de l’INS D’Auro

 1. Clàudia

  Hola, sóc una alumna de 2n de batx. i vaig participar a l’obra “Antígona”. Va ser molt enriquidor fer aquesta activitat perquè van unir les assignatures de llatí, grec i literatura catalana. El meu paper va ser el d’Eumolp i m’ho vaig passar molt bé fent-lo. Eumolp és un personatge que no surt a l’obra de Sófocles, però a l’obra d’Espriu és molt important perquè considero que la seva consciència és la de molts: la mort d’alguns poc salvar la llibertat d’altres.
  Clàudia
  INS D’Auro

 2. Rocío

  Moltes felicitats , discipuli et discipulae, ha set un plaer treballar amb vosaltres i dir-vos que heu tirat endavant una activitat que una hora abans de la seva representació no la podiem fer: en uns minuts vam assimilar la nova situació i la vau respectar . Això forma part de la vida i, com Antígona, no vau tenir tenir por .
  Feliciter
  Rocío

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *