I les exalumnes continuen filant…

No és la primera vegada que els exalumnes protagonitzen o són punt de partida d’interessants i productius articles que a les professores ens omplen de satisfacció, però en aquest cas la diferència és que us presento dos casos en què, més enllà de l’institut, han creat el seu propi espai en xarxa, ja sigui per pròpia iniciativa o com a tasca universitària.

 • La Cristina ja fa uns quants anys que va acabar el batxillerat i de seguida va sentir la necessitat de crear el seu propi bloc d’arqueologia, Domus sapentiae. Encara recordo la passió amb què es referia al món egipci i com vam estar comentant quin era el nom més adient per al seu nou bloc. Què significa el que va triar finalment?

Portada bloc Domus sapientiae

 • La Marina fa molt menys que va deixar l’institut, tot just el juny passat estava fent la selectivitat, però ja ha tingut temps de comprovar que les TIC són essencials per a la seva futura tasca d’educadora infantil. A l’assignatura GTIC li han demanat obrir un bloc, del qual destaco aquest article que parla dels drets d’autor a la xarxa, tema que ja sabeu que a l’Aracne tenim molta cura a respectar.

Us animo a deixar-hi un comentari, tot identificant-vos com a alumnes aràcnids, i després, en aquest article, a destacar algun article o aspecte que us hagi cridat especialment l’atenció dels blocs de les companyes. Qui sap si algun de vosaltres, en un futur, acabarà creant blocs, com en aquest cas, viquis, pàgines web… Podeu tenir per segur que les professores us hi animem i us seguirem sempre que puguem.

Per finalitzar, he de dir que no em deixa de sorprendre que a hores d’ara encara m’arribin testimonis d’alumnes de fa anys, que ja han acabat la carrera. La Laura, per exemple, m’envia aquesta foto, i me’n promet moltes més de la ciutat i el Museu que allotja aquest monument. Qui pot identificar-lo i especificar-ne la ubicació actual? Hi ha d’altres articles al bloc que en parlen. Proveu-ho i, si triguéssiu a identificar-lo, us aniria donant pistes.

[Foto Laura García]

TERESA

24 thoughts on “I les exalumnes continuen filant…

 1. Margalida Capellà Soler

  Qui bé sembra, bé recull, Teresa!
  El bloc de la Cristina ja el coneixíem a Aracne, i me n’alegro que faci tan bon camí.
  Si els nostres alumnes aprenen o han après que el treball a la xarxa no és copiar i enganxar sinó crear coneixement i compartir, Creative Commons, en podem estar ben orgulloses!
  No he pogut veure la fotografia de la Laura.

  L’ENHORABONA i endavant!

 2. Margarita Badoyan

  Salve!
  El títol del blog “domusapientiae”, vol dir “casa de la saviesa”, i crec que es un nom que descriu el blog de la Cristina.
  Del bloc de la Marina l’article que més m’ha cridat l’atenció ha sigut aquest (http://gticperleducacioinfantil.blogspot.com.es/2012/12/el-cercle-cromatic-plastica.html ), ja que, m’agradaria fer-ho algun dia això.
  Teresa no puc fer l’exercici en que surt la foto, perque no em surt, ho probaré a casa i acabo el comentari.

  Vale!

 3. Noemí Gallego

  Salvete!

  La web de la Cristina es titula: ”Casa de la sabiesa” en llatí. D’aquest blog m’agrada la citació que fa de Cicerón, tot al voltant del món del coneixement i les escoles, universitats, etc…

  Aquí deixo el comentari que vaig fer en el blog de la Marina: Hola sóc alumna de la Teresa Devesa i seguidora semanal de la web Aracne. Recentement la profesora ens ha demanat que visitem la teva web més la d’una altre companya amb l’intent de que fem una web com vosaltres en un futur.

  He dedir que del tema que parles el article no en sabia bastant i que m’has aprofondit sobre ell, que le de tindre molt present quan escrigui un article al Aracne.

  Sobre l’apartat de la Laura, la foto no es veia.

 4. Andrea Muñoz

  Em sembla magnífic tota la feina que ha hagut de fer , i el seu llarg cami per endinsar-se a la arqueologia. Segons com diu la Teresa,ja estava ben interessada des de petita i era la seva gran passió. Per mi, treballar en allò que t’inspira i t’agrada es el més important.Que hi vagis amb ganes i donis el millor de tu.
  També em sembla molt interessant crear blocs per a la gent que està capficada en el teu món i aixi poder compartir enllaços i informació.
  Vaig fer un cop d’ull al bloc de la Cristina i em va cridar l’atenció un comentari:

  José dijo:
  10 febrero 2011 en 17:05
  Te felicito, estar en lo que te gusta es el paraíso en la tierra.
  És una frase que ami m’ha fet pensar-hi bastant, perquè encara no tinc les idees clares del que m’agradaria ser quan sigui gran i m’ha fet veure que la meva professió serà la meva vida, i millor que hi estigui còmoda.
  Li desitjo molta sort a la Cristina.

  Vale!

 5. Artem Shramchenko

  Salve!

  “Domus sapentiae” significa la casa del saber, l’hogar per a la ment, i bàsicament un lloc per a la ciència i el coneixement.

  La foto no es visualitza, llàstima.

  En l’article de la Marina m’ha cridat l’atenció que avui en dia per publicar alguna cosa o algun article has d’anar veritablement amb molta cura, i entrar a moltes pàgines i tenir molta cura per a fer-ho tot de manera “legal”. Mai m’ho hagués imaginat així. Però se li ha d’agreïr els enllaços i les explicacions.

  Al Bloc de la Cristina m’ha cridat molt l’atenció el primer comentari després de la seva petita autobiografia, on la invitaven a formar part de la pàgina espanyola més important d’arqueologia. M’he quedat molt sorprès. Felicitats per ella!

  Vale!

 6. Amar Astudillo

  Domus sapentiae vol dir casa del saber.
  Respecte a els drets d’autor: algunes vegades es un inconvenient, pero s’entèn que cadascun pot decidir el que fa amb el seu material en xarxa.

 7. Martí Palma

  Salve!
  La veritat espero que jo també pugui aportar quelcom després d’abandonar l’institut.
  El nom d’aquest blog “domus sapientae” esta posat en llatí primer de tot per saber que el blog tractarà temes clàssics, i el seu significat és el de la casa del saber. Que aquesta també és una altra manera de dir-nos que aquest blog també hi aprendrem.
  Li he donat un cop d’ull aquest blog, i està molt ben el.laborat. Podem trobar moltes coses, llàstima que sigui en castellà. Però bueno això és per obrir-se a més món, tant fins i tot per nomenar la pagina de les millors d’espanya parlant en arqueologia.
  VALE 😀

 8. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Efectivament, l’enllaç de la foto no era obert. Ara potser ha perdut un mica de qualitat, però es pot visualitzar. Gràcies per avisar-me.

 9. Cristina Ortiz

  Holaa!

  En primer lloc vull dir que m’agrada veure que tot i que passen els anys, els ex alumnes segueixen recordant-se de l’institut i del bloc.

  L’Aracne fila i fila ens deixa una petjada molt gran a gairebé tots els alumnes, ja que encara que al principi pugui resultar una mica avorrit, crec tots acabem apreciant-lo, i jo personalment el recordaré molts anys.

  El bloc de la Cristina s’anomena “Domus sapentiae” i això vol dir “casa de la saviesa”.

  L’article que més m’ha cridat l’atenció ha sigut el de la Marina, ja que ella està estudiant una cosa molt relacionada amb el que m’agradaria estudiar a mi, i també perquè el tema que ha desenvolupat l’hem de tenir tots molt en compte a l’hora de treballar amb l’Aracne.

  Adéu 🙂

 10. Anna Carmona

  holaaa!

  Al veure la foto de la Laura García m’han vingut molts records del viatge que vaig fer a Berlin cuan vem visitar el museu de Pèrgam en el qual podem trobar monuments com aquest que et quedes boca badat davant d’una obra amb tanta magnitud i realment et sents petit i maravellat.

 11. Alba Lorenzo Giménez

  Salve!

  El títol del bloc d’arqueologia de la Cristina en català significa “La casa de la saviesa”.
  L’article del bloc de la Marina m’agrada’t molt, ja que trobo que hi ha molta informació molt útil per crear un bloc, i crec que hem servirà de molt per tenir-lo en compte l’any vinent si tot va bé, ja que jo també voldria fer la mateixa carrera d’educadora infantil i segurament també tindré que fer l’assignatura GTIC.
  Respecte la foto, aquest museu hem recorda al British Museum de Londres per el sostre de vidre, però crec que no ho és ja que el sostre té una altra forma. Espero que algú sàpiga a quin museu pertany aquesta foto perquè estic molt intrigada.

  Vale!

 12. pallach.carla

  Salvete!

  Quina sorpresa!

  Ja veig que l’institut no es deixa de tot enrere quan s’entra a la universitat. Ara, potser ens sembla molt avorrit i tediós haver de comentar a l’Aracne, però, realment, és una eina molt útil i segur que algun dia la trobem a faltar.

  La meva companya Anna ja m’ha dit que el monument de la fotografia es troba a Alemanya i, com que ella l’ha visitat i en sap més que jo, li deixo la pregunta per a ella.

  El bloc de la Cristina s’anomena “domus sapientiae” que en català vol dir “casa de la saviesa”. És un sintagma nominal format per un substantiu en nominatiu singular i un complement de nom en forma de genitiu signular femení. Crec que és un nom molt ben trobat, ja que lliga molt bé amb la temàtica del bloc centrada en l’arqueologia clàssica i l’egiptologia.

  Del bloc de la Marina destaco l’article anomenat “Fem un glog”.

  Del bloc de la Cristina m’ha agradat l’article sobre Egipte, “Viaje arqueológico a Egipto – Semana santa 2012”.

  Valete!

 13. Andrea Ocaña

  Hola!

  Com ja han deixat comentaris sobre el que vol dir el bloc de la Cristina Fernández no cal repetir-ho un altre cop, pel que fa la foto no tinc ni idea d’on es troba encara que la fotografia és molt bonica.

  Penso que viatjar és la millor manera de descobrir indrets captivadors com aquest!

  Per cert! he fet una ullada al bloc de la Cristina Fernández i he deixat un comentari.

  Adéu!

 14. Claudia Soler

  Salvete!

  El títol del bloc de la Cristina traduït al Català és :La casa de la saviesa.
  Per altre banda el bloc de la Marina m’ha encantat, ja que ja sé que una de les assignatures que tindré quan faci Educació Infantil serà les TIC, estic contenta perquè gràcies a treballar en xarxa aquest any estic aprenent coses noves que em serviran d’aquí uns anys i així no hem vindrà de nou.
  La foto del museu de la Laura no tinc ni idea, la veritat és que no conec gaires museus.

  Valete!

 15. Paula Almeida

  Salvete!

  Primer de tot felicitar als alumnes que ara es dediquen a fer el que volen i a fer realitat el seu somni.

  El blog de la Cristina finalment es va anomenar ”Domus sapentiae”. Vol dir la casa del saber o de la sabiesa. Em sembla un nom totalment encertat ja que en aquest blog segur que pots aprendre moltes coses.

  He estat llegint molts dels comentaris que hi apareixen al blog. En destacaria dos:
  El primer és en el que la combiden a formar part de la red més important de Història i Arqueologia. Moltes felicitats per a ella.
  El segon comentari que més m’ha impactat ha sigut un d’un senyor que es diu Víctor Manuel Moreno. Certament el seu comentari no té res a veure amb història o amb arqueologia. Aquest senyor ens diu que és inventor i ha creat un invent que em sembla molt curiós i útil. Aquest invent s’anomena Boquilla UniPersonal (que també està publicat en un blog). Aquí us deixo la pàgina http://parapersonashigienicas.blogspot.com.es/

  Valete!

 16. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Veig que aquests articles sobre exalumnes sempre provoquen reflexions de futur entre vosaltres, especialment sentida em sembla la de l’Andrea. És normal que a hores d’ara, especialment l’alumnat de quart no tingui perfectament clar el seu futur, per això sempre està bé fer un cop d’ull a l’experiència de companys que ja estan començant a construir el seu camí fora de l’institut.
  Pel que fa a les visites als dos blocs, destacaria que alguns de vosaltres us heu fixat en els comentaris de l’article de la Cristina. Això vol dir que comenceu a entendre que de vegades poden trobar-se coses tan o més interessants en els comentaris que en l’article en sí.
  En el de la Marina, m’agrada que hagueu remenat i hagueu destacat i comentat aquell que us ha semblat més interessant. M’ha servit per comprovar també que hi ha unes quantes de vosaltres que també voleu seguir un camí semblant.
  El títol del bloc de la Cristina ja està més que comentat, sobretot de l’anàlisi morfològica de la Carla, que ja ens hi té acostumats. M’apunto això del Glog, Carla.
  Finalment, l’Anna ens ha donat la pista definitiva per identificar la imatge, perquè ha tingut la sort d’haver-hi estat. Ara bé, faltaria identificar i dir més detalls del monument concret que protagonitza la foto. Penseu que és la peça més més important del museu i la que li dóna nom.

 17. Júlia Bardera

  Salvete!

  La meva mare ja m’havia parlat d’aquest museu, diu que impressiona molt poder moure’t per dintre del temple, et fa sentir com si estiguessis en aquella època. Un altre cosa que impressiona és que es un temple traslladat peça per peça de l’antic Pèrgam fins a Berlín.
  Els relleus representa la lluita dels déus contra els gegants. Les figures i les escenes no estan separades sinó que és un fris corregut que descriu un moment de la batalla.

 18. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Efectivament, és una experiència un xic diferent a la que es té normalment als museus arqueològics, més dedicats a la contemplació a distància, com us passarà enguany si aneu al British Museum de Londres.
  La Júlia ens ha parlat de la sensació que provoca el monument i la seva procedència, Pèrgam, però no n’ha concretat el nom. I no és ben bé un temple…, tot i que està dedicat a un déu. També podríeu especificar on es troba aquest lloc de procedència.

 19. Melani Castillo

  Salvete!

  El títol Domus sapentiae. Es refereix casa del saber o de la saviesa. He visitat el seu article i m’agradat coneixer mes coses. Li he posat aquest comentari:

  Hola!

  Sóc un altre alumne de l’INS ISAAC ALBÉNIZ.
  M’agrada’t molt veure l’article que has fet, i saber que encara que ja no siguis del centre, continuïs participant en l’aracne! La veritat és que s’aprèn moltes coses noves, per exemple del teu article volia comentar que no sabia res d’això, i m’alegro molt que l’hagis fet i m’hagis fet enriquir el meu coneixement.

  La foto del museu de la Laura no em sona de veure vist aquest museu.

  Valete!

 20. Laura López

  Salve!!

  El títol del blog Domus sapentiae es refereix a la casa de la saviesa i aquest nom està posat pel fet que es un bloc de cultura clàssica.

  El bloc de la Marina m’ha semblat molt interessant ja que jo també vull estudiar el mateix que està estudiant ella i segurament hagi de fer també un bloc a la matèria de GTIC.

  La foto de la Laura correspon al Pergamon Museum, un museu que forma part del complex conegut com l’Illa dels Museus, que agrupa diversos dels edificis més representatius de la ciutat de Berlín.
  Jo vaig anar aquest estiu de viatge de fí de curs a Berlín i aquest va ser un dels molts edificis importants que vam visitar. El monument que surt a la foto és un fragment de l’Altar de Pèrgam, un monument religiós de l’època hel·lenística construït originàriament a l’acròpolis de Pèrgam. Una anècdota d’aquest museu és que va ser construit d’acord amb les mesures de l’altar per què poguès caber-hi a dintre. Van posar l’altar i després van construir el museu a sobre seu.

  Vale!! 😀

 21. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Bé, Laura, ens has aclarit moltes coses. Està clar que l’experiència del viatge us fa assimilar molt millor els aprenentatges. Jo tinc ocasió de comprovar-ho a cada excursió.
  Per acabar-ho de completar, algú em pot especificar en termes geogràfics on es troba Pèrgam?

 22. Blanca Pérez

  Salvete!
  Primer de tot, felicitar a aquestes noies que han agafat la iniciativa i han creat el seu propi bloc. Qui sap, alomillor quan tingui uns quants anys més jo també en faig un!

  -Què significa el que va triar finalment?
  “Domus sapentiae” vol dir LA CASA DEL SABER, títol molt encertat ja que dóna la sensació de que en aquell bloc s’aprendrà molt, i de ben segur que si.

  -Us animo a deixar-hi un comentari, tot identificant-vos com a alumnes aràcnids, i després, en aquest article, a destacar algun article o aspecte que us hagi cridat especialment l’atenció dels blocs de les companyes.
  Un dels articles que més m’han cridat l’atenció és en el que “La red Española de Història y Arqueología” li convida a formar part de la seva comunitat. Aquí us deixo el link de la pàgina de “La red Española de Història y Arqueología”: http://historiayarqueologia.com

  -Qui pot identificar-lo i especificar-ne la ubicació actual?
  La foto de la Laura és del Pergamon Museum.

  Vale!

 23. Noelia Roldan

  Salve!
  Domus sapentiae significa la casa del saber, que penso que és un títol molt correcte ja que hi podem aprende molt en aquesta web.
  Sobre la pregunta que fa la Laura García, la foto és del Pergamon Museum.
  Em sembla molt bé que encara molts ex-alumnes segueixin aquests blocs i facin aquest articles dels quals nosaltres li treiem molt profut i gràcies a ells aprenem coses noves.

 24. Alba Malagón

  Salve!

  Domus sapentiae significa la casa del saber.
  Sobre la fotografia em sembla molt bona i sobre la pregunta que fa la Laura García em sembla molt bé que molts ex-alumnes segueixin i faixin articles molt interessant ja que aprenem coses noves.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *