De quina història es tracta?

Sabeu a quina obra literària pertanyen? En quin il·lustrador ens hem inspirat per reproduir-les? Recordeu a quina història corresponen? Ens refresqueu la memòria i ens les expliqueu? Seríeu capaços de recrear-les o bé d’enllaçar pàgines interessants a la xarxa sobre aquests episodis?…

Xènia Padrós & Paula Pla
4t ESO Llatí Opt.1

19 thoughts on “De quina història es tracta?

 1. Margalida Capellà Soler

  Xènia, Paula, a veure si els companys demostren que realment han fet la feina o només ho han fet veure!

 2. Zícora

  Salve.

  L’història dos es la de l’amant i la bóta. La tres es la de Trasil·le. La última es la de Psique i Cupido.

  Vale.

 3. victor barranco

  Salve!
  Primer de tot, els dibuixos estan molt molt ben fents! Moltes felicitats noies!
  La primer història no recordo quina era, i la Margalida no em vol dir quina era hahahaha
  La segona història correspon a l’amant i la bota
  La tercera història correspon a Trasil·le
  I l’ultima història correspon a Psique i cupido.
  Això és tot, i altre cop dic: FELICITATS!!!
  Vale 😀

 4. Marta Bautista

  Salve!!

  Els dibuixos són molt bonics, dibuixeu molt bé!! Felicitats!!:)

  Es tracta del llibre L’Ase d’or. Les histories son les de Psique i Cupido , l’amant i la bóta i la de Trasil·le.

  Vale!!

 5. irina

  Us han quedat molt bé aquests dibuixos, la primera imatge és quan l’ase es desperta en el llit dels amos de la casa i els criats que són davant de l’ase li posen un cossi ple d’aigua per comprovar si té la ràbia, però l’ase se la beu tranquilament i el deixen marxar. El dibuix 2 és quan l’ase té uns nous amos: el moliner i la seva esposa, que el posen a traballar en la mola i com que està cansat li donen tots amb un pal. El dibuix 3 és la història de Trasil·le el jove que s’enamora de Carité, però com que és rebutjat per ell un dia va al bosc a caçar amb el marit de Trascil·le i quan un senglar ataca al marit ell no l’ajuda i mor. Llavors vol aconseguir casar-se amb Carité, però ella ho descobreix tot i una nit fent veure que vol passar la nit amb ell, li dóna un somnífer i amb una espassa li treu els ulls. El dibuix 4 és la història de Psique i Cupido, dos joves que s’enamoren, sense veure’s, però un dia ella el veu i ell s’enfada i la deixa, Psique volguent fer tot el possible per estar amb ell passarà les proves que li digui la madrastra de Cupido, en aquesta escena s’observa una de les proves en que té que portarli del regne dels morts una capça però no la pot obrir.

 6. macias.gene2010

  les histories son del llibre L’Ase d’or.

  la primera historia es quant l’ase es posa en l’habitacio dels seus amos i aquests a veure que l’ase es comportava de forma extranya li van donar aigua per veure si tenia la rabia perque es comportava com un home.
  la segona historia es quant l’ase pasa a uns amos nous i aquest el tractat malament i l’esclavitzem molt.
  la tercera historia es de trasil-le i carite el dibuix representa com l’estimat de carite es mort per aquella bestia per culpa de trasil-le i aquest es vol casar amb carite.
  la cuarta historia es de psique i cupido psique es casa amb cupido sense saber-ho la seves ansies de saber qui era el seu marit la vam fer que cupido la deixes i ella va fer moltes proves per poder tornar amb cupido i al final es vam casar i vam tindra una filla.

  VALE!

 7. perezlama.eva2012

  Pertanyen a l’obre literaria,l’Ase d’Or, Les histories son les de Psique i Cupido , l’amant i la bóta i la de Trasil·le.
  La primera imatge es quan l’ase es desperta al llit dels amos de la casa, i els criats estan davant de l’ase, aquests li posen un cossi que esta ple d’aigua, per veure si te la rabia, pero se la veu tranquilament i alfinal li deixen marxar. en la segona imatge surt quan l’ase té nous amos que son el moliner i la seva esposa, que el posen a traballar i com esta cansat li donen amb un pal. E n la tercera imatge surt la historia de Trasl.le el que s’enamora de Carité , un dia va al bosc a caçar amb el marit i quan un senglar l’ataca ell no l’ajuda i mor, i es vol casar amb carité, pero ella s’anadona de tot i una nit li va donar un somnífer i amb una espasa li va treure els ulls. A la quarta imatfe surt la historia de Psique i Cupido, que son dos joves que s’enamoren sense veure´s, pero cuan ella el veu, ell es va enfadar i li va deixar, i Psique volguen fer tot el possible per estar amb ell passa la proves que li digui la madrastra de Cupido, i l’escena s’observa una de les proves qu te que portarli del regne dels morts una capça pero alfinal no la pot obrir

 8. Natalia Espejo

  Salve!!

  Els dibuixos són preciosos,estan molt bé!! 😉

  Es tracta del llibre de l’Ase d’or.
  Aquestes histories son les de Psique i Cupido , l’amant i la bóta i la de Trasil·le.

  Vale!!

 9. Cecilia Bizzotto

  Salve!
  Primer de tot, moltes felicitats per aquests dibuixos tan currats i tan bonics i per aquesta idea tan original.
  -La primera imatge és de quan l’ase està al llit dels seus amos que es pensen que té la rabia. Per posar-lo a prova li donen aigua. Se la beu tranquil·lament i el deixen marar.
  -La segona representa l’història en que l’ase pertany al moliner i la seva esposa. L’esposa tracta molt malament al seu marit i a l’ase i el fan treballar moltíssim.
  – La tercera és la històra en la que Trasil·le, un jove enamorat d’una noia, Carité, que n’és casada i enamorada. En Trasil·le, gelós, invita al marit de Carité a caçar i el deixa morir en ser atacat per un senglar. Fent-se l’heroi, vol casar-se amb la Carité, però aquesta descobreix l’engany i es venja.
  – La quarta història és la de Psique i Cupido. Psique és una bonica noia que hom admira per la seva bellesa. Venus, gelosa, envia a Cupido a enamorar-la del pitjor home. En Cupido s’enamora d’ella i, la converteix en sa muller sense que ella el pugui coneixer. Un dia, ella fa cas de la seva curiositat i el veu. En Cupido enfadat s’en va. Per tornar amb ell, Psique a de superar totes les proves que la Venus li fa pasar.
  Vale:D!

 10. espasa.aida2011

  Salve! a veure a veure, començo! primer dir que us ha quedat super bé noies! A veure:
  la primera història, és la de quan posen el cubell d’aigua per si estava amb alguna enfermetat o algo.
  La segona història és la de quan l’ase té uns nous amos que el posen a treballar i li donen amb pals, i la tercera, és la de Trasil.le, no?
  I l’ultima història correspon a Psique i cupido!

 11. marcos.sergio2009

  Salve!
  Estan molt bé els dibuixos, és tracta del llibre de l’ase d’or.
  Les història de Psique i Cupido la bóta i la de Trasil·le
  felicitats per els dibuixos novament!
  Vale!

 12. Victòria Risueño

  Salve!
  Els dibuixos estan molt bon fets i molt bonics! . Hui han algunes que no ser a quina hsitoria pertanyen però la segona correspont a l´amant i la bota i la quarta a Psisque i Cupido.Molt bon treball!

 13. moral.mireia2010

  SALVEE!
  Els dibuixos han queda’t molt bé!
  El primer dibuix pertany a cuan l’ase està al llit i li donen aigua per saver si te la rabia o no.
  La segona, es l’historia del moliner, que la dona li fa treballar al marit i a l’ase.
  La tercera, es la del noi que mata al altre per poder casar-se amb la noia.
  I la cuarta esl a historia de Psisque i Cupido. Cupido s’enamora de Psisque i la converteix en la seva dona, però sense que ella el pugui verure, un dia ella es va deixar guiar per la seva curiositat i el va vaure, Cupido s’envà enfada’t. Per tornat amb ell Psisque a de superar una serie de proves que Venus li fa passar.
  VALEE!

 14. Eva Serrano

  La tercera història és la història de Trasil·le. Les altres no ho sé la veritat però els dibuixos estan super bé. Jo no hagués pogut fer-ho!

 15. Alícia Roure

  Salve 🙂 !

  Felicitats pel treball i pels dibuixos, estan molt ben fets!
  La primera història no recordo com es diu però, gràcies a les imatges m’he enrecordat que és quan l’ase està a l’habitació dels seus amos, els quals no saben que li passa perquè es comporta com una persona.
  La segona és la de l’amant i la bóta. La tercera pot ser la de Trasil·le?
  I la última sense cap dubte, es tracta de Psique i Cupido.

  VALE 😀

 16. Noelia Vargas

  La 1a història tracta de quan l’ase es desperta en el llit dels amos,el 2a tracta de quan l’ase té uns altres amos el moliner i la seva esposa,el 3r es tracta de Trasil.le l’home que s’enamora de Carité,el 4t tracta de Psique i Cupido dos joves que s’enamoren sense veure’s.

 17. gomez.luque2011

  -La primera imatge és de la historia en el que es pensen que l’ase té la rabia perque es comporta de manera extranya, i està al llit. Els amos li donen aigua per saber-ho i al veure que se la beu tranquilament, li deixen martxarl.
  -La segona imatge es de l’història que l’ase és del moliner i la dona del moliner el tracta molt malament a ell i a l’ase, perque ella els fa treballar molt.
  – La tercera representa la històra en la que el jove Trasil·le, s’enamora de una noia,Carité. Ella esta enamorada i està casada d’ell, però Trassilé es fa amic d’ells i mata al marit d’ella amb traició. Van a caçar junts, un porc senglar el fereix i ell l’acaba matant clabant-li una llança, i ell torna a casa de la dona dientli que l’havia matat un senglar, però ella s’entera , i Trassilé el que fa es estar al seu costat perque ella estaba malament per que ella es cases amb ell. Però ella com s’entera es venja d’ell.
  – La quarta és la de Psique i Cupido. Psique és una noia molt bonica i tothom la té enveja .Venus, la mara de Psique és posa gelosa, perque diu que no hi pot haver ningú més bonica que ella, i envia al seu fill perque enamori a la noia del pitjor home, i ell s’acaba enamorant d’ella, i es queda amb ella amb la condició que tindrá tot el que dessitji a cambi de que no veji la seva cara. Ella al final per culpa de les sevs germanes dolentes li mira la cara, ell martxa, i ella després per tornar a conseguirlo, li fa uns treballs molt dificils a Vènus.
  I enorabona Paula i Xènia, molt traeballats els dibuixos i molt bon treball!

  vale:D

 18. Clara

  Ave!

  Moltes felicitats, noies, us han quedat molt bé els dibuixos!
  Al primer dibuix és quan es pensen que l’Ase té la ràbia, el segon és de quan en Luci està sent maltractat per el moliner i la seva dona, el tercer representa la història de Trasil·le i el quart és la història de Psique i Cupido.

  Enhorabona un altre cop per l’apunt! 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *