S’inicia la marxa de la flama olímpica!

Fotografia d’Orestis Panagiotou / EFE

Els rajos de sol en un miralll parabòlic han encès avui a Grècia la torxa olímpica que serà traslladada a Londres. L’actriu Ino Menegaki, com a Gran Sacerdotessa d’Olímpia, acompanyada per deu dones en representació de les Verges Vestals, ha lliurat la flama al campió olímpic de natació Spyros Yanniotis. Amb aquesta cerimònia s’ha donat el tret de sortida a un relleu que culminarà el 27 de juliol amb l’encesa del peveter a l’estadi olímpic de la capital britànica en la cerimònia inaugural.

A partir d’avui començarà la llarga marxa de l’antorxa cap a els jocs de Londres. La flama olímpica ha estat encesa de manera tradicional i passarà per les mans de 490 portadors que recorreran 2.900 quilòmetres de la geografia grega: en total, 26 províncies, 30 municipis i 40 ciutats.

Finalment, el 17 de maig, la flama arribarà a l’antic Estadi Panatinaico d’Atenes. Allà, el foc sagrat serà lliurat als britànics, encarregats de portar la torxa a Londres.

Per què s’ha encès la flama a Olímpia? A quin déu s’ha invocat? Com s’ha aconseguit? Què en sabeu de tot plegat?

Encienden la llama olímpica de Londres-2012 en… per Globovision

Noèlia, Lourdes i Míriam
1r Batx. Grec

75 thoughts on “S’inicia la marxa de la flama olímpica!

 1. Nerea González

  Per què s’ha encès la flama a Olímpia?
  Perquè fa referència a l’antiga Roma i a Prometeu qui va robar el foc pels que no hi eren agraïts amb diners.
  A quin déu s’ha invocat?
  S’invoca al déu Zeus.
  Com s’ha aconseguit?
  Amb el reflex de la llum del sol en un mirall parabòlic.
  Què en sabeu de tot plegat?
  Els jocs olímpics van ser un regal pel déu Zeus, aquest festival hi era per a ell. Aquests jocs van ser cancel·lats durant una época i el van tornar a fer per relaxar l’ambient que hi havia a Grècia per la guerra. El foc de la antorxa representa que han començat els jocs i fins que hi acabin aquesta llum no s’hi apaga.
  Referent: La flama
  Refèrencia: l’estat dels jocs.
  Relació: Si la flama hi és encessa significa que els jocs encara hi són en funcionament.

 2. Dayanna Guarnizo

  Salve!!!
  La flama olímpica és un dels símbols dels Jocs Olímpics i l’encenen perquè són els primers, i evoca la llegenda de Prometeu. S’invoca al Déu Zeus i la flama s’ha aconseguit de la llum del sol amb l’ajuda d’un mirall parabòlic. Sabem que els Jocs Olímpics es segueixen fent cada quatre anys i cada quatre anys el lloc on es fa és diferent i es fan diferents proves.

 3. Damian Cornejo

  Eiiii
  La llama olímpica es uno de los símbolos de los Juegos Olímpicos y la encienden porque son los primeros, y evoca la leyenda de Prometeo. Se invoca al Dios Zeus y la llama se ha conseguido de la luz del sol con la ayuda de un espejo parabólico.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *