Anàlisis d’anuncis amb referents clàssics (II)

Continuem analitzant anuncis! Esteu preparats? Comencem!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5m05ZDYBUG8[/youtube]

En aquest anunci, es pot veure com es juga amb el món clàssic i l’època contemporània. Fixeu-vos, el circ romà reflecteix l’opressió que l’emperador (interpretat per Enrique Inglesias) donava als gladiadors, ja que els tractava com a esclaus.

Una peculiaritat d’aquest anunci, és que les lluites normalment es feien entre homes, no entre dones —encara que sí que es podia donar el cas d’algun combat entre dones, com en aquest cas—. Les gladiadores, en no voler lluitar entre elles es posen a cantar (una cançó de l’època contemporània) per incitar al poble a revolucionar-se contra l’emperador i contra aquesta opressió de la que ja hem parlat. Utilitzen la beguda Pepsi com a símbol d’inici d’aquesta revolta. Una vegada més, trobem l’erotisme dins d’aquest anunci.

A la imatge, el més important que veiem, és el colosseu romà. També trobem molta gent mirant l’espectacle i l’emperador amb els seus súbdits a la vora. I per últim les gladiadores, que són tres de les grans cantants actuals: Beyoncé, Pink i Britney Spears.

Creiem que el més important d’aquest anunci és el so, pel fet de barrejar la música contemporània amb l’escenari del món clàssic. La música que interpreten les tres cantants és We will rock you, de Queen. El missatge de la cançó també està clar, la revolució.

I per acabar, veiem que, com a l’anterior anunci, no hi ha text.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DkotR63eo2c[/youtube]

Aquest anunci té una part còmica, i és que, com encara no existia el clàxon, utilitzen la veu per cridar l’atenció als dos carros aturats enmig del camí. Aquí podem veure com era de singular el tràfic a aquesta època.

Com podeu veure, els dos carros són d’aqua i jugus, i és això el que utilitza l’autor per que la gent entengui l’origen de l’Aquarius. Amb això també ens estan dient que l’Aquarius es va començar a beure des de fa molt temps.

La imatge és el típic paisatge d’una vila romana. Es poden veure carros amb cavalls, i persones vestides amb les togues, que són els «vestits» propis dels romans.

A la música, al principi es pot sentir el so de la típica trompeta romana, i després se sent un narrador, que barreja l’espanyol amb paraules llatines. Al final també se sent parlar, en llatí, a un romà.

El text que podem visualitzar en aquest anunci són les paraules abans mencionades, aqua (aigua) i jugus (que creiem que és una paraula inventada amb la terminació -us, pròpia del llatí), escrites en els dos carros que xoquen. I al final de l’anunci també es pot llegir Alegra al populum, que vol dir “alegra a la gent” ja que en llatí populus és “poble, gent”.

Com heu pogut apreciar, ja havíem vist més anuncis amb referents del món clàssic dels que creiem, i no ens havíem adonat de que és la viva imatge d’aquest món. Els déus, els poders, l’amfiteatre, les vestimentes… fins i tot hi ha referents als gladiadors i gladiadores!

Amb això esperem que, des d’aquest moment, cada cop que veieu algun anunci amb referents cap aquest grandiós món perdut, pugueu fixar-vos encara més en els detalls i, si podeu, enviar-nos l’enllaç del vídeo per analitzar-lo!

Fins el trimestre que ve!

Ariadna García, Lucila Pérez i Noelia Nistal, 4t. C. Optativa 3.

22 thoughts on “Anàlisis d’anuncis amb referents clàssics (II)

 1. Margalida Capellà Soler

  Així m’agrada, discipulae, que continueu estirant del fil dels anuncis i en feu una anàlisi i no sempre és fàcil de fer! M’agrada que hàgiu enllaçat la pàgina de Santiago Posteguillo on parla de les gladiadores. Espero amb candeletes i, a mesura que avança el curs, el comentari de la resta d’anuncis seleccionats i d’altres que us vagin suggerint els aràcnides. Avant!

 2. Carlos Thiriet

  Salve!
  És impresionant la quantitat de referents clàssics que podem trobar en els anuncis. Has fet un gran anàlisi d’aquests anuncis, molt bé explicat. Felicitats!

  Vale!

 3. Joan Barrabino Rubio

  Salve!!
  La veritat és que hi han una gran quantitat de anuncis que utilitzan referenç clàssics, avanç no em donava compte però des de que faig llatí i grec en veig moltissims.
  Vale!!

 4. Boutaina Anza

  Salve !

  Enhorabona per l’anàlisi dels anuncis ja que estan realitzats amb un llenguatge clar i que es pot comprendre, és una molt bona recerca !
  Em sembla increible el munt de referents clàssics que s’hi troben en aquest món perdut….

  Vale…

 5. Mar Gómez

  Bonum diem!!
  Felicitats noies, heu fet un molt bon recull d’anuncis!
  A més, ho heu redactat tot molt bé.
  Mai havia pensat que hi haguesin tants referents clàssics als anuncis.
  In proximum!

 6. Hamza Zaanouni

  Salve!

  Felicitacions un altre cop!
  Es impresionant la feina que heu realitzat. i sobretot la vostra capacitat per analitzar anuncis.
  M’agrada moltíssim el vostre apunt de quatre parts! Grans videos aquests i grans anuncis.
  Enhorabona.

  Vale!

 7. Blanca L.

  Salve!!
  Enhorabona pel vostre apunt Noelia, Ariadna i Lucila! No sabia que en els anuncis es trobessin tants referents clàssics. L’anàlisi està molt ben fet i ben explicat.
  Vale!

 8. Pingback: Anàlisis d’anuncis amb referents c...

 9. Ariadna Ruiz

  Salve!
  Mai havia vist aquest anunci de la pepsi, la veritat es que ara tinc sed fins i tot, em sembla super original aquest anunci amb el tema de Queen “We Will Rock Yoou!” em sembla una barreja explosiva i fascionant!
  M’ha agradat molt, de veritat.

 10. Mariona Cava i Ruiz

  Salve!!!
  És impresionant la quantitat de referents clàssics que heu pogut trobar en els anuncis. Està molt bé explicat i estructurant en les 4 parts. Enhorabona noies!! 🙂

 11. Chaymae Zaouaghi

  Χαιρετε!!
  Primer vull felicitar a les de l’apunt, està ben fet i explicat. Avanç no em donava compte de tots els referents clàssics que ens envoltes i sobre tot en la publicitat, peró aquest any després de treballar aquest tema i aquest gran apunt es pot dir que se molt mes d’aquest tema i em fixaré més en aquest tema. Molt ben tema…

 12. Valentina Villanueva

  Salve!
  Bones redaccions noies! Si no fos pels vostres anuncis mai m’hauria donat compte de la cuantitat de referents al món clàssic que trobem en una cosa tan cotidiana com els anuncis.
  Vale!

 13. Yurima Torres

  I vist molts anuncis de la cua però aquest és el que més em a agradat ser molt creatiu.

 14. Laura Redondo

  Molt bé fet l’apunt!
  Heu trobat molt bons anuncis i trobo que l’han redactat perfecte sparant-ho en quatre parts.

 15. Alexia Álvarez Pàmies

  Felicitats, molt bon treball!
  Es increible la de referents que n’hi han avui en dia encara, heu redactat motl i a més a més heu sapigut trobar molts anuncis.
  Vale!!

 16. Pingback: Tot un món de referents: els anuncis… | Aracne fila i fila

 17. Soukaina A

  Salve!
  Felicitats noies, un gran treball!
  A més, ho heu redactat tot molt bé!

 18. Maryama

  Bonnum diem!

  M’agradat molt aquesta redacció perquè està molt ben treballada i redactada i és veritat que en els anuncis podem trobar molts aspects romans o grecs

  Salve!

 19. Miguel Ángel Valdivieso

  Salve!
  Felicitats per l’apunt! M’agradat el primer anunci, el de Pepsi. Surten famoses de les quals m’agraden algunes cançons.
  Ave!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *