És un temple romà el Taller Masriera de Barcelona?

Bon dia a tothom!

L’altre dia (11/03/2015), mentre estava mirant el telenotícies a TV3 amb el meu pare, vaig veure un temple romà a Barcelona (i no era el temple romà que coneixem!) en aquesta notícia i vaig pensar que seria interessant posar-la en el bloc per tal d’esbrinar entre tots si és realment un temple romà, en quin temple romà s’inspira i si té alguna connexió amb el Partenó com a model arquitectònic, ara que hem començat a treballar el tema de la religió grega a primer de grec. Quantes columnes té? De quin ordre arquitectònic són?

*1888.- El taller Masriera en el carrer Bailèn encara sense construccions (Foto: Antoni Esplugas. Arxiu Fotogràfic de Barcelona)

Taller Masriera, Carrer Bailén 70-72

Aquest edifici, el taller Masriera, està a Barcelona en el carrer Bailén. És un edifici d’estil neoclàssic que el van demanar construir l’any 1882 els germans Masriera, Josep i Francesc, per tal que  acollís el seu taller artístic. Què conté el seu interior? Què és el seu Studium? Actualment el volen vendre per a fer-lo públic i tornar a ser un temple dedicat a la cultura.

Què us sembla això? Ho considereu una bona notícia?

Ariadna Ruiz 1r Batxillerat Grec i Llatí

6 thoughts on “És un temple romà el Taller Masriera de Barcelona?

 1. Iria Rael

  Xaipe!
  Bon apunt Ariadna, molt complet.
  No coneixia aquest edifici, ara ja se que és un edifici al número 70-72 del carrer Bailèn, al barri de la Dreta de l’Eixample de Barcelona. Té 5 columnes i va ser dissenyat l’any 1882 per l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas, i està considerat una construcció d’estil neoclassicista, com tu has recalcat. Uns anys va ser utilitzat com a teatre.

 2. Noelia Nistal

  XXVI—IV—MMXV
  Bonum diem!
  M’agrada molt aquest edifici. A més, al estar envoltat d’arbres, el fa més maco i segur que li dóna al carrer un caràcter més cultural! M’encataria que, en fer-lo públic, el transformessin en un biblioteca, perquè seria la façana perfecte i a més m’encantaria i desitjaria anar-hi i visitar-lo!
  També està molt bé que conservin aquestes coses, perquè crec que és una de les coses més boniques que tenim els humans, que podem crear coses realment impresionables.
  Això sí, no el coneixia, aquest edifici, però ja crec que m’encantaria anar a veure’l si pogués!
  Salve!

 3. Ariadna Z.

  Xaipe!
  Bon apunt Ari! No entenia ni idea de l’existència d’aquest edifici. És molt bonic i la zona en la que es troba, amb aquests arbres envoltant… M’agrada molt l’arquitectura grega; és impressionant els temples i amfiteatres que feien quan encara no tenien cap invent tecnològic. A mi m’agradaria, personalment, que l’arquitectura s’hagués quedat com la d’aquells temps.

 4. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!
  És una molt bona noticia, aquest edifici és molt maco d’estil neoclassicista, que si és deixes morir amb el pas del temps seria tota una llastima perque trobo que és un referent més, si fes-hi’n una biblioteca estaria encantada d’anari, el coneixia de vista, quan anabem a visitar els meus avis paterns que vivien a Barcelona,pasabem per aquest carrer i sempre he pensat que és molt maco, per aquest estil d’arquitectura sempre he sentit certa atracció.
  Ave!

 5. Ariadna Garcia Adarve

  Bonum diem!

  Aquest edifici és preciós, i estaría molt bé que el convertisin en una biblioteca, ja que crec que és l’ambient perfecte per fer-la.
  A més em sembla molt bé que passi a ser un edifici public perque crec que tothom ahuría de poder disfrutar d’aquest edifici.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *