Luperca arreu!

Ens pots ajudar a completar aquest Google map col·laboratiu? Has d’introduir una fotografia CC de Luperca amb els bessons Ròmul i Rem, amb una petita explicació de l’obra d’art escollida i un enllaç a la pàgina d’on has extret la informació. Ara que saps qui és Luperca, per què creus que n’hi ha tantes arreu?


Mostra Luperca arreu del món en un mapa més gran

No t’oblidis de deixar aquí en comentari l’enllaç a la teva entrada al Google map Luperca arreu. Posa cada cosa al seu lloc i mantén l’ordre d’aquest mapa!

7 thoughts on “Luperca arreu!

 1. Xènia Sánchez Hernández

  Salve!
  Jo he fet el “Palazzo Massimo alle Terme”. La imatge de Luperca la podem terobar a molts llocs del món. La Luperca és molt important perquè va alimentar els bessons Ròmul i Rem que anaven a ser matats per ordres del rei Amuli.

 2. Margalida Capellà Soler

  Bona idea la de traslladar l’activitat del Moodle al blog! No us oblideu de comentar els motius pels quals n’hi ha tantes? Si feu més recerca la trobareu també en escuts de futbol, pel·lícules, cartell de jocs olímpics, etc

 3. Camila

  Jo he afegit al Google Maps el monument de Luperca amb els bessons Ròmul i Rem que es troba a la Plaza de la Democracia a Montevideo, Uruguay. La plaça està cituada al costat de l’hospital que vaig néixer, l’Hospital Britànic.

 4. Génesis Robalino

  He de fer una tasca sobre Luperca però no se perquè no em deixa editar el google maps.
  Bé doncs, jo havia escollit una imatge feta de l’estatua de Rómul i Rem amb luperc que es troba al museu Capitolli, a Roma. Aquesta imatge estava en un blog científic acompanyat d’una informació que hem tratat bastants cops a la classe de filosofìa: “l’home neix salvatje i lluire, la soietat el corromp”.
  El text ens explicava el següent:

  http://mdyalgomas.blogspot.com.es/2011_02_20_archive.html
  “LLOPS I NENS FERALS
  Un niño Feral, o “Niño Salvaje”, es un pequeño que vivió alejado de la sociedad por razones circunstanciales, accidentales o por un confinamiento. Dentro de ese grupo están los niños criados por animales. Se conocen casos de infantes que crecieron gracias a la ayuda de pumas, oveja, perros y hasta gallinas. Destacan es especial los criados por lobos.
  Los más famosos pertenecen a la mitología romana. Se trata de los gemelos Rómulo y Remo, fundadores de la ciudad de Roma. Hijos de Rea Silvia y del dios Marte, su madre los puso a salvo de la persecución de Amulio, tío de Rea, quien mandó a matar a todos sus sobrinos que pudieran disputarle el trono de Alba Longa. Rea Silvia depositó a los pequeños en una cesta que puso a flote en el Río Tíber. Ésta quedó atorada a la orilla y una loba llamada Luperca recogió a los infantes para protegerlos y alimentarlos con su leche.
  Los casos más sorprendentes reportados en Savage Girls and Wild Boys. A history of Feral Children, de Michael Newton, se presentaron en la India, en el siglo XIX. En el libro se menciona el caso de un niño hallado en la madriguera de unos lobos.
  “Una noche dos lobos se acercaron sigilosamente al pequeño que descansaba bajo un árbol y lo olieron. Entonces lo tocaron y él se puso de pie, en vez de asustarse, puso sus manos en las cabezas de los animales y comenzaron a jugar. Lo mismo ocurrió la noche siguiente…
  Muy probablemente se trataban de sus “hermanos”, los cachorros con los que fue criado cuando lo hallaron abandonado.”

  Este singular caso de niño-lobo completa la caracterización del complejo vínculo que ha unido a seres humanos y a lobos a lo largo de la historia.”

  En la meva opinió Luperca està escampada a tot arreu com a mare dels qui van fundar un imperi, per tan simbolitza l’origen de les ciutats que coneixem actualment.

 5. Pingback: Ròmul i Rem a Mèrida | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *