Sorpreses clàssiques més enllà de l’institut

Una de les petites satisfaccions que una professora pot tenir és veure com la llavor sembrada fructifica més enllà de les classes i de l’avaluació. Quan, sense l’incentiu de la nota, m’arriben aportacions d’alumnes que ja no estan sota la meva supervisió, penso que realment han entès que cal anar per la vida amb els ulls ben oberts i treure el suc de cada moment.

I per a mostra un botó. En aquest article us transcric els missatges d’alumnes de segon de l’any passat que m’han fet arribar les seves troballes clàssiques. Vet aquí les seves paraules, amb l’espontanietat pròpia de la immediatesa.

 • 12-6

  Teresaaa, ara que els nervis de la sele ja estan millor, t’envio aquesta foto que hem fet avui la Sara i jo de tornada de la uni. Que ara que ja no ens compta per la nota TIC, ara sí que trobem establiments amb noms clàssics. Hem entrat a preguntar per què es deia així, però la dona ens ha decepcionat dient que perquè a la mestressa li agradava i volia… que no tenia cap sentit…
  Tot i això, li hem fet una foto, encara que estàvem al mig de Barcelona perdudes, perquè hi havia un incendi al metro i hem hagut de marxar caminant un tros… un caos de dia…
  Ara a acabar de repassar per als exàmens que encara queden, i a veure si van bé.

[Foto Marina García i Sara Castro]
 • 16-6 Teresa, fins i tot de festa trobem referents grecs… Això esta al costat de “versus”.

[Foto Marina García]
 • 15-6 Has llegit el nou número de la revista ”Sàpiens”? Parla sobre el senat de l’antiga Roma. Solament llegir el primer paràgraf i veure que l’autor de l’article fa referència a Tit Livi, és tot un plaer llegir-ho. Ho llegeixo i em ve al cap cada moment que hem passat a classe de Llatí d’aquest any.  JORDI

 • 1-10 Molt més complet és aquest muntatge fotogràfic sobre el viatge de la Marina a Escòcia, que tot just m’acaba d’arribar.

Ja veieu que amb l’ajuda d’aquests excompanys podeu fer entrades al Google map d’Establiments clàssics, per exemple, o d’altres. També podeu desenvolupar els referents històrics i literaris del missatge del Jordi i, qui en tingui l’oportunitat., consultar la revista. Finalment, a la presentació de la Marina hi ha indubtablement molt a fer: traduccions, referents arquitèctònics… Penseu que la majoria dels monuments que hi apareixen són d’Edimburg.

Fortuna secunda en la vostra futura vida universitària!

TERESA

29 thoughts on “Sorpreses clàssiques més enllà de l’institut

 1. Carla Pallach Ros

  Salve!

  Respecte a la pregunta del darrer comentari de la Teresa i que la meva companya Alba ja ha respost, crec que es tracta de la musa de la dansa Terpsícore. No n’estic molt segura, però crec que l’instrument que subjecta és una cítara.

  Ja he fet les cinc entrades del trimestre al google maps. He acabat el de Laudo´s i he afegit dos establiments més, “Pomum pomum” i “Tabernae MMXII”. He posat tots els elements necessaris menys a “Tabernae MMXII”, ja que no he pogut trobar cap enllaç de l’establiment.

  Quan em diguis, Teresa, els ordenaré alfabèticament.

  Vale!

 2. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Veig que, tot i estat de pont, Alba, no t’oblides de treballar. Així m’agrada! N’he fet una revisió, fixa-t’hi, i ara ja ho pots ordenar alfabèticament. Carla, tu també ho pots ordenar alfabèticament, són molt completes. Vas fer la foto de Tabernae durant la sortida? Hi ha una companya de 4t que també la tenia, però ells encara no han començat amb els mapes. Te li has avançat…
  Pel que fa a la divinitat del web de Musical Emporium, fixa’t Alba que es tracta duna dona i, per tant, ha de ser una de les muses. Pels atributs, té raó la Carla que es tracta de Terpsícore, musa de la dansa i la música coral.

 3. Carla Pallach Ros

  D’acord! Ara els ordenaré. I sí, vaig fer la foto durant la sortida. La de Pomum pomum també!

 4. Natàlia Alert

  Salve!

  Em sembla magnífic que tots els alumnes de grec o llatí sempre tinguin aquestes llengües presents, i a l’hora de veure una botiga o un establiment trobar-hi alguna relació amb un llatinisme, paraula llatina o grega…
  Jo he vist més d’un, i espero poder treure una foto en quant pugui!

  Vale!

 5. Paula Almeida

  Salvete!

  Em sembla totalment fantàstic que totes les persones que trobin referències llatines o gregues pel carrer en les aportin.
  És emocionant saber que encara que ja no estiguis a l’institut pel fet d’haver fet classe de llatí o de grec, ara puguis anar sempre amb els ulls ven oberts i trobar coses tan curioses.
  Em semblen troballes molt interessants, encara que és bastant decepcionant que la dona de l’establiment anomenat Àgor@ hagi posat aquest nom perquè li agradava.
  Igualment bon article i bon treball.
  Desitjo que jo també en algun moment pugui trobar algun establiment amb el títol en llatí.

  Valete! I felicitats per l’article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *