Un altre referent clàssic en un perfum: Eros de Versace!

Una altra referència clàssico-mitològica en el món de la perfumeria acaba d’aparèixer:

EROS, la nova fragància de Versace. A més a més del nom que fa al.lusió a la divinitat, l’emblema (ésser fabulós de l’univers mitològic) de la glamurosa marca de perfums té també molt a veure amb el món clàssic. Què us suggereix? Quines són les atribucions del déu Eros? Per què s’ha escollit aquest nom per al perfum?

Aquí us he deixat algunes qüestions i reflexions.

Salvete! Bon final de curs!

Francesc Franquet

“sense institut actualment”

13 thoughts on “Un altre referent clàssic en un perfum: Eros de Versace!

 1. Margalida Capellà Soler

  Francesc, i quin referent ens portes! El logo de Versace i Eros! Per què és Eros en comptes de Perseu, l’occidor de Medusa? Quins atributs porta el protagonista de l’anunci que ens recorden al déu de l’amor?…
  Et desitjo que passis un molt bon estiu i molta sort en el proper curs! Uns alumnes de clàssiques tenen el dret de gaudir del teu mestratge i entusiasme! Una forta abraçada!

 2. Maryam Alaoui

  XAIPETE!

  El déu Eros era el responsable de la lúxuria, l’amor i el desig.

  Crec que s’ha escollit aquest nom per al perfum, per dir que si tel poses o el compres, seràs desitjat sexualment per moltes dones

 3. Francesc Franquet

  Gràcies, Margalida. També et desitjo un molt bon i merescut estiu. Com sempre és un estímul fer una col.laboració en aquesta meravellosa teranyina. A més ja ho trobava a faltar. Gaudete!

 4. Mercè Otero Vidal

  Només havia vist l’anunci en paper, que ja “impressiona” molt, però ara amb el video he quedat “bocabadada i esmaperduda”… no sé pas què hem de fer amb tota aquesta tradició i l’ús que se’n fa… i fins i tot l’ombra de “Furia de titanes” al darrera… Només falta saber quant val aquest perfum ja que “es maten” tant per a vendre’l… uffff

 5. Marta Verde i Elisa Moya

  Salve!!

  Trobem molt encertat el nom d’asquesta colònia, segur que olora molt bé.
  Eros és el déu de l’amor en la mitologia grega. És el déu responsable de la luxúria, l’amor i el desig, i també venerat com un déu de la fertilitat. El seu equivalent en la mitologia romana era Cupido.
  Normalment s’associa a Eros com principalment el patró de l’amor entre els homes, mentre que Afrodita ho era de l’amor entre els homes i les dones.

 6. Margalida Capellà Soler

  A veure, qui ens esbrina, tot i que hàgim acabat les classes, què val aquest perfum tal com ens planteja la Mercè? També és molt interessant el referent de “Furia de Titanes”!

  Moltes gràcies, Mercè! Els teus comentaris sempre ens ajuden a obrir línies de recerca ben interessants! Fins ben aviat! Salut i forta abraçada!

 7. Francesc Franquet

  Celebro que el món de la publicitat ja fa temps que hagi cregut oportú servir-se de referències clàssiques (sobretot nomenclatura en llatí i grec) per a donar un prestigi i una estètica que fa atractiu el producte al comprador, a més a més de atorgar-li una categoria superior. Jo em pregunto si el nostre col.lectiu no podria reivindicar aquesta pervivència de la Cultura Clàssica en la nostra societat en tots els àmbits. Aquí deixo aquesta reflexió.

 8. victor.barranco2011

  Salve!
  M’agraden molt les colònies, però d’aquesta no tenia conciencia. em fa molta gracia i em sembla perfecte que facin colònies amb referents clàssics la veritat.
  Si ho penses, tot té relació ja que el déu Eros era el responsable de la lúxuria, l’amor i el desig i la colònia és elegant, i olora bé.
  Vale 😀

 9. Francesc Franquet

  Mercè, el flascó de 100 ml. costa uns 39 euros, o sigui que crec que encara està a l’abast dels mortals. Suposo que fins les marques més selectes s’han adequat a les butxaques de la gent que es pot permetre comprar aquests productes. Trobo que és un preu raonable.

 10. Rocío

  Frances, l’anunci és molt impactant i la imatge d’Eros, espectacular. És molt important deixar la nostra petjada perquè això vol dir que encara sóm vius i que estimem el que fem , i mirem, i cerquem, i sobretot, pensem i trobem inquietuts perdudes. El món clàssic és un tres en un: present, passar i futur. I és de tots. Llàstima que alguns no ho vegin aixì, però nosaltres seguirem lluitant per les clàssiques. Audaces fortuna iuvat !!!

 11. Francesc Franquet

  Comparteixo hic et nunc el teu comentari Rocío. Depèn de nosaltres aquesta percepció i aquestes ganes de treballar que és el que en definitiva ens estimula. Gràcies per mantenir activa aquesta passió pel món clàssic.

 12. Pingback: Referents del déu Eros | Aracne fila i fila

 13. Pingback: Versace i l’Antiga Grècia | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *