El Gran Dictat grec!

El passat divendres 17 d’octubre vam fer a classe de Grec 1 un gran repte: El Gran Dictat en grec!

Els participants d’aquesta activitat van ser en Marc Arquillo, l’Abigail Quiñomez i el Robert Cepeda. Ells tres van concursar al gran dictat i havien de superar una prova: lletrejar divuit paraules gregues amb accents i esperits! El nostre Òscar Dalmau era la Belén Cansino, l’Ariadna Ruiz va fabricar unes olleres com les del programa de TV3 i els participants van lletrejar diferents paraules gregues i l’Ariadna va gravar i muntar un vídeo per poder fer l’entrada.

La Mariona va fer un llistat de regles que s’havien de seguir, controlava els punts i vigilava que tot estigués al peu de la lletra.

Regles:

-2 intents per paraula.

-S’han de portar les ulleres.

-Cada concursant té trenta segons per concursar.

-Respectar el torn de paraula.

-Si algú del públic ajuda algun concursant, hi haurà sanció.

A la primera prova en Robert i el Marc van quedar igualats amb 170 punts i l’Abigail va ser eliminada. Així que per poder desempatar, ells dos van tornar a enfrontar-se amb unes noves regles més exigents, només tenien un intent i quan fallaven es passava el torn.

Finalment el guanyador va ser en Marc, després d’una gran competència. Moltes felicitats Marc!

Què us ha semblat? Creieu que és fàcil lletrejar paraules en grec? Us atreviríeu a crear un Gran Dictat i participar-hi? Quines són les paraules en què s’han equivocat?

Abril Ramos,

1r batxillerat.

23 thoughts on “El Gran Dictat grec!

 1. Margalida Capellà Soler

  L’enhorabona, alumnes de grec 1! Fa un mes no sabíeu ni el nom de les lletres gregues i ara heu superat un repte magnífic: lletrejar en grec. Em vaig quedar impressionada no sols de la gran capacitat dels concursants en lletrejar sinó també de la vostra capacitat d’organització, de col·laboració, de treball en equip… Avant!

 2. Mariona Sabanés

  χαιρετε!
  Molt bon treball a tots els alumnes de Grec de 1r. Em va agradar molt participar-hi en aquest treball i és una manera molt pràctica per aprendre paraules gregues i l’abecedari.
  M’agradaria fer-hi més dictats grecs com aquest durant el curs.
  Felicitats per el resultat final!!

 3. Abril Ramos i Aran

  χαιρετε!
  Va ser una activitat molt divertida per part de tota la classe i una manera molt pràctica d’aprendre el vocabulari grec, tal com diu la meva companya Mariona.

  Felicitats als participants, ja que no és fàcil lletrejar en grec!

 4. Belén Cansino Hernández

  χαιρετε!

  Un gran treball per part de tothom, ja que tot i només haver fet aproximadament un mes de Grec estem avançant ràpidament. A més és una manera molt pràctica de aprendre a pronunciar en Grec i augmentar el nostre vocabulari.

  Moltes felicitats als participants pel bon treball realitzat.

 5. Iria Rael

  χαιρετε!
  Han fet un molt bon treball entre tots! felicito als participats, Abigail i Robert i al guanyador Marc, i sobretot a la Ariadna per haver fet aquest video. Trobu que es una bona manera i molt divertida de aprendre l’alfabet grec i algunes paraules gregues, no és gaire fàcil lletrejar en grec, hi ha que esforçar-se bastant. M’agradaria probar a fer un dictat grec. Felicitats a tots!!

 6. Joan Barrabino Rubio

  χαιρετε!
  El vídeo ha quedat molt bé, va ser una bona experiència, molt divertida i amb un emocionant final.
  Tots els participants van estar fantàstics, i aquestes tipus de classes és podrien fer més vegades ja que és molt bona idea i s’acaben aprenent les paraules i es veu els errors que fem.

 7. omaima

  χαιρετε!

  Enhorabona el meu company Marc que ho ha fet molt bé, encara que els altres tambe en Rober i la Abigail que m’han deixat sorpresa perque no sabia que ho anavan a fer tan be estic orgullosa de esta en aquet grup

 8. Juls París

  χαιρετε!
  No vaig ser concursant de l’activitat, tot i així fent de públic vaig gaudir molt. És una manera més dinàmica d’aprendre l’alfabet grec i el seu vocabulari. M’agradaria fer més sovint aquest tipus d’activitats!!
  Felicitats als concursants i gràcies a la Charcos per fer el muntatge.

 9. Ari Vila

  Xaire!
  Em sap greu no haver pogut acudir a aquesta activitat per temes personals. Encara que no pugui donar la opinió de la meva experiència personal, gràcies a l’Ariadna per el seu bon treball amb el vídeo, he pogut veure algunes de les cosses que van fer el passat divendres, felicitats Ariadna per el teu treball. També vull felicitar al Marc per guanyar aquest Gran Dictat, es nota que es va preparar molt per aquesta activitat i se li dona força bé el Grec per no haver estudiat mai aquest idioma. En general felicitar a tots el que han participat en aquell treball. Per el que he pogut veure en el vídeo s’ho han passat molt bé i han après moltes paraules gregues. M’agradaria poder repetir aquest activitat per poder participar-hi i perquè crec que tots ho gaudiríem si la repetim. Crec que és una de les millors maneres d’aprendre Grec, hem millorat molt amb l’abecedari, a demés mai se’m hagués acudit ami. Enhorabona!

 10. Judith M. Barranco

  Xaire!!
  Primerament, felicitar als meus companys per lo bé que ho han fet, perquè penso que per ser el primer cop no està gens malament. Em sembla una manera molt didàctica i interessant d’aprendre a llegir i les lletres en grec!

 11. Camila Arigón

  Felicitats al guanyador i a tots els concursants! Considero que és molt difícil lletrejar paraules en grec i no equivocar-se en cap accent ni esperit. Tot i així, segur que van gaurdir d’una estona molt divertida, com es pot veure en el vídeo!

 12. Guillem Acien Mas

  Salutacions.
  Va ser un concurs entretingut, sobretot en la lluita per el primer lloc.
  Sincerament, jo no m’atreviria a lletrejar paraules en grec. No passaria del primer accent o esperit!

 13. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Perdò per el retard però no sabia de l’existència d’aquesta tasca.
  Va ser un gran concurs amb molts riures i la veritat és que s’apren molt amb aquest tipus d’activitats, si ets tú el que participes, clar, encara que si només feies d’espectador podies aprendre igual, però no tant.
  Felicitats per el guanyador i tots els participants.

 14. marc-arquillo

  χαιρετε!
  La veritat és que aquest Gran Dictat va ser una forma molt entretinguda i propera de fer una clase de grec. El fet de deletrejar és una activitat no gàire complicada i la qual ens apropa al léxic i al vocabulari grec. Felicitats al finalista i a tothom qui va participar!
  ἔρρωσο.

 15. Andrea Gómez

  Χαιρετε!
  Em sembla una forma amena i divertida d’aprendre un idioma i aprofundir en est, sigui el que sigui l’idioma. Lletrejar paraules sembla simple, però depèn de l’idioma pot no ser-ho tant. Ha estat molt bé l’activitat.

 16. Chaymae Zaouaghi

  χαιρετε!!!
  Aquesta activitat va ser molt entretinguda i vam aprendre moltes paraules i l’alfabet també, ja que jo no tenia maner d’aprendre’l així és molt més fàcil i aprens sense adonar-te compte, com a públic puc dir que els guanyadors ho van fer molt bé i l’Ariadna va fer una bona feina amb el vídeo.

 17. Pingback: Un altre Kahoot d’etimologies gregues | L'univers clàssic dels nostres mots

 18. Pingback: El Gran Dictat en grec clàssic a l’aula de grec | Aracne fila i fila

 19. Rocío Rodríguez

  Xaipe!
  M’he semblat una manera molt interessant d’aprendre les paraules gregues i sobretot memoritzar com s’escriuen.
  Encara que no tenim encara el video de com el Oussama i el Faysal van fer-ho, jo crec que ho van fer molt bé la veritat. Em sebla una activitat realment difícil i complexe. A més jo crec que et deus possar molt nerviós quan ho estas fent.
  Crec que és una maravellosa idea per aprendre més.

 20. ainablanch

  Encara que el video del gran dictat de Grec 1 d’aquest any no l’hagin penjat comentare una mica com va anar;
  L’arnau va bordar el paper d’Oscar Dalmau donan les directiva del joc, tot i que els concursants l’Oussama i el Faysal al principi van tenir algún que altere problema, finalment se’n van ensortir. És un joc divertit i dinámic, van riure molt. Felicitar als meus companys que fa por no sabiendo Grec i avui en día podem fins i tot, representar el gran dictat.

 21. Edgar.Alvarez

  Un gran treball per part de tothom,. A més és una manera molt pràctica de aprendre a pronunciar en Grec i augmentar el nostre vocabulari

  Una activitat molt aprofitosa!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *