9 thoughts on “Referents del déu Mart

 1. Ariadna Zarcos

  Bon apunt! Realment, el dimarts és el dia que més odio, no sé perque però és així, potser és perquè porta el nom del Dèu de la guerra…?

 2. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Mart és el déu de la guerra i fill de Zeus, té l’honor de ser l’inspiració al nom del dia “Dimarts” i al planeta Mart. Per algun motiu, la gent va començar a creure que esl extraterrestres habitaven Mart, per el qual començaren a nombrar-los marcians.

 3. Marc Arquillo

  Χαιρετε!
  Mart és el déu de la guerra, fill de Júpiter i Juno, el cual donà el nom al cuart planeta del nostre sistema solar, al 2on dia de la setmana i al tercer més de l’any. Mars Attacks és una pel.lícula el fil argumental de la qual consisteix en una invasió marciana a Mart, posiblement elegir als habitants del planeta del déu de la guerra fós una bona elecció de cara a aquesta pel.lícula

 4. Iria

  Xaipe!
  En la mitologia romana , Mart , en llatí mars , era el déu de la guerra , fill de Júpiter en forma de flor i de Juno . Se li representava com a un guerrer amb armadura i amb un yelmo encrestado . El llop i el picot eren els seus símbols. Era marit de Bellona i amant de Venus , amb qui va tenir dos fills : Fugida i Timor.
  És Identificat amb el nom d’Ares en grec.

 5. Carlos Thiriet

  Χαιρετε,
  Mart era el déu de la guerra en la cultura clàssica ( En grec era conegut com Ares, però representava el mateix déu). Tenia una gran rivalitat amb la seva germana, Atena, que era deessa de la guerra a més de deessa de la saviesa. Aquesta rivalitat es pot veure en l’Iliada, quan Mart va donar suport als troians i Atena als grecs. Finalment, Mart va acabar ferit per una llança del guerrer grec Diomedes, a qui Atena havia donat part de la seva força, i es va retirar del combat.
  L’exemple més clar de referents en l’actualitat és el planeta Mart, que com gairebé tots els altres porta el nom d’un déu romà. També el mes de Març, que en llatí és Martivs, que deriva de Mars, el nom en llatí del déu de la guerra.

 6. lauraredondo

  Mart és el déu de la guerra i fill de Zeus, té l’honor de ser l’inspiració al nom del dia “Dimarts” i al planeta Mart. Tenia una gran rivalitat amb la seva germana, Atena, que era deessa de la guerra a més de deessa de la saviesa. Se li representava com a un guerrer amb armadura i amb un yelmo encrestado . El llop i el picot eren els seus símbols.

 7. Noelia Nistal

  XV—IV—MMXV
  Bonum diem!
  Em fa molta gràcia aquest en especial perquè la pel·lícula de la Mars Attacks! havia sentit parlar i el meu pare m’havia parlat alguna cosa sobre ella, i no tenia ni idea de què s’insipirava en el déu! A més, també, com sempre, té a veure amb el planeta perquè clar, tots els planetes tenen alguna cosa a veure amb la mitologia clàssica.
  També, el mes de març, així com el dimarts. Com bé sabem ja, els mesos han estat inspirats en noms de deus principalment, igual que els dies de la semana. M’agrada perquè són d’aquestes coses tan comunes i habituals, que mai et pares a pensar que tenen un origen clàssic i que hi ha moltíssimes coses inspirades aquí!
  Salve!

 8. alexia.alvarez

  Xaipete!
  Per a que desprès diguin que el llatí o el grec son llengües mortes, no paro de sorprendrem.. de veritat, crec que aquestes matèries almenys s’haurien de impartir des de que som petits a la primària o a la secundaria perquè tot aquest món( en aquest cas grec) ens explica el nostre món d’avui com per exemple s’esmenta en el apunt, del deu Mart prové el nom del mes de Març i el dimarts dels dies de la setmana.
  Mart era el déu romà de la guerra, fill de Juno i una flor màgica. El mes de març i el planeta Mart estan anomenats en honor seu. Se l’associa amb Quirí, del qual es diu que era l’esperit de Ròmul, el fundador de l’Urbs. En Quirí podria haver estat un déu sabí, tanmateix. Però a diferència de Mart, Quirí era un déu que preferia acabar les guerres amb un tracte de pau La seva parella era Venus i a diferència de la parella equivalent grega (Ares i Afrodita), se’ls representava com a ben avinguts i complementaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *