Portes obertes 2012 a Pol·lèntia

El propassat 19 de juliol, vàrem tenir l’oportunitat de visitar el jaciment romà de Pol·lèntia (Mallorca), convidats pel consorci municipal rector del conjunt arqueològic de la ciutat. Com és costum en els darrers anys, en aquesta visita guiada oberta al públic, els arqueòlegs van explicar i mostrar les àrees que enguany han estat objecte d’intervenció, en el marc de la campanya estiuenca d’excavacions que dirigeixen conjuntament Miquel Àngel Cau, de la Universitat de Barcelona, i Esther Chávez, de la Universidad de La Laguna (Tenerife). En aquesta ocasió, l’arqueòloga canària va ser la responsable d’oferir al públic detallades explicacions de l’execució dels treballs i, al final de la visita, ens va atendre, de forma personalitzada, la nostra petició d’enregistrar-la, oferint un resum concís dels objectius d’enguany.

Volem agrair a Esther Chávez la seva atenció, així com als responsables municipals d’Alcúdia per aquesta iniciativa de portes obertes, que permet apropar el treball minuciós dels arqueòlegs al públic, i que ja hem recollit en vídeos i articles anteriors del Fil de les Clàssiques i Aracne Fila i Fila.

Gaby per a Aracne Fila i Fila

3 thoughts on “Portes obertes 2012 a Pol·lèntia

  1. Margalida Capellà Soler

    Moltíssimes gràcies, Gaby, per portar-nos les últimes novetats de la campanya de Pol·lèntia d’enguany. Malgrat les dures restriccions econòmiques afortunadament s’ha pogut excavar i s’ha pogut mostrar la feina feta al públic en la Jornada de Portes obertes. Enhorabona a totes i a totes que ho heu fet possible. Fins a la propera campanya! Ja serà la nostra cinquena Jornada de Portes Obertes!

  2. Margalida Capellà Soler

    “El Ministeri d’Educació i Cultura ha fet una aportació de 80.000 euros per continuar amb les tasques arqueològiques a la ciutat romana de Pollentia, a Alcúdia. En concret, les tasques d’aquesta campanya d’hivern serviran per excavar l’extensió total del temple capitolí i per restaurar-ne les cel·les i també les tavernes de la ciutat” http://seccioarqueologia.cdlbalears.es/tasques-arqueologiques-a-la-ciutat-romana-de-pollentia/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *