I tu, què ets: òmega, alfa o beta?

L’altre dia veient la televisió, em vaig adonar que en l’anunci publicitari de la maionesa de la marca “Ligeresa” fa servir referents clàssics, concretament fa referència a tres lletres de l’alfabet grec: Alfa Αα, Beta, Ββ i Òmega Ωω. 

Imatge de previsualització de YouTube

Nora Domingo
Grec 2n batx.

30 thoughts on “I tu, què ets: òmega, alfa o beta?

 1. Margalida Capellà Soler

  Quina gràcia, Nora! Encara no havia vist aquest anunci i he descobert una altra utilitat de les lletres de l’alfabet grec! Què seria de nosaltres sense l’alfabet grec? Quin gran invent!

 2. Marta Verde

  Salve!
  Feliciter aràcnida Nora, molt bona troballa!
  És un anunci en el que la Silvia Abril té molta raó, jajaja!!

 3. Chaymae

  salve!!
  molt bon treball Nora, Encara no havia vist aquest anunci, peró jo crec que soc del tipu Alfa jajajjajja..

 4. alarioxtecblocs

  Avete!
  No havia vist l’anunci, però fa gràcia, lla veritat. És un bon joc de paraules, o, en aquest cas, de lletres, i està bé que encara s’utilitzi la cultura grega, encara que sigui per fer anuncis…

 5. Pingback: L’ alfabet Grec a Prison Break | La cinta de Νίκη

 6. Camila Arigón

  Ja havia vist l’anunci, però no m’havia adonat d’aquesta relació!! Les clàssiques fins i tot perduren avui dia, fins i tot a la televisió. Felicitats Nora!!

 7. marisol.marro

  Jo no veig la televisió quasi mai així que no havia visionat l’anunci mai, però m’ha sobtat molt com els publicistes recurreixen sempre a les llengües clàssiques per semblar més técnics i intelectuals. Relació científica no crec que hi hagi i només és per aconsseguir fer una rima, és per això que no sóc molt amant de la publicitat i la televisió. De totes maneras jo crec que sería ß ἡἡἡ.

 8. Ariadna Ruiz

  Ja l’havia vist aquest anunci per la televisió, però ja ni m’enrrecordava… es força bo i divertit! Gràcies per posar-lo Nora!

 9. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!!
  Ja habia vist l’anunci i es bastant divertit, aquesta actriu/comica m’agrada moltisim, jo sóc una barreja de totes 3, em va a dies jajaja
  Vale!

 10. Boutaina Anza

  SALVE !

  Molt bon treball, encara que ja havia vist l’anunci fa temps mai m’en havia fixat que tenia referents clàssics.
  El trobo molt divertit.

  Vale…..

 11. Clàudia Ordaz

  Havia vist l’anunci però no li havia prestat la suficient atenció per adonar-me’n de que esmenta lletres gregues a demés com tampoc sabia gairebé el nom de les lletres, era complicat, es clar. M’ha semblat bastant graciós i ben fet, no és una rima qualsevol. Està bé que es faci referència a elements clàssics tot i que sigui per una finalitat consumista o publicitària. D’aquesta manera les clàssiques perduraran molts segles més!

  In proximum

 12. Irene Sanz

  Xaipe!
  Fa molt de temps vaig veure aquest anunci, però crec que ni tan sols m’en vaig adonar que amb l’alfa, la beta i l’omega feia referència a lletres gregues! Això demostra que, tot i que no ho sembli, l’alfabet grec està entre nosaltres avui en dia!

 13. Sandra Mendoza

  XAIPE!

  Tothom coneix a Silbia Abril com a una gran actriu i humorista espanyola. Fa aproximadament un any va començar a protagonitzar els spots de la marca Ligeresa. Durant aquest any, dia rere dia, he estat veient el mateix spot una i altra vegada però no ha estat fins l’inici d’aquesta assignatura que he començat a “veure” que hi sortia a l’spot. Lletres gregues, si, i no només en aquest anunci de forma puntual, en molt altres. Les lletres gregues semblen ser un recurs força atractiu pel que es refereix a campanyes publicitaries de tot tipus, des dels rellotges Omega fins als Alfa Romeo.

 14. Mireia Sánchez Cano

  XAIPE!

  Mai havia vist aquest anunci però m’ha semblat molt bo!! És impressionant a la quantitat de llocs que podem trobar lletres gregues, com bé deia ja en un altre comentari… És bo seguir nombrant així les lletres gregues per tal de que no es perdin amb el pas del temps.

 15. Luis Steven Escobar Fajardo

  Un boníssim article 🙂
  Mira que jo sóc dels que mira bastant la tele i si havia vist aquest anunci però mai me n’havia adonat d’aquest llatinisme i sobre com els utilitza per fer unes boníssimes rimas jajajajajaj

 16. Rafael Cantarero

  He vist moltes vegades aquest anunci i mai m’he donat compte que concretament feia referència a les lletres de l’alfabet grec : Alfa, Beta i Omega.
  Es nota que les clàssiques segueixen perdurat avui en dia i seguiran al llarg del temps.
  Es un molt bon treball.

 17. Jhon Campaña

  Està molt be que algunes companyies importants tant nivell nacional com internacional es fixin en aquestes lletres i les vulguin agafar per fer l’anunci de maionesa en aquest cas. Estic segur que al llarg del dia en la televisió surten anuncis amb referencies a lletres gregues o llatines.
  Vale!!

 18. Clara Campos Rovira

  L’he vist molt cops l’anunci i sempre m’ha fet gracia, però mai m’havia fixat en això, tambè perque desconeixia molt les lletres gregues. A moltes publicitats surten lletres gregues o algo relacionat amb ell. Segurament com aquest anunci hi ha molts però que passem per alt. Intentare fixar-m’hi més. 🙂

 19. Sebastián, 4rt C1

  Les lletres gregues son molt presents a la publicitat. La cultura clàssica està a tots llocs tant el seu llenguatge com la seva història.

 20. Paola

  Havia vist aquest anunci un parell de vegades però mai l’havia prestat atenció suficient ni se m’havia acudit relacionar-ho amb res que hi tingués a veure amb el món clàssic

 21. Noemí Rodríguez

  Quina gracia em fa aquet video! No m’hauria imaginat que tingués en comú amb el tema. Jo crec que sóc la que li doná igual la dieta… Molt bon treball!

 22. Mikela Urciuoli

  Que graciós! I que enginyós, la veritat no és fàcil fer aquest tipus de rimes amb les lletres de l’alfabet grec, i aqui quan t’adones que la cultura clàssica esta a tot arreu.

 23. Noa Alonso

  Molt bon anunci, jo quan ho vaig veure ja sabia que Alfa Beta i Omega eran les tres primeres lletres de l’alfabet grec pero no m’en sé les demes. Està bé que es faci referència a elements clàssics tot i que sigui per una finalitat consumista o publicitària. D’aquesta manera les clàssiques perduraran molts segles més, molt bo!!

 24. Javier torres

  Havia vist l’anunci però no mai m’he donat compte que concretament feia referència a les lletres de l’alfabet grec : Alfa, Beta i Omega. Molt bon anunci.

 25. Laia Garcia Callariza

  L’anunci hem sona molt divertit ja que jo abans era òmega, menjava moltíssim i no m’engreixava.
  Ara estic prima però m’identifico més amb el grup beta, que com diu el vídeo de una forma molt col·loquial, la dieta més igual ja que penso que cada dona és bonica com és, tant si fa dieta com si no.
  Em sembla molt divertit que s’utilitzi aquesta terminologia en anuncis de menjar.

 26. Paula

  Es un anuncio muy divertido, hace un buen juego con las palabras. Es una buena referencia para introducirse en el abecedario y en e mundo clásico.

 27. Aida Gilbert

  Salve!
  Si que és cert que havia vist aquest anunci i que sabia de l’existència de algunes lletres gregues, però no era conscient que s’utilitzaven i les teníem present tant dia a dia. M’ha semblat molt interessant aquest article! I ara per acabar d’arrodonir-ho m’agradaria afegir una rima personal:
  ” ‘Delta’ para escaparme de la dieta me voy a dar una vuelta.”

 28. Brenda

  Jo em considero beta ja que considero que no fa falta seguir una dieta i cadascú es com es, ets bonica tant si segueixes una dieta com si no la segueixes. Però la veritat es que sempre m’hauria agradat ser omega ja que són els que mengen i no s’engreixen. Perquè jo menjo molt i la veritat és que si que engreixo a si que crec que per una banda això de no engreixar perquè ets omega es una avantatge. La veritat es que aquest vídeo m’ha semblat molt interessant i m’agradaria saber una mica més sobre aquest tema.

 29. Teresa Devesa i Monclús

  Ostres, Aida, doncs si que podríem proposar-la per afegir-la al rap del Deka. que us ha agradat tant…

 30. Carla Marín

  Salve!
  Hem sembla un anunci molt ben pensat ja que utilitza lletres greuges i es un humor bastant bo y per a tots el públics. També hem sembla que el missatge que vol bonar es molt positiu per a la gebte que ho veu perque diu que het tens que estimar siguis com siguis i no per el cos que tinguis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *