Referents que provenen de la mitologia grecoromana: Mirra

Començo una sèrie de posts sobre els referents actuals que provenen de la mitologia grecoromana. És sorprenent i engrescador descobrir la gran quantitat que en podem trobar en qualsevol dels àmbits de la vida quotidiana. Ja fa gairebé un mes que els vaig publicant al Facebook, i a petició de la Margalida de compartir-los en aquesta teranyina no m’hi podia negar.

Espero que us agradi i us motivi a cercar-ne més i a incentivar la creativitat i observació.

El personatge que enceta aquesta sèrie és Mirra, relacionat  amb un dels presents que van oferir els reis mags al nen Jesús.

PERSONATGE MITOLÒGIC (MIRRA, MARE D’ADONIS),
NAIXEMENT D’ADONIS DE MIRRA TRANSFORMADA EN ARBRE,
ARBRE DE LA MIRRA I SUBSTÀNCIA RESINOSA AROMÀTICA


Francesc Franquet Yerro

22 thoughts on “Referents que provenen de la mitologia grecoromana: Mirra

 1. Francesc Franquet

  Proposo alguna activitat de recerca d’informació: Per a què es feia servir la mirra, d’on provè i per què els mags van oferir aquest present?

 2. Pingback: Referents del déu Janus | Aracne fila i fila

 3. Valentina Villanueva

  Salve!
  Em sembla molt curiosa aquesta història, sobretot per el fet de que Mirra està enamorada del seu pare i aquest comet incest amb la seva filla.
  La mirra tenia diverses utilitats antigament, era un component per la elaboració de perfums, encens, ünguents i medicines. També es feia servir per l’embalsament de morts.
  S’extreu de la tija del “Commiphora abyssinica” , arbre d’Aràbia , comú al mig orient i a Somàlia.
  Els reis li van fer tres regals que tots coneixem, però aquests tenien un significat: l’or era un regal per a Jesús com a Rei , ja que era un regal destinat a reis. L’encens era un present per Jesús com Déu , ja que aquesta resina es cremava davant dels déus. I la mirra , per a Jesús com a home , ja que amb ella es embalsamava als morts.
  Vale!

 4. Francesc Franquet

  Salve, Valentina! Feliciter! Has trobat tota la informació i ho has explicat molt bé. Vale!

 5. Noelia Nistal

  XIV—I—MMXV
  Bonum diem!
  Els reis mags van regalar al nen Jesús mirra, encens i or. La mirra, que tant bé ens han explicat la seva historia mitológica és, segons la Biblia, un dels més esquisits productes aromàtics del món; i, havien de regalar-li un regal honorífic al recent nascut, com aquesta planta aromàtica.
  La mirra prové de la composició dels sants olis que es feien servir a les cerimònies d’ungir els sacerdots i els reis. Era també un dels productes principals que es feien servir en l’antiguitat per embalsamar els morts i també es cremava en els temples i els palaus dels prínceps per produir fum aromàtic.
  Salve!

 6. Lucila Pérez

  Bonum diem,
  Es curiosa aquesta història, es fa molt raro que Mirra estigui enamorada del seu pare.
  La mirra es feia servir per elaborar perfums i encens, entre altres coses.
  Els reis li van fer tres regals al nen Jesús, amb un significat cadascún: l’or era un regal que el feia com un rei , ja que aquest regal estava destinat pels reis. L’encens era un regal que el feia com un Déu, ja que l’encens es cremava davant dels déus. I la mirra era un regal que el feia com un home , ja que amb la mirra s’embalsamava als morts.

 7. Mar Gómez

  Bonum diem!
  M’ha sorprés molt aquesta historia, sobretot per l’amor de de Mirra sobre el seu pare. No es una cosa que avui en dia es trobi diariament.
  A Jesús li van regalar mirra com a tercer regal perquè simbolitzava que ell anava a ser un bon home. Amb la mirra s’embalsamava als morts.
  Salve!

 8. Aaron Romero

  Salve!!
  Els reis li van fer tres regals al nen Jesús, amb un significat diferent cadascún: l’or era un regal que el feia com si fos un rei , ja que aquest regal estava destinat pels reis. L’encens era un regal que el feia com un Déu, ja que l’encens es cremava davant dels déus. I la mirra era un regal que el feia com un home , ja que amb la mirra s’embalsamava als morts.
  Vale!!

 9. Boutaina Anza

  Sale !

  M’ha sorprés molt aquest mite ja que avui en dia és extrany trobar a una noia enamorada el seu pare, com s’hi troba aqui perquè com diu aquest mite: Mirra estava enamorada el seu propi pare.
  La mirra es feia servir per fer perfums i encens, també per fer medicines.
  Els reis li van fer tres regals al nen Jesús que són els següents: l’or, l’encens i la mirra.

  Vale…

 10. Yasmina Groult

  Bonumdiem
  La mirra tenia diverses utilitats antigament, era un component per la elaboració de perfums, encens, ünguents i medicines. També es feia servir per l’embalsament de morts.
  La mirra prové de la composició dels sants olis.
  Els reis li van fer tres regals al nen Jesús que són els següents: l’or, l’encens i la mirra.

 11. Yasmina Groult

  Bonumdiem!
  La mirra es feia servir antigament per la elaboració de perfums, encens, ünguents i medicines. També es feia servir per l’embalsament de morts.
  Els reis li van fer tres regals al nen Jesús que són els següents: l’or, l’encens i la mirra.
  Vale

 12. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve magistra!
  Uau! Es realment curiosa aquesta historia, es molt raro sentir aquest tipus d’amor per el teu pare, ja que l’amor que sents per una figura paternal es totalment oposada a lo que pots sentir per la teva parella..
  Els reis van oferir tres regals per al nen Jesús: l’encens, la mirra i l’or.
  La Mirra es feia servir per la fabricació de perfums i encens, i també per medicines, a la bíblia la mirra es representa com un dels productes més exquisits del món.
  Vale!

 13. Blanca L.

  Salve!!
  M’ha sorprès aquesta història, sobretot per el fet de que Mirra està enamorada del seu pare.
  Els reis li van fer tres regals al nen Jesús, cadascún amb un significat: l’or, que el feia com si fos un rei; l’encens, que el feia com un Déu; i per últim, la mirra, que el feia com un home.
  Vale!

 14. Liana Franchesca

  Bonum diem!

  Els reis mags, en el moment que va neixer Jesús, l’hi van regalar mirra, i apart d’aixó tambe encens i or. La mirra,era un dels millors productes aromátics de tot el món, es feia servir com perfum i encens, per els mort, l’ha hisyotia es extranya, en el cas de que Mirra, s’enamora del seu pare, cosa que no es molt normal.

  Vale!

 15. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  No sabia que el mot mirra vénia d’un personatge mitològic, i encara menys de la mare d’Adonis. Només coneixia aquesta paraula per la substància en si i del regal dels reis mags cap al Mesies.

 16. Mariona Cava i Ruiz

  Salve!!!
  Es curiósa aquesta história.Es extrany que la Mirra estiguiés enamorada del seu pare.
  La mirra es feia servir per elaborar perfums i encens.
  Els Reis Mags van regalarli al nen Jesús aquests elements: or que simbolitzava que ell era rei , ja que,les persones que tenien or solien ser reis. Encens que simbolitava que ell era un Déu, ja que, l’encens es cremava per els Déus. I la mirra que simbolitzava que ell era un home , ja que,es feia servir per embalsamar als morts.

 17. Pedro Sánchez

  Salve!!
  Es curiosa aquesta història, es fa molt raro que Mirra estigui enamorada del seu pare.
  La mirra es feia servir per elaborar perfums i encens, entre altres coses.
  A Jesús li van regalar mirra com a tercer regal perquè simbolitzava que ell anava a ser un bon home.
  Vale!

 18. Ariadna Garcia Adarve

  M’ha sorprés molt el fet de que Mirra estigués enamorada del seu pare.
  Els Reis Mags van regalar mirra al nen Jesús com a simbol de que seria un bon home.

 19. Hamza Zaanouni

  Salve!

  La mirra tenia moltes utilitats, era un component per la elaboració de perfums, encens, ünguents i medicines. També es feia servir per l’embalsament de morts. Sha de dir que la mirra era un dels elements més preciats i més bons del món.
  S’extreu de la tija del “Commiphora abyssinica” , arbre d’Aràbia , comú al mig orient i a Somàlia.
  Els reis li van fer tres regals al nen Jesús que són l’or, l’encens i la mirra.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *