Cave legionarios! Illi iam Baetulone sunt.

Si fa uns dies l’Arnau ens recordava de la Magna celebratio AD MMXIV ja era a prop, tot convidant-nos a participar-hi, i la Margalida  ens en feia el recordatori a El Fil de les Clàssiques, ara que ja ho tenim ben a prop, estarà bé que fem un cop d’ull al programa. Remeneu la flamant web del festival, renovada aquest any, i mireu totes les activitats que es fan a Badalona durant aquests dies.

Ja cal que aneu amb compte, Baetulonenses, perquè els primers en arribar han estat els milites barcinonenses, que han estat fent una prospecció per la ciutat abans d’instal·lar-s’hi durant el cap de setmana del 26 i 27 d’abril, amb motiu de la Magna Celebratio. Pot ser que ja us els hagueu trobat, però si no, aneu amb molt de compte, que us poden aparèixer a qualsevol cantonada!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cggEtB1wdAU&list=FLfQgMq1IaBfYXLRyWkt5DnQ[/youtube]

Aquells que vingueu a participar a la nostra Schola, o simplement com a visitants, val la pena que us prepareu bé, documenteu-vos en tots aquests espais que us he enllaçat.

 • Feu un cop d’ull al programa d’actes i, després de resumir els diferents tipus d’activitats que s’hi anuncien, destaqueu-ne un parell que us hagin cridat especialment l’atenció.
 • Comenteu també on surt esmentada la nostra col·laboració i ubiqueu la nostra Schola al plànol següent.


 • A la flamant pàgina web, hi ha moltes pestanyes interessants, visiteu, per exemple, la de Patrocini i col·laboradors, a veure si reconeixeu algun logo. Però sobretot, entreu a Reconstrucció històrica i relacioneu el seu contingut amb tot el que hem explicat a classe sobre el tema. Com es diu l’entitat que s’hi dedica a Badalona? Quines altres jornades importants de Catalunya hi apareixen enllaçades? Entra-hi i troba les diferències que hi ha entre elles i la Magna.
 • A Recursos i enllaços, n’hi trobaràs de coneguts, digues quins són. Fes també un cop d’ull a la gran quantitat de celebracions i entitats que hi apareixen, i destaca’n un de cada categoria.

En fi, ja veieu que ens espera un final d’abril mogudet, però mentrestant, ja sabeu:

Cave legionarios!

TERESA

24 thoughts on “Cave legionarios! Illi iam Baetulone sunt.

 1. Teresa Devesa i Monclús Post author

  I tant, trobo que la presència aràcnida s’hi hauria de notar des de Badalona i des de Premià. Primilianenses, ja sabeu on som!

 2. Evelyn Mota i Miguel Angel Rubio

  Salvete!
  La veritat, és que la Magna d’aquest any té molt bona pinta. Cada any es superen i ens sorprenen cada vegada més. La novetat d’incorporar noves activitats al programa li dona un toc modernitzat d’aquesta celebració. Ens ha sorprés l’ús d’una aplicació anomenada Instagram que esta molt de moda entre els joves. Pensem que la incorporació d’aquesta aplicació pot cridar l’atenció del públic més jove.
  Una altre activitat que ens ha semblat interesant ha estat l'”Schola Gladiatoria”, on es pot observar om eren les escoles on s’entrenaven els gladiadors, quins objectes feien servir i tota mena de curio-
  sitats que envolten aquest ídols romans.
  Nosaltres, per desgràcia no podem participar en aquesta magnífica Magna Celebratio degut a diferents activitats extraescolars, però intentarem visitar algun dia aquesta festa.
  Valete!

 3. Marc Cecilia

  Avete!
  La”Magna” cada cop creix més! Aqest any l’oferta és molt àmplia i bastant divertida i entretinguda. Es faran, a part de les originals representacions històriques, els tallers i activitats, i les presentacions als museus sobre el món romà, aquest any també hi hauran activitats més modernes i actualitzades com trobades d’Instagram, una xarxa social. El que més m’ha cridat l’atenció ha sigut la presentació de la cervesa ZYTHI, que era la que es consumia en l’època imperial de Roma, tot i que provenia d’Egipte (la cervesa es podrà degustar i comprar).
  Nosaltres, l’institut Isaac Albéniz participarem en la secció de ”Activitats i tallers”, concretament a la ”Schola” i els ”Ludi romani” (sistema educatiu romà i els jocs de l’època). Els participants de l’institut hi seran tot el dissabte i diumenge pel matí. Estarem situtats a l’altre costat de la vorera de la porta del museu, a la plaça al costat de l’oficina de correus (Zona I).
  La ”Magna celebratio” està plena de recreacions històriques, es podran contemplar molts oficis de l’antiga Roma com la forja, terrisaires, escultors, metges, tintoreria, els legionaris, els soldats romans. Jo crec que les recreacions històriques són la part més divertida de la jornada, ja que permet a la gent veure com era el dia a dia en una ciutat de l’Imperi Romà. A mi, personalment, m’agradaria bastant veure alguna recreació de la ”schola gladiatoria” i la ”legio”.
  Segurament em passi el dissabte a la tarda a veure els meus companys recreant la ”Schola” i els jcos romans, ens veiem allà!
  Valete!

 4. Daniel Rodriguez

  Salve!
  ZONA I
  Figulus
  Podrem aprendre, de manera senzilla, com es feien la ceràmica més comuna a l’època romana.

  Figlina latericius
  Ajudarem a construir una paret de tovot utilitzant els materials i les eines que es feien servir a la ciutat romana.

  Schola
  Coneixerem com eren les escoles romanes, les disciplines que s’hi estudiaven i aprendrem llatí i grec. També participarem en una
  classe magistral de controvèrsia.

  Officina monetalis
  Encunyarem la nostra pròpia monedatal i com ho feien els romans.

  Ludi Romani
  Aprendrem a jugar com ho feien els romans.

  Unguentaria
  Fabricarem cremes perfumades que ens endurem en un petit recipient.Farem arracades i polseres iguals que les que es lluïen en època romana.Farem una diadema que, a l’època romana, es portava els dies de festa.

  Sutor
  Farem un moneder i el desplega-rem per jugar-hi a marro.

  ZONA II
  Legio
  Casc de soldat
  Farem un casc romà de cartró, idèntic al que portaven els legionaris romans.

  Ornatrix
  Ens pentinarem i maquillarem com les patrícies romanes.

  Scriptorium
  Escriurem el nostre nom sobre una fitxa de fang com les que feien servir els soldats romans.

  Textrina
  Practicarem el cardat i el filat de la llana.Aprendrem a teixir una polsera amb un petit teler.Descobrirem com es treballava el feltre i en farem un collaret.

  Musivarius
  Reproduirem un disseny en un mosaic que ens emportarem a casa.

  ZONA III

  Schola Gladiatoria
  La vida dels gladiadors era molt dura, però gaudien de molta fama. Aprendrem com vivien i algunes de les tècniques que utilitzaven per entrenar.

  Legio
  Auriga
  Passejarem amb una biga, carroromà tirat per dos cavalls, conduït per l’auriga.

  ZONA IV

  Piscator
  Practicarem com es teixeix una xarxa de pesca.

  Mites i llegendes
  Un orador grec ens explicarà algunes de les llegendes i històries mitològiques que tot nen romà havia d’aprendre des de ben petit.

  La nostra schola estaria situada a la ZONA I
  Vale!

 5. Evelyn Mota i Miguel Angel Rubio

  Salvete!
  La veritat, és que la Magna d’aquest any té molt bona pinta. Cada any es superen i ens sorprenen cada vegada més. La novetat d’incorporar noves activitats al programa li dona un toc modernitzat d’aquesta celebració. Ens ha sorprés l’ús d’una aplicació anomenada Instagram que esta molt de moda entre els joves. Pensem que la incorporació d’aquesta aplicació pot cridar l’atenció del públic més jove.
  Una altre activitat que ens ha semblat interesant ha estat l’”Schola Gladiatoria”, on es pot observar om eren les escoles on s’entrenaven els gladiadors, quins objectes feien servir i tota mena de curiositats que envolten aquest ídols romans. Aquest any l'”Schola” està ubicada a la zona 3.
  A la part de patrocinis i col·laboradors hem observat diferents organismes que participen en aquesta celebració com per exemple: l’institut Isaac Albéniz, TMB, el Periódico, Anis del Mono, el nostre blog, l’Aracne fila i fila … i molts més.
  A classe hem estudiat la reconstrucció històrica que és una forma de divulgar la història a través e la recreació dels espais, les activitats, la vestimenta, els estris i el mobiliari; etc, d’èpoques passades. Hi ha dos tipus de reconstrucció històrica: la total i la parcial. Amb el pas del temps la reconstrucció total ha anat desapareixent per la seva complexitat, en canvi la reconstrucció parcial ha anat creixent cada cop més. Un exemple de reconstrucció parcial és la festa que es fa a la nostra ciutat,la Magna Celebratio.
  Una altre celebració important de reconstrucció històrica és la Tarraco Viva, la més important a Catalunya. Una de les diferències més importants respecte la Magna és la duració. La Magna acostuma a durar el cap de setmana i en canvi la Tarraco Viva dues setmanes. La Tarraco Viva el tema és més general en canvi en Magna Celebratio s’especialitza en l’escola.
  Sobre festivals i jornades de reconstrucció històrica Romana, destaquem la Tarraco Viva, ja que és la més important a Catalunya. De tallers i grups de reconstrucció històrica romans, destaquem el grup de “Reconstrucción histórica”, ja que és l’organisme encarregat en aquest tipus de celebració a tota Espanya. Sobre museus i jaciments romans d’interès destaquen el museo de Badalona ja que és el col·laborador de la Magna i finalment sobre difusió i didàctica del món Romà destaquem el nostre blog.
  Nosaltres, per desgràcia no podem participar en aquesta magnífica Magna Celebratio degut a diferents activitats extraescolars, però intentarem visitar algun dia aquesta festa.
  Valete!

 6. marisol.marro

  Χαίρετε!
  Després de donar un cop d’ull al programa de la Magne m’ha cridat molt l’atenció la quantitat de coses, tallers, espectacles i activitats que es farán. Han hagut unes cuantes que m’han sobtat perque no m’imaginaba que fos una festa tan completa, sincerament. Per començar a la zona II l’Ornatrix m’agradaria molt veura-ho perquè sempre m’ha agradat molt el que es els pentinats i aspectes tan complexes i treballas que es portaban a l’època grega. La textrina i la medicina també son activitats que m’interessan molt.
  Després a la zona III tot l’ho relacionat amb la legió i soldats m’agrada molt, sempre me interessat per el que es l’exèrcit romà, les sebes tecniques i educació.
  Ja que aquest any vui participar-hi i estaré a la part de “ludus grammaticus” de l’schola estaré a la zona I que es la Plaça de l’Assamblea de Catalunya, davant de l’oficina de correus. Aquesta zona també compta amb altres activitats amb la participació del nostre institud com el “Ludi Romani” per exemple.

 7. Roger Navarro

  Salve!
  Aquest any, fent un cop d’ull a la programació de la Magna Celebratio, trobo que s’ha treballat molt més i que s’ha aconseguit crear un ambient molt atractiu pel públic, ja que trobo que s’han modernitzat i s’han innagurat algunes activitats que a darreres edicions no podiem realitzar.
  Personalment, el fet de poder posar les tecnologies a l’avast de la festa romana el trobo provinent d’una idea genial, ja que actualment és al que la societat fa cas.

  El que m’ha sorprès són activitats que no vaig veure altres anys, com per exemple l’escola de gladiadors o la creació de cervesa romana. Em semblen idees fantàstiques, ja que són activitats que de ben segur agradaran al públic.
  M’agradaria que en aquesta edició, ens fes bon temps i poguem gaudir d’un dia esplèndid per celebrar la festa més clàssica de tota Badalona, ja que l’any passat ens va caure un xàfec i no vàrem poder disfrutar-la al 100%.

 8. Irene Berdún

  Salve!!!
  Pel que fa al programa, podría dir que trobo molt engrascadora l’activitat de la ”schola gladiatoria” i ”les noces d’August i Lívia, un casament d’estat”.
  Nosaltres aquest any, sino plou, ens trobarem a la zona I ,al costat de la porta de correus.
  Pel que fa a la nostre escola, lES Isaac Albèniz, participa en els ”ludis” i en la ”schola”.

 9. Martí Palma

  Salvete!
  Aquest any la Magna té molt bona pinta. Després d’uns anys una mica mogudets pel tema del clima i els canvis a última hora espero que aquest pugui disfrutar-la molt millor éssent l’últim any d’escola.
  La nostra escola estarà a la Zona I, junt amb el Figulus i la Figlina Latericius. No obstant el que tinc més anes de veure són les recreacions històriques que mai he arribat a veure. També els gladiadors q mai he vist.

 10. Claudia Gómez

  Salve!
  Està molt bé el programa de la Magna, penso que serà bastant divertit, l’any passat vam tenir l’inconvenient de la pluja tot i això, ho vam passar molt bé. L’apartat que més m’ha cridat l’atenció és el de l’educació, no obstant, m’agradaria participar aquest any al ” ludi romanus” ja que l’any passat ja vaig participar-ne al ” ludus grammaticus”. Està molt bé que hi hagui varietat d’escpectacles i activitats, així podem aprendre més i ensenyar a la gent com era el dia a dia dels romans.
  La nostre escola està ubicada a la zona III.

  Espero que aquest any la pluja no ens faci una mala passada i poguem gaudir de tots els àmbits de la Magna!

 11. Judith Consentino

  Salve!!

  Un cop més com cada any podrem trobar un agran varietat d’activitats en distribuides en 3 zones diferents.

  A la zona I podrem trobar les activitats que tenen més a veure amb les activitats de lleure, entre elles hi han:
  (ludi romani, figulus, figlina latericius, schola i officina monetalis). Despres ala zona II podem trobar les activitats que fan mes referència al món de les manualitats (Ornatrix, legio, scriptorium, textrina, unguentaria i musivarius)
  A la Zona III podem fer activitats relacionades amb el món dels gladiadors. En aquesta es pot passejar amb cavalls o veure el vestuari d’un antic guerrer. ( legio, schola gladiatoria). I per últim a la Zona IV podem fer activitats sobre el menjar i les llegendes de l’època. (piscator, mite si llegendes).

  A mi les dues activitats que més m’agraden d’aquesta magna celabratio són les de poder passejar amb els cavalls i la de aprendre a jugar com feien abans.

 12. Judit Millan

  Salvete!

  Sóc una alumne de 1er de batxillerat de l’escola Vedruna-Gràcia, que aquest serà el primer any que participaré en la Magna Celebratio! Tinc moltes ganes de que arribi perquè pinta molt bé!! El vídeo està molt ben fet, a més de que és una manera d’engrescar a la gent perquè vingui a fer activitats.
  Per a mi es tot un honor poder formar part de tot això, de vestir-nos de romans i transmetre i ensenyar a la gent aquesta magnifica llengua i cultura, que per alguns és desconeguda. Crec que fer activitats com la Magna és una gran idea!
  Animo a la gent a venir perquè n’estic convençuda que serà una gran experiència, on tothom aprendrà coses noves!

  Valete!

 13. Marta Gallardo i Judit Gimenez

  Salve!
  Nosaltres participarem per primer cop a la Magna Celebratio, concretament al ludus grammaticus. Hi anem amb ganes i ens agradaria passar-ho d’allò més bé, i de ben segur que ens ho passem genial. No podem assegurar encara si anirem dissabte o diumenge, ja ho direm més endavant.

 14. Pau Molar Vilà

  Salvete!
  La Magna Celebratio es composarà d’un apartat gastronòmic, amb les cauponae, les popinae i altres tipus de restaurants. També hi haurà una degustació odorífera de la Baetulo romana. Dintre de l’apartat de les conferències, se’n farà una sobre el personatge d’Octavi August i una altra sobre el segle d’August, en què el llatí i les arts clàssiques van viure la seva esplendor. Tot seguit, podreu observar les presentacions. N’hi haurà dues: sobre la cervesa ZYTHI i sobre el vinum mulsum, el vi melat dels romans. A continuació, podreu assistir al cicle de cinema arqueològic (FICAB). També, si us hi inscriviu, podreu veure la Badalona romana a la trobada d’Instagram Descobreix BAETULO. Si us agraden més les representacions, podreu conèixer els personatges propers a August i a Llívia, els primers emperadors de Roma. A la Schola Gladiatoria, podreu saber on i com s’entrenaven els gladiadors. Als espais, podreu accedir a les termes i al decumanus, la Casa dels Dofins i el Jardí de Quint Licini. També gaudireu d’una visita comentada als espais fora del Museu, com el mosaic de la Torre Vella, les restes conservades sota el subsòl de la Plaça de la Constitució i els fonaments del teatre romà. A més, descobrireu les restes del podium del temple romà, ubicat en una de les capelles laterals de Santa Maria. Fora d’aquest apartat, la novetat recent és la participació en la vida de la ciutat d’alguns actors que fan de romans: el legionaris pugen a l’autobús i van a la botiga d’armes, les dones participen del comerç municipal. Finalment, els meus tallers preferits són la schola i el scriptorium, perquè m’interessa molt el sistema d’educació romà. A mes, jo participaré per primera vegada en aquesta Magna fent de rhetor i confio que la gent es faci una idea de com era l’escola romana i vegi les diferències entre el sistema clàssic i l’actual. El lloc de la nostra col·laboració serà el Jardí de Quint Licini i la zona que correspon al pàrquing que hi ha al davant.
  Valete!

 15. Teresa Devesa i Monclús Post author

  En primer lloc, deixeu-me que us digui, als que no participeu activament a la nostra “schola”, que esperem la vostra visita, ara que us hi heu compromès.
  Miguel Ángel i Evelyn, heu fet un comentari molt complet. La vostra col·laboració ha estat fructífera. Aneu amb compte, però, que us vaig dir que la “Magna” està centrada en la vida quotidiana, de la qual l'”schola” també forma part, però no necessàriament la principal. Evelyn, a veure si t’animes i ens fas un bon reportatge fotogràfic com el de Bàrcino.
  Marc, no sé com és, però als nois sempre us atrau més els gladiadors i els legionaris. Si pots veure-ho i t’animes a explicar-nos-ho en un article, ja saps…
  Dani, t’has limitat a esmentar els tallers i calia alguna mena de valoració al respecte
  Aneu amb compte amb la ubicació de l'”schola”. Aquest any canvia i és a la zona I. Clàudia i Pau, entre d’altres, encara heu fet esment a la ubicació d’anys anteriors.

  Marisol, ja que mostres el teu interès per les “ornatrices”, t’hi puc posar en contacte. Vaig parlar amb el director de Barcino Oriens perquè una alumna de 4t m’ho havia comentat.

 16. Gabriela Hidalgo Andrade

  Salve!
  Encara que jo no participaré a la “Magna celebratio”, segurament passaré per les vostres paradetes, si trec temps, ja que el programa que proposa el museu és molt cridaner i crec que valdria la pena acostar-sh’i i veure el desenvolupament de les activitats, les quals trobo molt interessants.
  Després de mirar-me el programa, he pogut adonar-me que les activitats no varien massa de les dels altres anys: s’assimilen bastant i segueixen quasi el mateix esquema. Això vol dir, que si altres anys ja ha tingut èxit aquest event, aquest any, comptarem amb la participació de tota la gent dels anys passats més la gent nova que mai hagi vingut i decideixi apropar-se. Per tant, serà una activitat exitosa a la qual podran acudir pares i mares amb els seus fills per passar una bona estona.
  Pel que sen’s informa, es podrà acudir a conferències, presentacions, hi haurà sessions de cinema, fins i tot “trobades d’instagram”, espectacles, es podran visitar espais patrimonials de Baetulo, podrem veure també objectes artesans del món romà, la gent més golosa podrà dispossar de jornades de cuina romana, recreacions històriques, entre altres activitats.
  Les que més m’han cridat l’atenció han sigut les activitats de recreació històrica: no cada día pots veure un intent de representació de la vida quotidiana dels romans, adaptant-se a absolutament a tot el que feien diàriament (o al menys, això tractaran de fer). Serà graciós, com en algunes circumstàncies, el fer-ho exactament igual que ells serà difícil. A L’Schola Gladiatoria, per exemple, es podrà veure com eren les escoles on els gladiadors s’entrenaven. El que més impacte em faria veure és les tècniques de combat que faran servir i com les aplicaràn i desenvoluparan en el moment de la recreació, ja que, en aquella època, eren mortals i serà normal si les modifiquen una mica. Tinc molta curiositat per els objectes que feien servir i per els petits detalls que fa que em fascini tot aquest món relacionat amb la lluita. El ‘Legio’, encara que són de la mateixa temàtica, també es un altre programa que m’ha cridat l’atenció. El que es farà allà es imitar un campament de l’exèrcit romà que ens permetrà veure com viva un legionari en temps de guerra.
  La nostra ‘Schola’, a on coneixerem com eren les escoles romanes, les disciplines que s’hi estudiaven, aprendrem llatí i grec i participarem en una classe magistral de controvèrsia, està situada a la ZONA I en l’apartat d’activitats i tallers.
  A la part de “patrocinadors i col·laboradors” que sen’s ha deixat enllaçat, m’ha sorprès com en aquest event col·laboren moltes institucions que jo ja coneixia. Estan, per exemple: “El Periódico”, “l’IES Isaac Albéniz” (el nostre institut), “Aracne Fila i Fila” (aquesta mateixa web), “Anis Del Mono” (una fàbrica d’anís coneguda per tothom que ja vam tenir l’oportunitat de visitar a segon de la ESO), “Badalona Comunicació” (la ràdio), TMB, però sobretot “Badalona Idiomes”. No tenia ni idea de que aquesta acadèmia d’angles, francès, alemany i català, a la qual vaig estudiar la llengua estrangera anglesa durant molt de temps, participés. M’ha portat bons records. Encara que he esmentat les que més destacables, hi ha moltes més, però que no són tan conegudes (per mi).
  A la pestanya de “reconstrucció històrica” es defineix amb exactitud el concepte, el qual, després d’haver mirat els apunts de classe, expressa quasi el mateix pero amb diferents paraules. És una manera de fer reviure la realitat històrica d’èpoques anteriors a partir dels documents i els testimonis que s’han conservat. Per tant, els recreadors intenten posar-se en la pell del personatge històric des de tots els punts de vista, com per exemple: vestuari, costums, vida quotidiana, llengüa, etc.
  L’entitat que es dedica a Badalona s’anomena “L’Associació de Reconstrucció Històrica de Badalona”
  Altres jornades importants de Catalunya que hi apareixen són: Tarraco Viva a Tarragona, Sant Boi de Llobregat, Camesa (Cantabria), Zarautz (País Basc), Oiassonis dies (Irún) i Santander.
  Aquesta entitat manté relació amb altres museus i amb festivals de reconstrucció històrica de temàtica romana com els esmentats anteriorment i a més, ajuda a la recreació dels estris necessaris i col·labora amb el museu i la “magna celebratio”.
  La diferència entre la “Magna Celebratio” i “Tarraco Viva” és que mentres la segona acostuma a fer-se a mitjans de maig, dura dues setmanes i es fan temes generals sense centrar-se en res específic, la primera, “Magna Celebratio”, és tot el contrari: es porta a terme ‘últim cap de setmana d’abril, acostuma a ser divendres, dissabte i diumenge i la temàtica tractada és sobre la vida quotidiana.
  A Recursos i enllaços, destaco Tarraco Viva perquè és l’event més important fet a Catalunya en l’apartat “FESTIVALS I JORNADES DE RECONSTRUCCIÓ HISTÒRICA ROMANA”.
  En l’apartat “TALLERS I GRUPS DE RECONSTRUCCIÓ HISTÒRICA ROMANS” destaco la reconstrucció històrica perquè és el tema que estem treballant i centralitzant. A “MUSEUS I JACIMENTS ROMANS D’INTERÈS” destaco el ‘Museu de Badalona’ perquè és el nostre museu situat a la nostra ciutat i a “DIFUSIÓ I DIDÀCTICA DEL MÓN ROMÀ” és evident que agafo ‘Aracne Fila i Fila’ perquè és el web en el qual sempre treballem.

  Vale!

 17. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Molt complet, Gabriela. Només t’assenyalaria que vagis amb compte perquè has esmentat com a jornades de Catalunya les de Cantàbria, el País Basc i Santander…

 18. MARINA SALAS ZAMORA

  Χαίρετε!

  Quins nervis…, la Magna ja és aquí! Avui, quan passejava per Baetulo, m’he apropat a la zona del museu per veure que s’hi estava coent. Només veia personal amunt i avall, deixant-ho tot ben apunt pels primers visitants curiosos de demà el matí. I es clar, no he pogut evitar, com he fet durant aquests dies cada vegada que caminava sola pel carrer, repetir dins del meu cap el paper de presentadora que m’han assignat aquest any per la representació de la SCHOLA (zona 2). Ja li vaig comentar a la Teresa que em feia molta il·lusió que m’ho haguéssin demanat, ja que fa uns quants anys que participo a la Magna i la veriat és que m’ho passo pipa! Segurament és perquè disfruto amb tot el que sigui clàssic… Us he de dir que el nivell està molt alt, perquè l’antiga presentadora, la Júlia, era i és tota una estrella en aquesta representació. Espero estar a l’altura!

  En aquest festival, són moltes les entitats i col·laboradors que participen per aconseguir que tot surti rodó: la xarxa de transports metropolitans, el Periódico, el mercart de Badalona, l’Anis del Mono, la diputació de Barcelona, els voluntaris de Badalona, el nostre institut (INS Isaac Albéniz), blogs com l’Aracne fila i fila i el vaixell d’Odisseu, el col·legi Cultural, els mitjans de comunicació de Badalona, l’escola d’idiomes Badalona Idiomes…

  L’Associació de Reconstrucció Històrica de Badalona, és un grup de persones interessades en el coneixement de la història per mitjà de la reconstrucció de la vida quotidiana, especialment d’època romana, la recreació d’estris, processos de treball i objectes d’època romana. A més, manté relació amb altres museus i amb festivals de reconstrucció històrica de temàtica romana com Tarraco Viva a Tarragona i Sant Boi de Llobregat.

  Bé nois/es, ens veiem en breus, que això ja està aquí! Preguem tots als déus de l’Olimp que aquest cap de setmana no caigui ni una gota, que segur que ens fan cas.

  MARINA SALAS ZAMORA

 19. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Marina, en el cas del premi de Teatre en francès la vas encertar, esperem que aquesta vegada els déus també t’escoltin. Però ves amb compte, que estem ubicats a la zona I, a la zona II hi vam ser fa dos anys….

 20. Cristina Gómez

  Salvete!
  La veritat es que em sembla un event molt interessant. Vaig anar-hi fa dos anys, i em va semblar molt divertit i una manera de ensenyar als nens els nostres avantpassats romans, que sapiguen els jocs que es feien abans, un món sense jocs electrònics, ni videojocs… un món totalment artesà, en el que amb petites coses ja ens podem divertir.
  Em va fer gràcia també el que es vestissin de romans, va ser un detall més en el que fa que en fiquis més en la situcació de l’event. I quan hi vaig anar, com que encara no sabia res de llatí ni grec, em va fer gràcia que m’ensenyessin algunes paraules en la nostra llengua mare, com la salutació o el meu nom. I em suposu que aixó no només suposa diveritat i entretingut per als nens, si nó que per als pares també, i més veient als seus fills aprenent més coses de la nostra cultura romana.

  Aquest any m’encantaria participari, ja que m’encanten els nens i em vull dedicar aixó, serà una experiència en la que podré valorar si m’agrada el que vull fer, com puc fer-ho millor i com puc, a part de ensenyar, fer divertir als nens. Em faria moltíssima ilució vestir-me de romana i col·laborar en la Magna Celebratio 2014. Se què serà una experiència única i magnifica.

  Avete!

 21. Laura López

  Salvete!!!!

  Aquest és el segon any que participo a la magna i té molt bona pinta. L’any passat va ser una mica un cao pel fet què va fer molt mal temps i es va posar a ploure. Totes les activitats programades es van haver de canviar de lloc i algunes fins i tot es van haver de suspendre. Nosaltres estem sempre a la Zona I, que es just davant de l’edifici de correus i esperem que aquest any tot surti bé.

  Valete!!!

 22. Andrea Muñoz

  Aquest es el segon any que participo i ha estat millor que l’any passat per qüestions del temps.
  L’any passat estava al ludus però aquest he estat al grammaticus. Els dos m’agraden molt però prefereixo el ludus perquè es més mogut, els nens juguen i pots gaudir d’aquesta activitat amb ells. L’altra es més pràctic, repetir molts noms i ajudar-los a escriure.
  Trobo que la magna et transporta a la forma de viure dels romans, i que ho farà moltíssim anys més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *