4 thoughts on “Referents de l’heroi Jàson

 1. Dani

  En la mitologia grega, Jàson (grec antic: Ἰάσων; grec modern: Ιάσονας) és un heroi tessali, cap dels argonautes i espòs de Medea. Era fill d’Electra i Zeus, i germà de Dàrdanos i Harmonia, o bé, segons una altra tradició, d’Èson, rei d’Iolcos, i Polimeda, la seva dona.

  En la Grècia antiga, per reconquerir el regne del seu pare Èson usurpat pel seu germanastre Pèlias, Jàson ha de portar a aquest últim el fabulós Velló d’or que es troba en llunyà Còlquida. S’embarca a bord del vaixell Argo amb tot un equip d’herois, els argonautes. Alhora ajudats i contrariats pels déus i deesses rivals, s’enfrontaran als elements desencadenats i a criatures monstruoses: el colós Talos, les dues horripilants Harpies, les Simplégades, una Hidra (un horrible drac de set caps) així com un exèrcit vindicatiu de terribles i àgils esquelets. Però Jàson coneixerà l’encís amorós sota els trets de Medea, vèncer els obstacles i portar el Velló d’or.

 2. Xènia Serra

  Χαιρε!
  Jàson és un heroi molt conegut en la mitologia grega i sobretot el podem reeconèixer per la famosa tragèdia de Medea i també per un llibre prescriptiu que em vaig llegir a primer de batxillerat anomenat “El viatge dels argonautes”. No conec gaires referents clàssics sobre aquest personatge encara que he arribat a veure aquest nom en moltes sèries de televisió.

 3. omaima

  Xaipe,

  En la mitologia grega, Jàson (grec antic: Ἰάσων; grec modern: Ιάσονας) és un heroi tessali, cap dels argonautes i Espòs de Medea. Era fill d’Electra i Zeus, i germà de Dardanos i Harmonia, o Bé, Segons 1 ‘altra tradició, d’Esón, rei d’Iolcos, i Polimeda, su dona.

 4. rael.iria

  Salve!
  Jason és un heroi de la mitologia grega .
  Segons les diferents versions , la seva mare va ser Alcimede , filla de Fílaco , o bé Polimede , tia d’Odisseu , encara que també són esmentades Polimela , Eteoclímene , Polifeme o Teogneta.El seu pare va ser Esón , fill de Creteo i rei de Yolco fins que el seu mig germà , Pelias , el va destronar . Segons un altre relat , Esón confiar el regne al seu germà Pelias , fins que Jàson assolís la majoria d’edat. Està relacionat amb el mite de Medea. Coneixia a Jason Statham, un gran actor de cine que fa moltíssimes pelicules d’acció!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *