20 thoughts on “El futbol dels déus!

 1. Elisa Moya

  Salve!

  Va guanyar l’Atlètic! M’ha sorprés que al Marca surtis això relacionat amb els déus, ho inclouré al meu bloc, i la font de Neptú també. Gràcies Gabi per l’apunt i a tú Margalida per dirm-ho.

 2. Sergio Doni

  En la imatge estan representades les deitats de Neptú, déu dels mar i oceans, i Cíbeles, mare de tots els déus, i deessa de la naturaleza. En aquest “puls” de déus, va guanyar Neptú, que representava a l’Atlètic de Madrid.

 3. Rubén Mallenco

  Que bé que va guanyar l’ Atlético! Respecte als referents es podria dir que Neptú va guanyar el pols i l’ Atlético va trencar una ratxa de catorze anys sense guanyar al Madrid, el seu etern rival.

 4. Artem Shramchenko

  Salve!

  Aquests dos referents clàssics hi són a Madrid, una és la plaça de Neptuno i l’altre la Cibeles, i per desgracia va guanyar Neptuno. Neptuno perteneix a la plaça on celebra els tituls l’Atletico de Madrid i Cibeles, en canvi, on ho fa el Reial Madrid.

  Vale!

 5. Natàlia Alert

  Salve!

  No m’esperava que s’utilitzés la mitologia per relacionar el futbol, però em sembla una idea genial, sobretot per la gent que entén una mica de mitologia i sap que el de la dreta es Neptú, i crec que representa al Barça, ja que diuen que es el millor equip del món i té milions de seguidors per tot el món. A. personatge de la dreta li diuen ”cibeles”, perquè és on esta situada i és l’emblema del futbol a Madrid.

  Vale!!

 6. Alba Malagón Magan

  Salve!
  molt curios aquest article!
  Crec que aquest dos Deus que apareixen són: La Deesa Cíbele (en grec antic Κυβέλη, Kybélê) era la principal deessa frígia. Fou una deessa tel·lúrica i, com a tal, representava la fertilitat de la natura, especialment en el seu aspecte més salvatge. L’altre Deu que apareix és Neptú, divinitat romana associada als mars i als terratrèmol. Era inseparable dels seus cavalls i solia cavalcar sobre les aigües amb cavalls blancs. Neptú és molt representatiu per el trident que sempre porta.

  Vale!

 7. Ainhoa Astasio i Mónica Martínez

  Salve!
  Molt interessant la portada del Marca del 17 de Maig, amb aquests referents clàssics.
  Es mostra un pols entre dos déus: Neptú i Cíbele, que fan referència als dos equips: el Real Madrid i l’Atlético de Madrid. Va ser un partit renyit i espectant, i després de 14 anys, va guanyar l’Atlético amb un resultat d’1-2. Com aquest partit va ser molt esperat i molt impactant, es relaciona amb aquests déus, volent expressar que lluiten dos grans rivals poderosos.
  Enhorabona per l’article!
  Vale 😀

 8. Noelia Roldan

  Salve!
  Em sembla un article molt interessant, mai havia vist una portada de diario de fútbol amb aquests referents clàssics. Com es veu a la portada la deesa és cíbele en el seu carro amb els seus lleons, que en aquest cas és veu només un. Cíbele era la principal deessa frígia. Fou una deessa tel·lúrica i representava la fertilitat de la natura, especialment en el seu aspecte més salvatge. El seu culte, era molt antic. A Madrid hi ha una plaza que és diu “la plaza de Cibeles” perquè es troba l’escultura de la deesa Cíbele amb el carro i els dos lleons, en una font. És molt coneguda i a tothom li crida molt l’atenció. Després al costat està el deu Neptú, l’he reconegut ràpidament per el seu triden que porta. Neptú era de la divinitat romana associada als mars i als terratrèmols.Tots els habitants de les aigües havien d’obeir-lo. A la mitologia grega se’l coneix com a Posidó. Era el déu que sostenia la Terra, perquè l’oceà voltejava el planeta i era evident que ell sostenia el planeta des dels mars, suportant el seu pes. Neptú havia donat forma a les costes, arrancant trossos de muntanyes per a formar els penya-segats o passant la mà pel litoral per a crear platges.
  En la portada es veu com Cíbele i Neptú fan un puls. Potser han escogit aquests déus perquè Cíbele representava la fertilitat de la natura, especialment en el seu aspecte més salvatge i Neptú era el déu dels mars i terratrèmols, per la qual cosa tots dos eren déus forts i amb molt de poder. També és veu l’acompanyant de Cíbele, un dels seus lleons que intenta lluitar o donar-li por al cavall de Neptú.

 9. Blanca Pérez

  Salvee!

  Felicitats per aquesta troballa. Sincerament, mai hauria imaginat que en un diari tant conegut com el Marca hi sortís una portada tant relacionada amb la mitologia.
  En la portada es veu clarisimament que són Neptú i Cíbele en la seva interminable guerra de deus. Cíbele és d’origen frigi, una antiga regió situada on actualment està Turquia, i que representa la natura. Neptú és el deu del mar. Els dos estan representants a la plaça Cibeles de Madrid. Aquesta lluita es té perquè l’estàtua Cibeles és l’estàtua del Madrid i l’estàtua Neptú és la del Atlètic i cada vegada que hi ha un partit entre ells, és com si també les estàtues lluitessin.

  Aquí us deixo alguns enllaços que m’han semblat interessants:

  http://www.thekidtorres.com/2008/05/la-historia-de-cibeles.html

  http://deportes.elpais.com/deportes/2011/04/21/album/1303370512_910215.html#1303370512_910215_0000000000

  http://www.antena3.com/noticias/cultura/cibeles-tiene-hermana-gemela-china_2011102700208.html

  Valee! 🙂

 10. Andrea Muñoz Rodriguez

  Salve!
  Cibeles era la deessa de la mare terra. Deessa de les cavernes, muntanyes , muralles i fortaleses . Es representada amb una corona amb forma de muralla i sempre envoltada de de lleons.
  Està a sobre d’un carro perquè simbolitza la superioritat en aquest cas representa al equip Madrileny
  Neptú governa totes les aigües i mars. Amb el seu poderós trident agita les onades i pot provocar terratrèmols. Es inseparable dels seus cavalls.
  No vesteix amb robes sumptuoses perquè al seu aspecte es suficient per demostrar el seu poder. Tots els habitants el obeïen i es com Poseidó en la mitologia grega . Aquest representa a l’Atlètic
  Finalment va guanyar l’Atlètic per tant el déu Neptú

 11. Sònia i Rubén

  Salve!
  M’ha semblat molt original la idea. Mai no hauria imaginat que es podria relacionar l’esport i la mitologia.
  En aquesta imatge es veu com lluiten dues divinitats fent servir la seva força i habilitats per poder guanyar. Que és semblant al que fan en un partit de futbol.

  Vale!

 12. Teresa Devesa i Monclús

  Gaby, sempre atent a les imatges impactants. A partir del teu article els alumnes han pogut posar a prova els seus coneixements mitològics i futbolístics.
  Veig que esteu al dia del resultat del pols entre aquests dos equips, però no tothom té prou clara la relació dels dos clubs amb la font corresponent. Si mireu el comentari de la Blanca crec que us quedarà ben clar que no és una qüestió simbolica, en funció de les característiques de cada divinitat, sinó més aviar de l’urbanisme de la ciutat a la qual pertanyen els dos clubs.
  Per als que arribeu més tard al comentari estaria bé que investiguéssiu on està situada cada plaça i si té a veure amb el barri d’origen de cada club. En tot cas, estaria bé saber a què és deguda la tria de cadascuna de les dues places. Quan i per qui van ser Creades les dues estàtues?
  Pel que fa a la recerca que us proposava l’autor sobre el tema, si destaqueu enllaços, és important que els comenteu i digueu el que trobeu interessant en cadascun d’ells. Blanca, de què tracten els que tu enllaces?
  Sonia, per què afegeixes el nom del Rubén, si no estàveu treballant junts?

 13. Clàudia Soler

  Salvete 😀
  Que interessant que en el Marca també apareixin referents classics!
  A la portada de la revista apareixen dos referents que són: Neptú i Cíbele que representen els dos equips rivals: el Real Madrid i l’Atlético de Madrid.
  Es relacionen ja que Neptú i Cíbele es mostren enfrontats. Es troben representants a la plaça Cibeles de Madrid.
  La trobo una portada molt encertada.

 14. Paula Almeida

  Sento comentar amb retard aquest article, però igualment felicitats!

  En aquesta portada del diari podem veure a Neptú i Cíbele, un representant al Real Madrid i l’altre a l’Atlètic de Madrid.
  He trobat molts elements destacats per exemple el carruatge i el lleó que apareix just al costat de ”Cibele”, com ja han dit els meus anteriors companys, el Real Madrid celebra els seus triomfs a la plaça Cibeles de Madrid, he buscat una imatge:

  http://www.xn--espaaescultura-tnb.es/es/monumentos/madrid/fuente_de_cibeles.html

  En aquesta imatge veiem el que és la deesa, el carruatge, els lleons… I pel que he sentit la frase feta de; coronar la Cibeles, la solen repetir els jugadors del Real Madrid quan guanyen un títol i posen la bandera al voltant del coll de la deesa.

  M’ha agradat molt aquesta portada, va ser una autèntica batalla.

 15. Zícora

  Salve.

  Molt bona troballa, felicitats. El principal referent clàssic d’aquesta portada és l’aparició del déu Posidó i la deessa Cibeles. Els dos tenen actitud d’enfrontament, i això fa referència al partit entre el Real Madrid i l’Atlètic. Finalment va guanyar aquest últim. Sembla mentida que fins i tot en las portades dels diaris trobem mitologia.

  Vale.

 16. Noemi Gallego

  És molt interessant com dos equips de futbol estiguin relacionats amb divinitats que estudiem ara. Marca ho a tingut fácil perquè és un dels diaris que es centra més en donar soport als equips de Madrid i no he vist millor portada que aquesta on es veu a Cibeles (representan el R.Madrid) fent un pols amb Neptú (representan l’Atlètico De Madrid). Tinc entès que Cibeles i Neptú están ubicades de manera que es miren, un altre cop un detall d’enfrontament que caracteritza els dos equips en aquells moments.

 17. badoyan.marg

  Salvee! 😀
  En la imatge de la revista esportiva Marca podem veure com l’autor de la portada ha barrejat el futbol i la mitologia. En la imatge es veuen representades a la dreta el déu Neptú, déu dels mars i oceans, qui representa a l’Atlètic de Madrid, ja que es la plaça on celebra els títols. I a la esquerra la Cíbeles, la deessa de la naturalesa i la mare de tots els déus, i suposo que representa al Real Madrid, ja que es on els madridistes celebren els títols.
  Tot i que ha passat algunes dies del partit, va ser una autèntica lluita, pero finalment després de 14 anys va guanyar l’Atlètic de Madrid, en aquest cas el déu dels mars.
  Valee!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *