Cartes a Io i a Mínia

Carta a Io

Estimada Io,
He sabut per un amic meu anomenat Maurici, tot el que t’ha passat. Júpiter, el gran Júpiter es va sentir atret per tu!! No m’ho podia creure quan ho vaig sentir. Però a més, ell mateix et va convertir en vaca per no aixecar sospites, i enganyar així la seva gelosa esposa i germana. Però ella, que tots sabem que és molt llesta, va demanar al seu marit que li regalés la vaca. Pobre Io, devies d’estar molt espantada! Quan Júpiter et va lliurar a Juno, aquesta va fer que et vigilés aquell monstre tan temible que coneixem, Argo! Aleshores Júpiter que es moria de ganes d’estar amb tu, va enviar el déu missatger, Mercuri, que matés el temible monstre i que t’alliberés. Mercuri per adormir-lo li va explicar la història de Siringa, però no la va acabar ja que el temible monstre es va adormir a mig acabar, llavors aprofitant aquest moment Mercuri li va tallar el cap amb la seva espasa corbada. Un cop alliberada, la còlera de Juno encara seguia encesa, va enviar un tàvec, aquell mosquit tan repugnant i a la vegada temible, que et perseguia anessis on anessis, quin mal son! Per sort el teu estimat Júpiter va suplicar a Juno que acabés amb els teus mals i aquesta et va tornar al teu aspecte original. Després et vas establir a  Egipte, on vas tenir un fill de Júpiter, Èpafos i on els egipcis et van identificar amb Isis, quina sort! També vas conèixer Eseres amb qui vas tenir dos fills, Cària i Cirno, de dotze i deu anys respectivament. M’agradaria venir a Egipte amb el meu marit, Polios i amb el meu fill Cripto de tres anys. Espero que tu també em vinguis a veure algun dia,

La teva amiga Mínia.

Pieter Lastman - Juno descobreix Júpiter amb Io

Carta a Mínia

Estimada Mínia,
Ha passat força temps des que ens vam veure per últim cop, a casa teva, amb els teus fills, que ja eren força grans, ja tenen dotze i deu anys? L’últim cop que els vaig veure tenien deu i vuit anys, respectivament. I el teu marit, com està? La veritat és que no va ser tan malson al principi, quan estava amb Júpiter, fins que la seva gelosa esposa va començar a sospitar de mi, d’aquella vaca que Júpiter tenia. Va ser llavors quan ella em va veure i va decidir que es quedaria amb la vaca, és a dir, amb mi. Després d’això va posar el monstre Argo que em vigilés, vaig passar molta por, fins que Mercuri, el déu missatger, manat per Júpiter, va aconseguir adormir Argo amb la història de Siringa, li va tallar el cap  i em va rescatar. Però la meva desgràcia no va acabar aquí, Juno va enviar uns tàvecs, que em perseguien allà on anés. Per sort el meu estimat Júpiter va suplicar a Juno que acabés amb els meus mals. Juno va ser clement i em va tornar al meu aspecte original. Després em vaig establir a Egipte, on vaig tenir un fill seu, Èpafos i on els egipcis em van identificar amb la mateixa Isis.  Després vaig conèixer Eseres i vaig tenir a Cària i a Cirno.  Espero venir-te a veure el pròxim mes,
La teva amiga Io.

Andrea Balart i Irina Balart 1er Batx. C
Propostes de lectura Narracions de mites clàssics

One thought on “Cartes a Io i a Mínia

  1. Margalida Capellà Soler

    Irina, Andrea, així m’agrada que us hàgiu animat a continuar amb la publicació de les Propostes de lectura de Narracions de mites clàssics! A veure quines propostes de lectura fan els companys i què opinen de la vostra? A mi, aquest format epistolar em recorda la vostra proposta del llibre de lectura de quart, L’ase d’or.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *