Clàudia i la deessa Cíbele V: El mariner

Era de matí, la tripulació ens acabàvem de despertar i estàvem començant a preparar-nos. Feia un dia preciós, les aigües del riu estaven molt tranquil·les i cristal·lines. Portàvem tot el matí navegant en direcció a Roma. Quan hi estàvem arribant, en passar per un congost, vaig escoltar un gran cop i, de sobte, el vaixell es va clavar en sec. El vaixell no es podia moure, ens havíem quedat embarrancats. Això no podia estar passant, el vaixell que transportava l’estàtua de la deessa Cíbele s’havia quedat atrapat a les portes de Roma. Això havia de significar alguna cosa, ja que la nostra missió era sagrada. L’oracle de la ciutat havia anunciat el que s’havia de fer perquè els romans guanyessin la guerra contra els cartaginesos, la imatge de la deessa Cíbele havia d’arribar a Roma. Ara tocava aconseguir de qualsevol manera que el vaixell tornés a moure’s, però no hi havia manera de fer-ho. El capità va intentar fer avançar la nau, però no funcionava.

Marciana Alta - Modell römisches Transportschiff 1
Vaixell Marciana Alta, Museu d’Elba (2007) Font: Wikimedia.org

Un munt de xalupes lligades a la nau, empenyent amb totes les seves forces, però res, no hi havia manera de desembarrancar la nau. Després de tants intents sense resultat, la gent es comencà a desesperar. A Roma totes les mirades anaven dirigides cap a la vestal Clàudia. Corrien rumors que ella havia trencat el seu vot de castedat i per això la imatge de la deessa Cíbele no volia entrar a Roma. Clàudia es va declarar innocent davant la Vestal maxima i va sortir camí cap a la nau. Al cap de mitja hora, la Clàudia va arribar al costat del vaixell atrapat, va cridar una xalupa, va pujar-hi i va manar que la portessin al costat del vaixell. En arribar al costat, la Clàudia va cridar un mariner. El meu capità em va cridar i em va enviar a veure quina cosa volia la noia. La Clàudia, sobre la xalupa, es va descordar el cinturó i em va demanar que el lligués a la nau. Mentre jo lligava el cinturó al vaixell, la xalupa marxava cap a terra amb la Clàudia. Vaig intentar lligar el cinturó a la barana de proa, però en veure que no resistiria, vaig decidir lligar-la a una maroma gruixuda de popa. Una cop el meu capità havia assegurat el nus del cinturó, Clàudia, que estava a terra, va agafar el cinturó per l’extrem, se’l va passar per sobre de l’espatlla i es va disposar a arrossegar el vaixell. Tothom la va prendre per boja, però quan va començar a tirar, la nau es va començar a avançar al compàs dels seus passos. La gent es va quedar bocabadada i, en veure que la nau s’alliberava, van esclatar a cridar d’admiració.
Clàudia va començar a plorar i donava gràcies a la deessa Cíbele tot dient que potser la divinitat havia embarrancat el vaixell perquè ella pogués demostrar la seva innocència.

Daniel Martín
1r Batxillerat

 

4 thoughts on “Clàudia i la deessa Cíbele V: El mariner

 1. Teresa Devesa i Monclús

  Una altra veu masculina en tot aquest afer de l’estàtua i la vestal… A diferència de l’amant, la veu del mariner és molt més objectiva, de mer espectador.

 2. Zícora

  Salve.

  Felicitats per aquesta narració. M’ha agradat molt. Destaco sobretot l’habilitat de l’escrit i la senzillesa de les paraules, ja que crec que la fan molt entenedora. Apart de tot això, no és excessivament llarga i té una molt bona extensió perquè no es fa gens ni mica pesada llegir-la.

  Estaré esperant la pròxima part!.

  Vale.

 3. Margalida Capellà Soler

  M’ha agradat molt, Daniel, la teva traça màgica marinera de lligar la teva història i m’he permès corregir un parell de lapsus digitalis! L’enhorabona!

 4. Mireia Sánchez Cano

  Salvete!!

  Està molt ben feta aquesta recreació, està molt ben explicada i molt ben escrita!!

  és increible com abans podien creure’s aquestes recreacions ja que ara sembla impossible creurese-les. Una dona que estirava un vaixell amb la seva força, és impossible. Però m’agrada aquesta intensitat que tenia la gent a creure’s el que els explicaven i que anava passant de generació en generació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *