33 thoughts on “Quins referents clàssics hi veieu?

 1. Margalida Capellà Soler

  Vaig veure aquesta animació al Facebook i em va encantar! Ara que s’apropa el dia dels enamorats i que el nostre Cupido es posa de moda i que esteu llegint la segona part de Narracions de mites clàssics crec que podeu comentar no només què us ha semblat l’animació, què opineu de l’atzar en l’amor correspost o no correspost, sinó que també podeu comentar quina iconografia té el déu Cupido, el perquè de les dues fletxes, i en quins mites es deuen haver inspirat els seus creadors. Tenen un grup al Facebook.

 2. Andrea Planas

  Salve!

  L’animació esta molt bé, entretinguda i divertida. L’amor va com va tanamoras et desamores fins que trobes a la persona que devritat et corespon, pensu ke l’amor que es queda de vritat es el que et corespon i el que no es queda es el que no, perque senva i aleshores te que vindra un altra millo.

 3. Judith Martínez

  salve!

  Aquesta recreació representa a Cupìdo. L’hem vist a classe i m’ha encantat!

  vale!

 4. marcus

  aquesta recreacio de cupido esta molt be estaba tergivegant la veritat el pobre cupido per ajudar a una persona anava el cupido i el pobre ficava la pota

 5. Alex Aguilera

  Salve Lida! Aquest vídeo em sembla molt interessant a la par que divertit. Ens referents clàssics son òbviament el de Cupid i Narcís. Em sembla molt curiós que hi hagin tantes referències en moltes animacions i pel·lícules i ni ens donem compte de vegades. Un vídeo molt curiós i ben fet, m’ha agradat. Vale!

 6. Imad

  Salve!

  Aquest article representa a Cúpido que té que emparellar a persones que li manen llençant fletxes, tot anava molt bé fins que s’equivoca i llença la mateixa fletxa a la mateixa persona. Des de aquell moment Cúpido persegueix aquest desconegut en busca d’una de les fletxes i quan la tingui li llançara a una altre persona per tal d’emparellar-los. En el mite Dafne passa el mateix, esprés que Apol·lo, el símbol de la bellesa masculina, es burlés de les fletxes de Cupido, aquest va decidir venjar-se, i li va clavar una fletxa amb la punta d’or a Apol·lo perquè s’enamorés de Dafne.

  Vale!

 7. yussuf

  Salve!
  El video m’agradat bastant, ens ensenya quina és la feina de cupido amb les seves fletxes i encara que sigui facil s’ha de ser precís i que les fletxes que tira tinguin sentit algún.I sobre que opino de l’amor crec que es un sentiment bastant bonic de viure i de disfrutar, sobre lo de ser correspost o no no sempre et surten les coses tan be com creus o tan malament com et penses a vegades una persona et pot sorprende positivament o negativament.Crec que lo de les dues fletxes va ser un error bastant gran i aixó demostra que la seva feina no es només tirar fletxes i ja.Aquesta animació esta feta inspirant-se en el mite d’Apol.lo i Dafne, aquell mite en el que ell s’enamorava d’ella i ella l’odiava i en que ella al final es convertia en llaurer.

 8. Marta Gallardo

  Salve!

  M’ha agradat molt aquest vídeo! Molt divertit. Està clar que surt el mite de Narcís, que es reconeix quan lleça la fletxa a el noi, i per equivocació li tira un altre cop encontes de a la noia que passa per davant. També es pot reconéixer a Cupid, el protagonista, que la iconografia d’aquest és que porta ales i va amb una fletxa principalment.

  Vale!

 9. Andreu Punsola

  Salve!

  Molt bon curtmetratge! Es diu Cupidon, que deu voler dir Cupido en francès. Cupido encara roman en la cultura avui en dia, per exemple quan dibuixem un cor travessat per una fletxa: un cor enamorat! Quan Cupido s’equivoca i dispara dos fletxes al mateix noi, el noi s’enamora de si mateix, em recorda al mite de Narcís. Cada vegada que la divinitat de l’amor fa alguna cosa malament, se senten trons, i penso que és Júpiter que es queixa. Crec que els missatges que rep Cupido ja els podria lliurar Mercuri, missatger de l’Olimp, pero els creadors del curtmetratge no ho han volgut així.

  Vale!

 10. Laia Simón

  Trobo que aquest vídeo es molt divertit i una altre manera per entendre diferents mites. Podem veure que apareixen dos mites diferents, el de Dafne i Apol·lo, amb l’aparició de Cupido enamorant amb les seves fletxes a dos persones, i el mite de Narcís, ja que quan Cupido S’equivoca i fa que el noi s’enamori d’ell mateix fa referència a quan Narcís es veu reflexat a l’aigua i queda enamorat d’ell mateix. A part d’aquesta barreja de mites, es tergiversa la història ja que no es completament igual que el mite, és una adaptació al nostre món actual. Trobo que és molt divertit i m’ha agradat molt!

  Salve!

 11. Margalida Capellà Soler

  Realment, alumnes de 4t, és emocionant veure com comenceu a lligar caps. Val més tard que mai!

 12. balart.andrea0920

  Salve!
  He reconegut a Cupido, fill de Venus i també quan dispara fletxes a un noi representa que és Narcis que s’enamora del seu reflex. També surt el mite de Apol·lo i Dafne. és un vídeo molt divertit. Cupido porta dues fletxes unes daurades amb plomes de paloma que provocaven un amor instantani i unes altres de plom amb plomes de mussol que provocaven la indiferència.
  Vale!

 13. irina

  M’ha semblat realment molt divertit aquest curtmetratge de Cupido. Hi ha dos referents el primer és el del mite d’Apol·lo i Dafne en que Apol·lo es burla de les fletxes de Cupido i aquest per venjança fa que s’enamori de Dafne, el veiem relacionat ja que en el curtmetratge hi apareix Cupido, que lleça fletxes a la gent que li manen algune persones per tal d’emparellar-los i el segon mite és el de Narcís ja que Cupido s’equivoca i en lloc de tirar-li a la persona que li ha manat el noi li tira a ell, amb el qual el noi s’enamora d’ell mateix, com en el mite de Narcís.

 14. Clàudia Cazaux Cuberas

  Jajajajaja molt divertit el vídeo! M’he rigut molt, pobre Cupido quin estrés pobre i tot per quedar-se mirant una papallona! Sembla mentida les coses que poden passar només per un simple error.

 15. Artem Shramchenko

  Salve!

  El referent clàssic és Cupido, que seria una versió Romana del Déu Eros. Se’l fa responsable dels enamoraments i els amors de les persones mortals.

 16. yaiza claudel

  Salve!
  Aquesta recreació representa a Cupìdo, la vam veure a classe i va estar molt entretingut, en penso que l’amor no saps cuan ve o cuan s’enva.
  Salve!

 17. Marta Verde

  Salve!
  Ois, quina gràcia m’ha fet l’escena dels vellets!
  Cupido s’ha despistat i li ha tirat les dos fletxes al noi.
  En el mite Dafne i Apol·lo, podem trobar una relació.

 18. Maryam Alaoui

  Salve!!

  El referent clàssic és Cupido. Jo crec que ningú sap quan s’enamorara ni de qui, si no que això arriba i ja esta!!

  Vale 🙂

 19. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Cupido dispara!

 20. Xènia Sánchez Hernández

  Salve!
  Ens referents clàssics son el de Cupid i Narcís. Em sembla molt curiós que hi hagin tantes referències en moltes animacions i pel·lícules i ni ens donem compte de vegades. Bon video!

 21. Imad

  Salvete!

  Aquest article representa a Cúpido que té que emparellar a persones que li manen llençant fletxes, tot anava molt bé fins que s’equivoca i llença la mateixa fletxa a la mateixa persona. Des de aquell moment Cúpido persegueix aquest desconegut en busca d’una de les fletxes i quan la tingui li llançara a una altre persona per tal d’emparellar-los. En el mite Dafne passa el mateix, esprés que Apol·lo, el símbol de la bellesa masculina, es burlés de les fletxes de Cupido, aquest va decidir venjar-se, i li va clavar una fletxa amb la punta d’or a Apol·lo perquè s’enamorés de Dafne.

  Vale!

 22. Rebeca Barroso

  Salvee!! 🙂

  Considero que és un vídeo molt divertit i es una manera de entendre millor els mites. Podem veure que que en aquest vídeo surt dos mites diferents, el de Apol·lo i el Dafne, amb l’aparició de Cupido enamorant.

 23. Marina Cañas

  Salve!
  Aquest video m’ha encantat, és molt divertit i com es de dibuixos s’enten més el que vol dir, en aquest cas s’entèn més el mite. Crec que això de l’amor correspos o no correspos existeig, perquè no tothom s’entèn i pots estar amb una persona molt diferent a tú i que no et correspongui. Els mites que surten són el de Apol·lo i Dafne i amb cupido enamorat.

 24. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  Un apunt molt interessant, ja que els mites representats d’aquesta manera fa que s’entenguin molt millor. Aquest mite tracta temes com l’amor no correspost. I representa mites com el d’Apol·lo i Dafne amb l’aparició de Cupido enamorant amb les seves fletxes a dues persones o bé el mite de Narcís.

  Valete 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *