5 thoughts on “Ecce pictura, qui est?

 1. Margalida Capellà Soler

  Veig que els apunts Ecce pictura ovidians t’han inspirat per fer el mateix, però amb una altra obra de llarga pervivència! Així m’agrada! Crec que almenys els alumnes de segon de batxillerat ho han d’encertar!

 2. Andrea Balart

  Salve! Crec que el quadre és la barca de Dante d’Eugène Delacroix que es troba al museu del Louvre de París. Dante, acompanyat de Virgili, viatja a l’Infern i al Purgatori. Així trobem a Dante a l’esquerra de la imatge, a Virgili al centre i al barquer Caront lluitant per tirar endavant amb l’embarcació.

 3. irina

  És un quadre de Delacroix, es diu “la barca de Dante”. El del mig representa a Virgili i el de vermell representa a Dante. Se l’emporta a l’infern.

 4. Zícora

  Salve.

  Aquest és un quadre del pintor Eugène Ferdinand Victor Delacroix. El seu títol és “La barca de Dante”. La persona que està embolcallat amb una capa i coronat amb un llor és l’autor italià Dante, i qui l’acompanya és el famós poeta Virgili, autor de l’Eneida. El quadre en sí representa que Virgili acompanya a Dante als inferns, i les persones que sembla sacsejan la barca són les ànimes dels morts, volent pujar-hi també i demanan pietat.

  Crec que aquesta escena surt en l’obra de la Divina Comèdia, de Dante.

  Felicitats per l’article Patri!!!.

  Vale.

 5. Marta Bautista

  Salve!!!

  El quadre és la barca de Dante i es Delacroix. El de vermell (esquerra) no se a qui representa però el de la tunica (dreta) crec que es Ovidi.

  Vale!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *