Ase d’or: ficció epistolar

Carta a Luci

Estimat Luci, no he rebut notícies teves des de fa dues setmanes. En l’última carta mencionaves que havies anat a Tessàlia, perquè volies saber més sobre la màgia i bruixeria d’aquest lloc. Fa tres dies vaig estar cercant informació sobre aquest indret, i només et puc dir que vigilis. Hi ha una famosa bruixa que es decanta més per fer coses dolentes amb la seva màgia que de bones. He sentit a dir que aquesta fetillera ha convertit  molts homes en els seus amants, i si aquests es negaven, els convertia en animals o en pedres. La dona és l’esposa de l’amo d’un hostal.

També he sentit a dir altres coses horribles. Es veu que hi ha lladres i bandits que saquegen sense pietat els viatgers que van a la ciutat. He decidit advertir-te perquè estic preocupada. Normalment m’escrius cada tres dies però avui ja fa dues setmanes.

Espero que estiguis bé, aquí tot segueix igual, la mare segueix entestada en què en Gaius sigui guerrer.

De la teva germana,

Helena

 

Carta a Helena


Estimada Helena,

Sé que he tardat molt en respondre’t però és que m’han passat moltes coses des que em vas escriure. Per començar em vaig enamorar de la Fotis, la criada de Miló i la seva esposa Pàmfila; pèrò tot va anar malament. I és que com que em volia convertir amb ocell vaig robar un ünguent a Pàmfila i va resultar ser un ünguent per convertir-me en ase. Em van passar moltes coses ja convertit en ase i és que només em podria tornar a convertir en humà si menjava una rosa, i segurament pensaràs que era molt fàcil, però no va ser així.

Em van segrestar, em volien matar, cuinar, etc. Vaig tenir molts amos quasi tots em van tractar malament. Per sort una nit vaig poder escapar-me i vaig demanar a la deessa de la nit que em convertís en humà, ella em va dir que l’endemà farien una processó en nom seu i que portarien unes roses. Jo per suposat hi vaig anar ia la fi vaig poder menjar-me les roses i tornar ser humà.

Des d’aquell dia he estat agraït als déus, i m’he fet sacerdot per poder  servir la meva dea  en un temple, el temple d’Isis. Ahir a la nit se’m va aparèixer el déu Osiris i em va dir que li oferís els meus coneixements convertint-me en sacerdot, demà empendré un viatge cap al temple d’Osiris. Espero rebre notícies teves.

Del teu germà que t’estima,

Luci

 

 

Andrea Balart, Irina Balart & Alba Carrasco

4rt d’ESO Llatí Opt.2

17 thoughts on “Ase d’or: ficció epistolar

 1. Margalida Capellà Soler

  Una manera força original de presentar-nos la lectura de l’Ase d’or! El format carta sempre dóna molt de joc!

 2. Cecilia

  Salve:D
  Heu tingut una molt bona idea! La veritat és que mai se m’hauria acudit fer una carta que demostri tan clarament que us heu llegit el llibre i, que a més sigui aclaridora i interessant. Moltes felicitats, us ha quedat molt bé!
  Vale!

 3. martinez.victoria2010

  Salve!

  Molt bon treball!.És molt original i una manera diferent de fer una cosa sobre l´Ase d´or!, Felicitats Irina , Andrea i Alba!

 4. Yasmina Berkane Pais

  Salve! 🙂

  Enhorabona per l’article, m’ha semblat una idea bastant original la d’escriure cartes i inventar un nou personatge, està molt bé seguir amb activitats de l’ase d’or uns messos més tard d’haver llegit el llibre.
  El dibuix també està prou bé no se si l’heu fet vosaltres, però representa molt bé quan Luci torna a ser humà.
  VALE!

 5. Eva Serrano

  Salve!!
  Estan molt ben escrits i a més crec que és una bona ampliació del que és l’ase d’or.
  És una manera d’escriure entre els alumnes la nostra història d’ase d’or

 6. perezlama.eva2012

  salve!!
  Molt bon l’article, està molt bé escrit
  i la imatge també molt be escullida, ia que el representa molt be

 7. macias.gene2010

  SAALVEEE!

  M’AGRADAT MOLT LES CARTES PENSO QUE ERA UNA BONA PROPOSTA DE TREBALL I AMES SI A SORTIR BE!

  i aixo d’un nou personatge com si luci parles a una altra persona molt bona ideaa!!
  vale!

 8. Natalia Espejo

  Salveeeee!!!!!!!!!!!! 🙂
  A mi m’han agradat molt les cartes, penso que és una molt bona ampliació de l’ase d’or.
  Felicitats Irina , Andrea i Alba! Us ha quedat geniall 🙂 🙂

 9. espasa.aida2011

  jajaja que original.. no se que dir realment perquè són bastant breus, i t’ho expliquen tot! Nose que dir… esque m’han agradat simplement! Ave!

 10. moral.mireia2010

  SALVE!
  Una proposta de treball motl interesant, les cartes estan molt ben escrites i la foto es molt acertada. Feliciatats!
  VALEE!

 11. marcos.sergio2009

  Salve!!
  És una forma molt original de representar la història de l’ase d’or, i estan molt ben escrites 🙂
  vale!

 12. viictor barranco

  Salve!!
  Moltes felicitats, perque ha quedat molt bé. L’enhorabona Irina, Andre i Alba, ja que ha sigut un treball molt interessabt, i s’ha pogut veure molt ben reflectides les històries indirectament a les cartes!
  Vale 😉

 13. Alícia Roure

  Salve 🙂 !
  Enhorabona per les cartes, estan força treballades i escrites, a més heu sigut molt originals fent aquest apunt!
  VALE 😀

 14. tinker.tomas2010

  Salve!
  Les cartes estan bé, crec que la història de Luci donava més per explicar, es podria haver entrat en més detalls. Però està molt bé igualment.

  Vale!

 15. gomez.luque2011

  enorabona per el treball Irina i Andrea, crec que és molt bon treball perque és breu i llegint-ho t’enteras molt de tot el llibre. És molt original! felicitats:D

  vale:D

 16. padros.xenia2009

  Felicitats per l’apunt a totes dues.
  Esta molt currat i molt ben treballat, ja que s’explica tot en un escrit molt breu. Coincideix-ho amb els meus companys que les fotografies estan molt acertades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *