Fila que filaràs i Aracne fa quatre anys!

Per molts anys, aràcnids i aràcnides d’arreu! Aracne fila i fila amb aquest inici de curs fa quatre anys i de vosaltres, alumnes del curs 2012-2013, dependrà que continuï filant i fent a la xarxa una teranyina clàssica ben grossa i ben espessa.

Aracne fila i fila va néixer el setembre del 2008, perquè fos el bloc dels alumnes de clàssiques d’ESO i de batxillerat per tal de seguir el bloc d’aula El Fil de les Clàssiques i poder exposar públicament els treballs gestats en les diferents aules virtuals del Moodle Fil (des de 1r ESO fins a 2n Batxillerat), tota una Experiència TAC reconeguda pel Departament d’Ensenyament. Fa pràctica compartida, considerada Bona pràctica pel Departament d’Ensenyament, amb l’institut Albéniz de Badalona. És obert a la col·laboració d’altres centres públics i concertats de Barcelona, de Sant Hilari Sacalm, de Roda de Ter, d’Amposta, de Mallorca… i estudiosos i entusiastes del món clàssic a la xarxa. Forma part de la blogosfera Chiron i té una presència activa al Facebook i altres xarxes socials. Participa presencialment en la Magna Celebratio de Badalona. Ha guanyat diferents guardons: Centaure d’or de Chiron 2009, La Mostra 2010, Blog Finalista Edublogs 2010, Primer premi Edublogs 2011 en la categoria d’alumnes de batxillerat i aquest estiu semifinalista a Educared 2012. En més d’una ocasió, ha estat bloc destacat a Xtecblocs i acaba de finalitzar la votació popular a Premis Bloc Catalunya (bona sort!). Es caracteritza per tenir diferents editors (alumnes i exalumnes, professors, estudiosos, pares i mares, infants i jubilats… ) que escriuen al voltant de l´única temàtica del bloc: l’actualitat i la pervivència del món clàssic. En aquests moments té 1.145 articles publicats i 13.783 comentaris. Tot i que sigui un bloc d’educació no ha parat en tot l’estiu!
Aracne fila i fila, entre tots i totes, ha filat, fila i continuarà filant aquesta teranyina clàssica digital.

Que tingueu, aràcnids i aràcnides, un molt bon curs! FELICITER! ΧΑΙΡΕΤΕ!

68 thoughts on “Fila que filaràs i Aracne fa quatre anys!

 1. gimenez_tha

  Salve!!

  Ja fa quatre anys d’aquest bloc i jo ja fa tres que escric en ell.

  De debó que estic contentíssima que hi sigui i espero que continui per molt anys perquè és una pàgina que, a més de parlar d’actualitat, t’ensenya i mostra coses que mai hauries imaginat i que són de gran ajuda.

  Aquest any segurament és l’últim que estic aquí com alumna però espero poder continuar quan acabi.

  Vale! 😀

 2. Cristina Ortiz

  Hola! 🙂
  Ja es el segon any que estic aquí a l’Aracne.
  Al principi se’m va fer molt entranya aquesta forma de treballar, ja que en l’institut on jo estava, no hi havia ninguna cosa semblant, però ara sé que es molt interessant ja que tothom por compartir les seves opinions i els seus articles, i així enriquir-nos culturalment la gent de tot arreu.
  Esper-ho que aquest bloc no s’acabe mai ja que tots es mereixen la oportunitat de poder treballar en ell i aprendre d’aquesta forma tan didàctica.

 3. Sònia

  Moltes felicitats per tot l’esforç i totes les ganes que heu dedicat i per aquests 4 anys a Aracne. Espero gràces en part a aquest bloc aprendre molt ja que és el meu primer any estudiant llatí.
  Li posare moltes ganes a estudiar llatí perquè em sembla molt interesant, poderlo fer servir molts anys, que perduri i no es perdi mai aquesta llengua.

 4. Carla Pallach Ros

  Hola!!

  Moltes felicitats a tots i a totes!!!
  Aquest és el segon curs que participo al bloc i crec que és una eina molt útil i interessant ja que és molt participativa i tothom poc aportar una mica del seu coneixement per tal de compartir-lo amb tots els altres.

  Crec que tots aquests premis són ben merescuts i espero que en puguem tenir molt més, tot i que el més important del bloc és compartir i aprendre coses noves i, sobretot, mantenir viu el fil de les clàssiques!

  Adéu!!

 5. Teresa Devesa i Monclús

  Comencem un nou curs i, com sempre, els alumnes de l’Albéniz emprenem amb il·lusió la nova singladura en companyia del Premià. Quin goig començar amb 51 comentaris! Segurament ja no hi ha cap alumne de la primera promoció, fa quatre anys, però tu i jo Margalida, anem veient com any rere any s’hi incorporen nous nois i noies. Esperem que s’acompleixin els desitjos expressats en els comentaris. Segur que sí!

 6. Margarita Badoyan

  Primer de tot moltes felicitats al blog per a aquests quatre anys! Aquest serà el meu primer any que utilitzaré aquest blog, però tot i així he sentit a parlar d’ell gràcies a la meva germana. Crec que l’utilització del blog és un bon mètode d’estudi que fa que estigui amb més ganes de aprendre’n aquesta cultura tan àntiga. I espero que tot vagi molt bé.

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  Realment hem començat el curs amb força tant a Badalona com a Premià! Teresa, encara queda a Premià algun membre fundador! El bloc continua amb força i el curs passat va suportar la fusió de centre i tota una promoció nova! Aracne fila i fila va néixer quan El Fil de les Clàssiques va rebre el Premi Blocs Catalunya i els meus alumnes varen deixar d’escriure i de comentar, ara finalistes a Premis Bloc Catalunya espero que no hàgim d’emigrar! Audaces Fortuna iuvat!

 8. Júlia Bardera

  Hola, em dic Júlia i aquest es el primer any que faig llatí. Mai he participat en un bloc però crec que tenint aquesta pagina ens serà mes fàcil estudiar i conèixer mes coses d’aquesta llengua.
  Mai no havia pensat en estudiar llatí però aquest any en tinc la opció i cada cop ho trobo mes interessant, crec que aquest coneixement em farà entendre millor els idiomes que deriven d’ell i la seva historia.

  Compteu amb mi per continuar aquesta xarxa, felicitats per aquesta bona idea i l’èxit d’aquets quatre anys.

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Salve, Júlia! Aracne fila i fila et necessita! Sigues benvinguda i esperem veure aviat els teus apunts i llegir els teus comentaris!

 10. Teresa Devesa i Monclús

  Tal com diu la Margalida, sigues benvinguda, Júlia. I ves escalfant motors, perquè als que heu participat a la ruta literària d’avui us demanaré una implicació especial en la sessió de dimarts vinent a informàtica…

 11. aiida

  L’Aracne fila i fila fa 4 anys!? Felicitaaaats! En la meva opinió això del moodle, aracne, el fil de les clàssiques… Facilita moltissim l’aprenentatge! Valee!

 12. Andrea Ocaña Alvarez

  Per molts anys Aracne Fila i Fila!
  Aquest any és el segon curs que faig llatí , el primer any vam posar una mica en practica això de treballar amb bloc i aquest any en posarem molt més. Penso que aquest bloc és molt interessant , ens serà més fàcil estudiar i conèixer coses noves.
  Que el bloc sigui així i que compleixi molts més!

 13. Alba Lorenzo

  Primer de tot moltes felicitats per aquest 4 anys aracne!
  Aquest es el meu segon any treballant en aquest bloc i penso que una bona manera d’aprendre sortint una mica de la rutina i trobo que es un bloc on es poden trobar coses molt interessants relacionades amb el Llatí.
  I també voldria dir que felicitats per tots el premis obtinguts amb aquest bloc i que vinguin molts més!

 14. Blanca Pérez i Paula Almeida.

  En primer lloc, feliçitats per aquests quatre anys, esperem que com a mínim, continuï uns altres quatre anys més!
  Després d’això, ens agradaria participar activament en aquest blog, ja que creiem que és una bona manera per poder aprendre llatí. Llegir i comentar artícles també ens ajudarà en la manera d’explicar-nos i socialitzar-nos amb altres llegües.
  Tenim moltes ganes de començar a escriure els nostres propis artícles en aquest blog, i així aportar el nostre petit gra de sorra.
  Blanca Pérez i Paula Almeida.

 15. Ainhoa Astasio

  Salve!
  Aquest és el primer any que faré llatí i pel que portem, em sembla bastant interessant, sobretot la idea de que amb el llatí tens un base de molts idiomes més. També és el primer cop que estic en un bloc, espero llegir i comentar molts articles.
  Veig que aquest bloc fa 4 anys, moltes felicitats!!

 16. Andrea Muñoz

  Salve!
  Moltes felicitats per els quatre anys d’aquesta magnífica pàgina. Em sembla una idea fantàstica per aprendre llatí. Ja que, per molts alumnes del Institut Albéniz que hem triat aquesta optativa és el primer any que el practiquem i és un gran benefici poder saber-hi més a través d’un bloc. Esperem que tot funcioni bé i surti tot endavant.
  Vale 🙂

 17. Rabab

  Salve!

  Primer li vull dir a la Teresa que encara quedem uns quants que vam tenir el privilegi de veure com Aracne va nèixer,i ara desprès de quatre anys estem molt contents del’evolució que ha tingut,espero que tot això continuï durant molts anys
  i que seguim guanyat molts premis.Llàstima que no vaig poder votar peró com que és un blog col·lectiu gent de tot arreu ha estat votant per fer Aracne finalista dels premis blocs Catalunya i estic segura que guanyarem. Encara que no hi podem anar tots els alumnes de llatí i grec estarem recolzant a la Lida !!!

 18. Teresa Devesa i Monclús

  Quan vaig llegir el comentari de la Margalida, ja vaig veure que no havia fet bé els càlculs i que alguns de vosaltres vau ser presents en el naixement del bloc. I tant que he seguit la teva evolució en el bloc al llarg d’aquests anys. Pot ser que ens coneguéssim al Parc del laberint? Si m’equivoco, corregeix-me.
  En fi, moltes felicitats especialment a aquells que heu seguit tot el recorregut del bloc. N’heu d’estar doblement satisfets.

 19. Teresa Devesa i Monclús

  Doncs, ja sabeu, Paula i Blanca, esperem amb candeletes les vostres produccions. Fixeu-vos en els articles que llegiu i penseu què hi podeu aportar vosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *