Històries de Tocador. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat en el MAC

L’últim diumenge del mes de febrer vaig anar al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) a Barcelona, basant-me en una Gimcana que va fer la Margalida ja fa un temps i el PDF que hi havia em va servir només per orientar-me una mica ja que fa poc van reformar el museu.

Al museu, hi ha una exposició anomenada Històries de Tocador, que em va cridar molt l’atenció ja que parla sobre la Cosmètica i bellesa a l’antiguitat. És una exposició molt interessant, en què es pot aprendre molt sobre com s’arreglaven a l’antiguitat i quins tipus de perfum, pentinats, etc. els hi agradava fer-se.

Una de les parts que més em va agradar, va ser la part de perfums, on es podien veure els diferents tipus i dissenys d’ampolles que es feien. Les ampolles eren molt boniques, hi havia de moltes mides i amb decorats increïbles. Em va sorprendre molt com podien fer tot aquets decorats tant detallats en aquella època, per això em vaig fixar en una altra exposició de vidres que hi havia on s’explicaven totes les diferents maneres que utilitzaven per fer les ampolles i els decorats.

Una altra part de l’exposició que em va agradar molt, va ser una part on hi havia una taula en un racó de la sala, que tenia uns tubs amb una reixa que tapava la part de dalt. Després si et fixaves, en la paret hi havia diferents noms de flors i altres olors, que si t’acostaves als tubs i oloraves, feia olor al nom corresponent que hi havia a la paret (gessamí, rosa, encens,…).

Aquí us deixo uns vídeos sobre l’exposició al MAC:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0_7tcjh0Xkc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=06e7oKBN5pc[/youtube]

Para Todos La 2 – Debate: La belleza en la antigüedadVer vídeoPara Todos La 2 - Debate: La belleza en la antigüedad

Us recomano molt visitar el Museu d’Arqueologia de Catalunya ja que és molt interessant el que hi ha i així s’aprèn una mica més de la història romana i grega, i sobretot recomano que visiteu aquesta exposició tan interessant que hi ha, abans que s’acabi el 17 de juny de 2013.

Xènia Serra
1r Batx. Grec i Llatí

7 thoughts on “Històries de Tocador. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat en el MAC

 1. Margalida Capellà Soler

  Xènia, així m’agrada que m’hagis fet cas i que hagis visitat un diumenge aquest museu. Celebro que t’hagi agradat l’exposició actual i que hagis posat la primera pedra per a la teva recerca.

  A partir del teu apunt, els aràcnids i aràcnides hauran de dir la seva. Esperem que els animi a visitar també el museu i l’exposició. Us recordo que l’últim, cap de setmana de cada mes és de franc!

 2. Pingback: Itinerari Mitològic | Itinerant la Barcelona més clàssica

 3. Margalida Capellà Soler

  HISTÒRIES DE TOCADOR. COSMÈTICA I BELLESA A L’ANTIGUITAT
  Museu d’Arqueologia de Catalunya
  XXI PREMIS AURIGA. PREMI MUSA
  Non omnes possunt olere unguenta exotica, si tu oles…
  (No tothom pot fer olor d’ungüents exòtics, com tu… )
  Plaute, Mastel·laria, I, 1
  Vid. Auriga 70

 4. Alba Zarcos

  Bonum Diem!
  La veritat que a mi m’agraden molt els museus, m’agradaria poder anar a més i el tema de la bellesa és una tema que els romans i els grecs tenien una visió molt diferent de nosaltres i jo desde el meu punt de vista, crec que era millor la seva bellesa. Parlaré amb la meva familia per veure si podem a visitar el museu!!
  Ave!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *