10 thoughts on “Referents d’Ulisses

 1. rael.iria

  Salve!
  Hi han moltíssims referents d’Ulisses i de les seves aventures, la veritat que sempre m’ha cridat l’atenció l’història d’Ulisses. A les aventures d’Ulisses es narra el llarg i accidentat viatge de tornada a la seva pàtria del famós heroi grec. Després d’un cruent conflicte bèl·lic , en la primera acció d’Ulisses afloren la violència i l’esperit guerrer propis de la Ilíada , que semblen justificar el saqueig de ciutats , la mort dels seus habitants o el rapte de les seves dones.
  Ja coneixia la serie d’Antena 3, El síndrome de Ulises que va ser una sèrie de televisió de drama mèdic.Està ambientada en una barriada espanyola on el Doctor Ulisses, personatge d’alta societat que encarna l’actor Miguel Ángel Muñoz , haurà d’afrontar a contracor una realitat molt diferent de la que ell estava acostumat.

 2. nais

  Hi han moltíssims referents d’Ulisses i de les seves aventures, la veritat que sempre m’ha cridat l’atenció l’història d’Ulisses.Ja coneixia la serie d’Antena 3, El síndrome de Ulises que va ser una sèrie de televisió de drama mèdic.Està ambientada en una barriada espanyola on el Doctor Ulisses, personatge d’alta societat que encarna l’actor Miguel Ángel Muñoz , haurà d’afrontar a contracor una realitat molt diferent de la que ell estava acostumat.

 3. Pingback: Referents d’Ulisses | Aracne fila i fila ...

 4. Zícora

  Salve!

  Ostres! Mai hauria imaginat la quantitat d’objectes que porten el nom d’Ulisses. Realment és sorprenent.

  Estan a tot arreu!

  Vale!

 5. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!
  Ulisses perdura encara en el nostre dia a dia, com ara quan veiem un dels cotxes fiat o quan veiem la televisió.
  Aquest personatge m’ha cridat l’atenció desde que a 3 de la Eso, quan feia l’optativa de mitologia amb angles, amb la professora Aida, una de les tasques que vam fer va ser veure la pelicula Ulisses l’heroi grec, i vam haver de comentarla. Aquest personatge supera moltisimes proves en la pelicula. Sobre la serie EL SÍNDROME DE ULISES que emetien en antena 3, n’habia escoltat sentit parlar d’ella pero no l’he vista mai. I el cotxe fiat, model ulisses, al meu poble ( vilassar de dalt) la veritat que n’he vist algun que altre.
  Vale!

 6. Boutaina Anza

  Salve !

  Les històries i aventures de Ulisses sempre m’han cridat l’atenció, per això ara quan veig el munt de referents que té no em sorprenc molt la veritat. Trobo que és un personatge mitòlogic molt important.
  La sèrie “El síndrome d’Ulisses” que emtien a Antena3 explica la vida d’ Ulisses, que passa de gaudir d’una vida acomodada, a haver de treballar en dures condicions en una barriada marginal. A més, els coches de fiat mai havia parat a pensar que siguin un dels seus referents.

  Vale….

 7. Blanca L.

  Salve!
  Personalment, no sabia que hi hagués tanta quantitat de coses que portéssin el nom d’Ulisses. Hi han moltíssims referents d’Ulisses de les seves aventures, la veritat que sempre m’ha cridat l’atenció l’història d’Ulisses.
  Vale!

 8. Dani

  Jo veia per la televisió la serie “El sindrome de Ulisses”
  Ulisses va ser un dels herois llegendaris de la mitologia grega que apareix com a personatge de la Ilíada i és el protagonista i dóna nom a l’Odissea, obres ambdues atribuïdes a Homer. Apareixia també en diversos dels poemes perduts de l’anomenat cicle troià. Era rei d’Ítaca, una de les actuals illes Jòniques, situada davant de la costa occidental de Grècia. Fill de Laertes i Anticlea en l’Odissea. Era espòs de Penèlope, pare de Telèmac i germà gran de Ctímene, que van patir esperant durant vint anys: deu d’ells els havia passat lluitant en la guerra de Troia i els altres deu intentant tornar a Ítaca amb una sèrie de problemes i obstacles que va tenir d’afrontar.

 9. Ariadna Garcia Adarve

  Salve!
  La veritat es que no he vist la série “El sindrome de Ulisses”, n’he sentit parlar peró no miro massa la tele i no em crida molt l’atenció aixó de seguir sèries televisives.
  De cotxes fiat d’aquest model si que n’he vist algún.
  Crec que és noraml que hi hagi tants referents classics relacionats amb Ulisses, ja que és un personatge molt interessant, que viu moltíssimes aventures al llarg de la seva vida.

  Vale!!

 10. Mar Cruz Viladoms

  Xapietee!!
  Sobre l’heroi grec Ulisses hi han moltíssims referents, ja sigui per novel·les/llibres com la coneguda marca de cotxes. No he llegit ninguna novel·la d’aquestes però sé d’una companya que si i crec que seria interessant lllegir-ho, juntament amb Les aventures d’Ulisses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *