Les dones del llibre primer Ab urbe condita de Tit Livi

A les PAU llatí Catalunya 2015 és prescriptiu fer la lectura del llibre primer de Tit Livi, Ab urbe condita. Ahir va ser el Dia Internacional de la Dona i a classe de llatí com a grec (vid. El Fil i <em>Literatura grega a escena) també volem recordar el paper de la dona en les lletres llatines.

Quines dones hem trobat en la lectura atenta del llibre primer d’Ab urbe condita? Quin paper tenen? Com les tracta Tit Livi? Quina pervivència tenen en l’art, la música, la literatura, el cinema, la publicitat…? Quina dona t’ha agradat més i per què?…

Alumnes de Llatí de 2n de Batx.

5 thoughts on “Les dones del llibre primer Ab urbe condita de Tit Livi

 1. Margalida Capellà Soler

  Ha costat, però finalment aquest treball col·lectiu a partir del text traduït i seleccionat per Bàrbara Matas surt a la llum, tot un tribut a la dona dels mites fundacionals de Roma! De mica en mica, ja l’acabareu de polir!

 2. Robert Cepeda Machuca

  Un article que sense cap dubte ha estat moltt treballat.
  En primer lloc vull felicitar als meus company de llati de segon per la seva gran feina, amb lo del dia de la dona ultimament hi ha molts articles relacionades amb elles. Quina quantitat de dones protagonitzen mites i histories classiques. El paper de les dones en la historia es innegable.

 3. Zícora

  Salve!

  Una tasca col·lectiva molt ben treballada. Enhorabona als alumnes de llatí! Ja que enguany l’Ab urbe condita de Tit Livi és lectura prescriptiva a les PAU d’aquest any, l’apunt serà de gran utilitat per poder repassar.

  Vale!

 4. Valentina Restrepo

  Bonum diem!
  Primer de tot felicitar els alumnes de 2n de Batx. per l’apunt!
  Les dones que surten al primer llibre de d’Ab urbe condita són: Camil·la, Carmenta, Egèria, Larència, Lvínia, Lucrècia, Sabines, Silvia, Tanaquil, Tarpeia, Túl·lia. Les dones tenen un paper molt important, ja que protagonitzen molts mites, històries clàssiques etc… les dones són veritablement en la societat, s’ocupen de papers molt importants i són molt valients., totes m’han agradat ja que totes fan coses increïbles i passen per coses molt difícils i són admiració pels demes.

 5. Mar Cruz Viladoms

  Salve!!
  Felicitats als companys de 2n de batx per aquest apunt tant elaborat. Crec que està molt bé que us pugeu preparar per les PAU i tingueu aquests treballs com a ajut per fer-ho. També he de dir que gràcies a questa feina que feu vosaltres enguany, ens servirà a nosaltres en altres ocasions, com per exemple per fer tasques per al dia de la dona, 8 de març.
  Un altre cop, enhorabona nois!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *