9 thoughts on “Referents del déu Hermes

 1. Pingback: Itinerant la Barcelona mitològica | El fil del mite grec

 2. Pingback: Referents del déu Hermes | Aracne fila i...

 3. Francesc Franquet Yerro Post author

  N’estic segur, Margalida. Es mereix aquest homenatge per la seva incessant dedicació i amor envers el món clàssic. Ell ha suposat un referent per a seguir endavant i amb empenta en la tasca de defensar i promoure les llengües clàssiques.

 4. Boutaina Anza

  Salve !

  Hermes és un personatge clàssic molt important però el que més hem sorprèn d’ell és que se li representa sempre calçat amb sandàlies , cobrint el cap amb un barret d’ala ampla i empunyant el caduceu (una vara d’or). Amb freqüècia porta un xai a les seves espatlles A més, a vegades pot aparèixer amb una la flauta (o siringa), instruments que ell va inventar.

  Vale..

 5. gimenez.judit

  Hermes, en grec Έρμῆς, fou el missatger dels déus olímpics de la mitologia grega i de l’atletisme principalment. És evident que el màrqueting intenta culturalitzar-se utilitzant mots de la mitologia classica que donen elegancia i cultura a l’empresa i al producte. No li quedaria malament a una empressa de missatgeria aquest nom! Normalment, com es pot comprovar a la fotografia, se’l representa amb el barret alat.

 6. Dani

  En la mitologia grega Hermes (en grec antic Έρμῆς) és el déu olímpic missatger, de les fronteres i els viatgers que les creuen, dels pastors, dels oradors, l’enginy i del comerç en general, de l’astúcia dels lladres i els mentirosos.En la mitologia romana era anomenat com Mercuri. Fill de Zeus i la plèiade Maya. Se li representa calçat amb sandàlies alades, cobrint-se el cap amb un barret d’ala ampla (el pétaso) i empunyant el caduceu (una vara d’or), símbol de les seves funcions d’herald dels déus. Amb fercuencia porta un xai a coll (“Hermes Crióforo”). Pot aparèixer amb la lira la flauta (o siringa), instruments que va inventar.

 7. aircepe23

  Hermes és un dels deus que menys em crida l’atencio ja que es limita a fer la tasca de missatger dels deus, podriem dir que Hermes és un deu de segona categoria, en canvi una de les posesions que te que més m’agradaria obtindre son les seves sabates.
  Gran apunt

 8. Raquel Martínez

  Xaipe!
  Hermes és el dé del comerç i de la missatgeria, és més era el missatger de Zeus. Normalment sempre se’l representa amb el seu barret alat, encara que també se li pot representar amb unes sandàlies o amb un bastó. Aquest bastó pot tenir, o bé un ocell amb unes ales semblants a les dels seu barret, o també una serp però, no com la del déu Asclepi que arriba fins l terra, sinó una serp a la part superior del bastó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *