CIRCUS MAXIMUS 3D

[youtube width=”550″ height=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=RH5Jr5UgP6A[/youtube]

El joc de les curses de carros no formava part només del passat, sinó que també és una activitat d’oci en el modernisme. On més es dóna és a la fira “jugarXjugar”. Allà, Jordi Roca va tenir una gran idea, la de crear un joc basat en les curses de carros per a tots aquells que tenen un cert interès per al món romà. Va seguir la base del joc Circus Maximus, creat per Don Greenwood i Michael S. Matheny.

El joc consisteix en:

Hi ha una sèrie de 10 torns per donar la volta pel circ, on es començarà la partida mitjançant l’atzar. La finalitat d’aquest joc de taula és divertir-se mentre realitzes diverses activitats relacionades amb la vida romana del passat. Depenent de les victòries, és a dir preguntes correctes o incorrectes, donen més o menys voltes pel recinte. Així fins arribar a l’últim torn, on es declarà guanyador el primer que arribi a la meta amb més voltes.

 Si voleu més informació sobre aquest joc, feu clic sobre l’imatge.

MIREIA PLA MONTERO

Llatí 1r BAT –  IES ANTON BUSQUETS I PUNSET

23 thoughts on “CIRCUS MAXIMUS 3D

 1. Margalida Capellà Soler

  Mireia, quina bona idea! M’agrada que hagis volgut difondre aquesta bona iniciativa aquí! A veure si en la propera edició també ens hi apuntem les jugadores!

  Molts records i molt bon any per a la vostra magistra i per a tots els aràcnides de Sant Hilari!

 2. Pingback: L’orígen del circ – Pa i circ

 3. Marco Moreira

  Doncs a mi m’ha semblat un joc molt interessant per el que suposa l’acció de les curses de cavalls.

 4. Luis Steven Escobar Fajardo

  No sabia que existeix un joc com si fossi una cursa de cavalls de l’època romana.
  Que divertit no són com en l’època però es veu que hi posen la mateixa intensitat per guanyar la cursa, no es maten ni res similar però lluiten com gladiadors per poder-se endur el primer lloc i així convertir-se en el guanyador de la competició.
  🙂

 5. Rafael Cantarero

  Aquest joc de taula em sembla molt interessant perquè es molt divertit m’agradaria provar-ho.
  UN Joc que s’assembla un mica es el parchís perquè també es amb finalitat de divertir-se i guanya qui arribi abans a la seva casa. Tot i això que en aquest joc no es fan preguntes.
  I no s’he m’acut cap joc més.

 6. Biel Cussó

  Salve!
  Crec que aquest joc esta molt ben pensat les normes estan molt equilibrades, crec que es una bona manera d’incentivar la cultura romana de les curses.
  En conec alguns jocs que estan relacionats amb els gladiadors, però a part d’aquests no se’m acudeix cap altre.

 7. Sebastián L, 4rt C1

  Les carreres de carros eren un dels esports més populars de l’antiga Grècia i Roma. Aquest esport generava un fort entusiasme en els espectadors. Alguns dels aspectes de l’organització de les carreres de carros s’equiparaven a les actuals pràctiques en esports professionals. En les carreres de carros, segons l’estil romà, els equips estaven formats pels diferents grups que la finançaven, competint de vegades pels serveis dels conductors més experts.

  Tot i que no sóc molt de jugar a jocs de taula, aquest joc Circus Maximus sembla molt entretingut. Adaptar un element de la cultura clàssica a la forma típica dels jocs de taula és una molt bona idea. Aquest joc es organitzat pel Jordi Roca a la fira JugarXJugar

 8. Albert Nuñez

  Mai esta de més recordar que vivim envoltats de la cultura Greco-Romana, ja que es el nostre passat i es important. Es per això que aquest lloc de taula relacionat amb les antigues carreres de carros es molt innovador i més impactant que els demés jocs de taula més simples (bàsics). A més esta vastant entretingut i no te una temática molt diferents als demés llocs de taula com per exemple l’oca (l’exemple més bàsic de tirar el dau i moure caselles).
  Aquesta ha sigut el meu comentari.

 9. Maria Sorribes

  Salvete omnes! “Alea iacta est”.

  Aquest joc em sona molt no sé per què , deu ser que n’hi ha un de semblant i deu ser l’scalextrix , no?
  o algun joc semblant , però estic segura que s’assembla aquests jocs de cotxes fórmula 1 , a mi em sona un joc d’ordinador que es diu “circus maximus” , nomé sem sonava el títol però no sabia de què anava .
  que estrany.
  Estaria bé que venguin aquests jocs perquè els jocs de taula no tots son com el ” operación” ” Trivial pursuit” zampón” i ” Party & CO” i coses d’aquest estil .
  Es bnota que encara hi ha pervivència clàssica encara que nosaltres no enes adonem.

  Aquí és tot!

  😉

 10. Guillem Méndez Aura

  Gran idea per a representar un esdeveniment tant important de l’época en format de joc de taula. Molt ben pensat per a amants de les carreres de quadrigues i, generalment, de la cultura grecoromana.
  L’ús del tema grecoromà en jocs de taula pot ser molt interessant de cara a donar a conéixer millor aquesta cultura i així fomentar-la.
  Realment no se m’acut ningun joc de taula més amb temàtica semblant, peró si per a plataformes com pc com per exemple Age of Mythology o God of War.

 11. Teresa Devesa i Monclús

  Ben dit, Albert.
  Maria, suposo que l’expressió llatina respon al fet que és un joc de daus. Si és així, molt encertat.

  Gràcies a la Mireia per descobrir-nos-lo!

 12. Sonia

  M’agrada l’idea de que s’introdueixi la cultura clàssica en anuncis, pel·lícules o com aquest cas, en un joc de taula. Es un joc educatiu i per a la gent que li agradi aquestes coses, deuríem jugar algun dia a classe i que ens expliquis més sobre això ja que es un fet interessant.

 13. Mikela Urciuoli

  No sabia que existeix un joc com si fossi una cursa de cavalls de l’època romana. M’ha semblat molt interessant la veritat, per mi, s’assembla molt al scalextrix.
  M’agradara molt jugar aquest joc.

 14. Aitor

  Hem sembla un joc interessant i jo vaig jugar a un semblant de motos, tot i que per la dinàmica de preguntes s’ asembla mes al Trivial. Podrim fer alguna cosa semblant el dia de la xerrada a l’escola, fent preguntes de l’exposició realitzada previament

 15. Aarón Cano Sánchez

  Em sembla un joc molt interessant, també em recorda molt al trivial, ja que has de respondre correctament les preguntes per poder avançar.

 16. Mikela Urciuoli

  No sabia que existeix un joc com si fossi una cursa de cavalls de l’època romana. M’ha agrada molt la veritat, per mi, hi ha certa aparença amb scalextrix. M’agradaria proba-ro.

 17. Paola

  No sabia que aquest tipus de jocs i existien, la veritat em sembla una cosa molt interessant i molt educativa, és una bona manera de aprendre com ho feien i pot ser com és sentien els nostres avantpasats cuan feien una cursa, m’agradaria poder jugar-hi alguna vegada

 18. javier torres

  No sabia que existís un joc aixi m a semblat molt interessant es un joc bastanta entretingut
  no som com els de l epoca però esta molt be es un joc semblant al parchis de tirar els daus i moure a les caselles.

 19. Guangzhen Ye

  Salve!
  Em sembla un joc bastant interessant i entretingut encara que no hagi jugat mai. A mi no em recorda a cap joc, ja que els que m’agraden no tenen res a veure i perquè gairebé mai jugo a jocs de taula, jo sóc més de veure sèries i pel·lícules. però si que m’agradaria aprendre a jugar en un futur pròxim.

 20. Carla Escolar Lopez

  Salve!
  Em sembla un joc de taula molt interessant i divertit per aprendre. Crec que està bé per aprendre sobre la vida romana del passat. em recorda bastant al parxís ja que vas avançant caselles i al trivial pel fet d’avançar si les preguntes són correctes o incorrectes. Penso que estaria bé que hi juguéssim tots plegats un dia a classe.

 21. Jordi Roca

  Ja tenim a punt la 12a. edició del Torneig de Circus Maximus per equips, que se celebrarà el dissabte 12 de maig a partir de les 10 h., amb jocs de premi pel guanyadors patrocinats per Devir.

  També serem presents al festival Tarraco Viva el dissabte 26 de maig, ón organitzarem torneigs de Circus Maximus 3D matí i tarda, i també amb premis pels guanyadors.

  Les inscripcions són ja obertes. Si us interessa participar podeu trucar-me al telèfon 626378356.

  Salutacions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *