Samarretes ben clàssiques!

SALVETE!

Com bé ja sabeu, els alumnes de batxillerat (Grec  i llatí) i els de 4t d’ESO (Llatí) vam portar samarretes personalitzades a l’excursió a l’Auditori de Camp de Mart de Tarragona.   Això sí, tots havíem de portar davant HIC  ET  NUNC (frase llatina) i  darrere MHΔEN AΓAN (frase grega).

*HIC ET NUNC: Aquí i ara

*MHAEN AΓAN: Res en excés

Una tarda d’aquelles avorrides i sense res a fer, estava a l’ordinador i vaig obrir el Moodle del Fil de les Clàssiques. Havia de  fer un article el més ràpid possible i vaig començar a buscar coses originals i actuals que fessin referència al llatí.

De cop vaig dir:  Les empreses creen samarretes amb estampat llatí? Evidenment!

I a partir d’aquí, li vaig passar el link a la Margalida al mur del Facebook dient-li que encara hi havia empreses en les que creien correcte que posar frases llatines en elles estava bé, ja que molta gent considera el llatí  una llengua morta.

Seguim amb l’anècdota, a la Margalida li va semblar genial i parlant vam pensar de que nosaltres podríem fer el mateix.
I així va ser, vam anunciar als alumnes de 4t d’ESO  i de 1r de batxillerat de que podriem anar d’excursió amb les samarretes personalitzades. Molts alumnes estaven d’acord i d’altres no, però igualment vam anar a Tarragona totalment diferents de les altres escoles.

Una vegada tothom sapigués el nou projecte, el 23 d’abril (Sant Jordi), vam fer un taller exclusivament per a que tots i totes puguessim pintar-les sense haver de comprar routuladors especials. Va ser un èxit i a més, teniem l’ajut d’ unes quantes noies de 1r de batxillerat que pintaven sense rebre re a canvi.

Ara ja només faltava fer la sortida amb les samarretes posades i òbviament ho vam fer sense cap problema.

Si voleu veure com van quedar, l’Alma Bergel ens ha fet un Power Point genial.

Alma Bergel i Paula Franco

4t ESO Llatí Opt.1

21 thoughts on “Samarretes ben clàssiques!

 1. Victòria

  Salve!

  Felicitats a les dos! . És un bon article i les samarretes són molt divertides , originals i molt maques!

 2. Margalida Capellà Soler

  Una idea feta realitat! L’enhorabona! Heu localitzat la vostra?

 3. Clara

  Ave!

  Un molt bon article, noies, i et felicito pel power point, Alma! 😀 Jo si que he trobat la meva samarreta, i haig de dir que les altres també van quedar molt bé!

  Feliciter!

 4. Laura T.

  Salve, he intentat buscar la meva pero a partir de la segona samarreta no em deixa veure’n més. Ho intentaré més tard.
  Però hi han samarretes que van quedar molt bé!

 5. Sabina

  Salve!
  Algunes samarretes van quedar molt originals i boniques, realment hi va haver gent que es va estar molta estona al taller de Sant Jordi per tal de que la samarreta quedés perfecte. Per cert, m’ha semblat veure la meva per allà
  Vale 😀

 6. Cristina Berjano

  Molt ben fet el power point, Alma!
  Les samarretes van quedar molt xules i originals. M’enrecordo que una dona del teatre em va dir: – Que graciós!
  Em va agradar molt l’idea de les samarretes, ja que és molt original.

 7. Ζικορα

  Salve.

  Us ha quedat molt bé. !Felicitats!. La meva camiseta era molt senzilla i simple, pero vaig reparar en algunes del altres alumnes, i la veritat és que eren molt maques.

  Vale.

 8. lourdes caparros

  Salve!
  hi han moltes samarretes bastant ben fetes, jo si que eh trobat la meva hi he de dir que al taller de samarretes es va fer moolt bona feina

  VALE

 9. Uxue Avilés

  Salve!!

  Va estar molt bé la idea de fer això de les samarretes, va ser molt original i hi havia algunes de xulíssimes. Si que he pogut trobar la meva jajaja!

  Vale!!

 10. Eulàlia

  La major part de nosaltres vam portar una samarreta blanca amb una frase en llatí i una altra en grec. Vam ser el grup més nombrós entre totes les escoles i instituts que van anar el 26 d’abril a Tarragona a veure les dues obres teatrals. S’ha de repetir!!!

 11. irina

  N’hi que estan molt ben fetes. El taller de samaretes va ser una bona idea, la meva smarreta no és que em quedés massa bé, però va valer la pena fer-la, Felicitats noies us ha quedat molt bé el treball!

 12. Andrea Balart

  Salve! no sabia que la idea de l’estampació de les samarretes havia sigut vostra, Feliciter! vam anar totalment diferents a les altres escoles.
  vale!

 13. gomez.luque2011

  Jo no he conseguit trobar la meva perque va lent… però si que es veritat que avien de molt xules i de currades!
  va ser molt bona idea! 😀

  valee:D

 14. molina.rocio2012

  Jo encanra no he trobat la meva!!! Però va ser molt original anar tots iguals a la sortida de Tarragona!! Tot molt divertit.

  Vale!

 15. Laia Sánchez Puerto

  Salve!

  jajaja sisi si que hi és la meva!! Ha quedat molt bé el power point. I la idea de les samarretas al final va ser molt original i encertada.

  Vale!

 16. Alícia Roure

  Salve 🙂 !
  Molt bon apunt, Paula i Alma, he trobat la meva samarreta, que no és de les més treballades però n’hi ha d’altres que són molt xules.

  VALE 😀

 17. Eva Serrano

  Salve!!! Felicitats per l’apunt la veritat que fer l’apunt és un treball llarg ja que erem moltísimes persones!
  He trobat la meva samarreta!!!

 18. Laia Bagà

  No puc veure el video 🙁
  Però bueno, a l’excursió ja vaig veure les samarretes dels demes!

 19. serna.marta2010

  Salve!!!
  La veritat es que la idea de portar les samarretes ha sigut molt original. I una gran idea fer un taller de samarretes per després portar-les tots a l’escursió. Hi havia samarretes molt ben treballades.

  Vale!!!

 20. Cristina Ortiz

  Hola!! Quina bona idea la de les camisetes!!
  Els alumnes del Isaac Albeniz anirem a Tarragona el dia 6 i la veritat es que estaria bé portar-ne, encara que és una mica precipitat perquè només tenim un dia de classe abans de la sortida. Igualment jo portaré una camisa que em vaig comprar a Roma on surt una imatge de Ròmul i Rem siguent amamantats per la lloba. A la Teresa li va agradar un dia que la vaig portar a classe, i jo ni me’n havia adonat ni de qui eren!!

 21. Teresa Devesa i Monclús

  Alma i Paula, quan vaig veure aquest bé de Déu de samarretes que vau estampar a l’institut, vaig trobar-ho una iniciativa genial. Tot i que no saltres no hem tingut ocasió de fer-ho , em sembla molt bona idea, Cristina, que, com a mínim les que exposeu, podríeu anar amb algun referent clàssic; seria un bon exemple per als de quart, que tot just comencen a trobar-ne en diferents àmbits. A veure si dilluns aconsegueixes convèncer les altres companyes…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *