Àndrocles i el lleó

M’agradaria compartir amb vosaltres aquesta activitat que la meva professora de castellà de sisè, la Katy, ens ha manat en el seu bloc Entre nosotros i que a mi m’ha resultat molt engrescadora. Heu de mirar aquest vídeo  i heu d’escriure aquesta faula d’Isop. Dimarts va ser el dia de la llengua materna, per tant,  podríeu reescriure la història i la lliçó moral que se’n desprèn en la vostra llengua materna:

Valèria
6è Educació Primària

23 thoughts on “Àndrocles i el lleó

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies per compartir aquí aquesta motivadora activitat que aprofitarem a primer d’ESO a “Isop en valors” i potser fins i tot a les classes de Llatí o de Grec per posar la faula en les diferents llengües!

  Qui comença?

 2. francisco

  Moltes gràcies per compartir aquí aquesta motivadora activitat que aprofitarem a primer d’ESO a “Isop en valors” i potser fins i tot a les classes de Llatí o de Grec per posar la faula en les diferents llengües!

 3. bryam

  es un hombre que va caminando por el bosque i se encuantra a un leon ,el leon salta i se clava una astilla i se comiensa a quegar el chico le ayuda i se va luego el leon le encuantra en una cueva i le da un conejo para comer pero a elñ no le justa a siq comiensa a jumjar con el a sta que un dia le encuantan uno s casadores i ler lansan una cuerda i le cojen a el i al leon luego se despierta en un palacio real donde se tiene que enfrentar con el leon el leon se da cuenta de que es el i le co0miensa a lamenr en forma de cariño le daan una orden de poder salir con el leon a vivir juntos.

 4. merce alsina

  Mi lengua materna es el castellano porque mi familia es española.
  La historia va de un lleon que s’he pincho com una rama i nadie le ajudava, entonces un niño le ajudo, le sacó la espinita.
  Entonces un dia el lleon se encontró el lleon i el lleon le chupo la cara.
  Finalmente el niño se metio en una pelea donde tenia de luchar con un lleon, i por suerte ese lleon era el que le salvó la vida.
  El lleon se le quedo mirando y entonces le acariso y acaba que el lleon y el niño se va con el.
  Esta historia explica que aveses ase falta ajudar a alguien para que te puedan ajudar quando tengas alguna problema.

 5. carla agusti

  Tot a commencé à donner des chevaliers Cuan étaient sur le point d’accrocher une affiche de “lion regarde “les chevaliers ont commencé à demander l’interdiction jusqu’à ce qu’il soit Trubia dans la grotte avec l’enfant. Il a été emmené à un Rom liseu et l’enfant est allé dans le “” paresseux “” le lion l’a suivi et ont pu quitter l’esprit recineixe …

  ·Aquesta historia en explica que las aparencias engañan

  Idioma:frances

 6. achraf

  La meva llengua materna es el arab:
  Un esclavo llamado Androcles tuvo la oportunidad de escapar un día y corrió hacia la foresta.

  Y mientras caminaba sin rumbo llegó a donde yacía un león, que gimiendo le suplicó:

  -Por favor te ruego que me ayudes, pues tropecé con un espino y una púa se me enterró en la garra y me tiene sangrando y adolorido.

  Androcles lo examinó y gentilmente extrajo la espina, lavó y curó la herida.El león lo invitó a su cueva donde compartía con él el alimento.

  Pero días después, Androcles y el león fueron encontrados por sus buscadores.Llevado Androcles al emperador fue condenado al redondel a luchar contra los leones.

  Una vez en la arena, fue suelto un león, y éste empezó a rugir y buscar el asalto a su víctima. Pero a medida que se le acercó reconoció a su benefactor y se lanzó sobre él pero para lamerlo cariñosamente y posarse en su regazo como una fiel mascota. Sorprendido el emperador por lo sucedido, supo al final la historia y perdonó al esclavo y liberó en la foresta al león

 7. francisco

  un lleo trova una imatje dun nen llavors va a un teatre roma i li surten geons.

 8. marc.gil2012

  va de un noi qué es trova amb un lleó es veu que el llao es clava una astilla ala pota i li ententa ajùda javors li treu la astilla de la pota peró de cop i bolta apreixen uns nois que es portan al noi ial lleó cap una presò o algu aixi javors pasa que el lleo iel noi es fan amics per aixo m’agrada.

 9. carla agusti

  est un enfant qui se trouve dans la jungle et un lion est un lion et comme fer barbelé
  tacarlo l’enfant verrez que vous avez collé sur une brochette et les pieds des enfants treu.El allabors démarrera avant l’attaque. Les peaux de garçon dans une grotte, allez dans le lion et pense que cela va mal, mais il n’a pas le lion Anras gracias.Tot a commencé à donner des chevaliers Cuan étaient sur le point d’accrocher une affiche de “lion regarde “les chevaliers ont commencé à demander l’interdiction jusqu’à ce qu’il soit Trubia dans la grotte avec l’enfant. Il a été emmené à un Rom liseu et l’enfant est allé dans le “” paresseux “” le lion l’a suivi et ont pu quitter recineixe

 10. jaona sanchez

  androcles es un fugitiu que s\’ha escapat i l\’estan buscant i beuen que s\’ha escapat un lleo i creeuen que el lleo ja s\’hel menjara i androcles es troba a al lleo comença a correr i el lleo salta per sobre dell i quan cau es clava una espina a la potete i li fa molt de mal i androcles li teu i sen va corrents i despues androcles s\’hen va i el lleo caça un conill i li porta i es fan amics i menjen junt i es cuiden entre si fins que troben a andrlocles .
  El deixen en el \’\’calabozo\’\’ fins que es fa gran i despues el tiren al lleo i resulta que el lleo era el seu amic el del bosc hi començen ha abraçarse i tot i al final els deiexen lliure !!!!! 🙂

 11. francisco

  un lleo trova una imatje dun nen llavors va a un teatre roma i li surten geons manseñat cue mai tenim que cunfiar en un estrañ

 12. corbalan.jordi2009

  Mi lengua materna es el castellano porque mis padres me enseñaron a hablar-lo de pequeñito por que quando naci mis padres no savian hablar otro idioma.

  Havia una vez , un niño que se escapava de unos guerreros que le perseguian , el los despisto adentrandose en un bosque donde habitaban los leones.
  Se encontro a uno , el leon lo sobrepaso por encima de un salto , però al caer se clavo una estaca en la pata.
  El niño lo ajudo y se fue corriendo , però acabo desmallado.
  Al despertar se encontrava en una cueva con el leon.El y el leon se hicieron amigos.Los guerreros lo encontraron i los capturaron.
  Un dia lo obligaron a luchar contra un leon , però resulto que el leon contra el que tenia que luchar era su amigo.
  Al verlo los dejaron ir y fueron felizes y vivieron perdizes

  La moralidad es que si tu ajudas a una persona , esta te puede ajudar en otros momentos.

 13. edgar

  Pues que hay unos gerilleros que buscan leones, y hay un leòn que quiere atacar a un hombre;Y el leon corriendo detras del hombre se hace daño se havia enterado un clavo en un pie. y el hombre se aprobecha del leòn y piensa ke lo ah matado pero se arrepiente.. y despues a la noche esta el hombre llorando por el leòn y aparece el leòn de la nada.
  Y despues se hacen buenos amigos y comparten las cosas y todo…

 14. ruiz.andres2012

  Hi havia una vegada un pressoner que es va alliberar i cuan corria perquè no l\\\\\\\’emxenpessim al bosc es va trobar a un lleó que s\\\\\\\’el volia encrospir peró de sobte es van fer amics ell li curava li treia les espines del peu… fins que un dia dormint els dos junts la guardia els van agafar al dos i a l\’home el va tornar a comdenar-lo a mort a que se\’l menjes un lleó a l’amfiteatre i quan estava a l\\\\\\\’amfiteatre l’home apunt de morir per un lleó.Quan el lleó va sortir va sortir amb mala cara fins que el va reconeixer i el lleó va donar-li petons.I el lleó va tornar-li el favor de l\’estella ajudant-lo a sortir de l\’mafiteatre.

 15. rico.jdidac2010

  La meva llengua materna és el català.

  El vídeo tracta d’un home que va caminant pel bosc i es troba un lleó. El lleó salta com per a anar a mossegar-lo, però al saltar, el lleó, es clava una branca a la pota. L’home tot i que amb una mica de por, s’hi acosta i li treu, després se’n va corrents i s’amaga en una cova. El cap d’una estona, el lleó troba l’home a la cova i l’animal li porta un conill per menjar. El lleó i l’humà es van fer amics, però uns caçadors els agafen i els tanquen en una presó. Al passar uns anys els fan lluitar l’un contra l’altre, però es reconeixen i se’n van cap al bosc un altre cop.

  Per molt temps que passi, l’amistat sempre perdura.

 16. Margalida Capellà Soler

  Joan, estic molt contenta! M’alegro que t’hagis decidit a treballar i fins i tot en cap de setmana. Continua així i tot aniré molt millor! Fins dimarts!

 17. Margalida Capellà Soler

  Heu fet un gran esforç per sintetitzar en la vostra llengua materna la faula d’Àndrocles i el lleó a partir del vídeo. Potser ara la Valèria us podria donar un cop de mà, posant el seu text, tot i que el castellà no sigui la seva llengua materna.

 18. Valèria

  La meva llengua materna és el Català, però eren uns deures de classe de Castellà:

  Androcles era un prisionero que un día se escapó hacia un bosque lleno de leones. Se encontró con un león. Al principio tenía miedo, porqué el león le perseguía, hasta que paró. Androcles se acercó para ver que le pasaba, vió que tenía clavada en la pezuña una espina. Androcles se la quitó, pensando que después el león se lo comería. Pero el león, agradecido, le hizo un señal de amistad.
  Pasaron los días y Androcles y el león se hicieron amigos. Hasta que un día, que dormían felizmente, los vieron unos soldados romanos y los capturaron. Querían que Androcles luchara contra un león en el Coliseo. Aquel día, Androcles miraba como los hombres se enfrentaron contra los leones, pero todos acaban siendo devorados. Cuando le tocó a él, lo pusieron en medio de la pista de arena del Coliseo y dejaron ir el león.
  Al verse los dos el rostro, se reconocieron y , como que Androcles le había sacado la espina de la pezuña, le perdonó la vida. Ambos consiguieron la libertad.

  Esta fábula te enseña que si haces un favor te lo devuelven cuando menos te lo esperas.

  “Androcles y el león” me recuerda la fábula de Esopo “El león y el ratón”.

 19. Margalida Capellà Soler

  Gràcies, Valèria, per compartir aquí també els teus deures. Crec que seran de gran ajut sobretot per a l’Achraf que en comptes de mirar el vídeo sense text i escriure’l amb els seus mots, ha fet recerca i s’ha limitat a COPIAR I ENGANXAR, sense posar-ne l’enllaç, aquesta pàgina.

 20. Margalida Capellà Soler

  Almenys, Francisco, ets sincer i ho reconeixes; però això tampoc es fa. Has d’escriure la teva opinió.

 21. alsina.merce2011

  Achraf,no a estat bé això de copiar i enganxar.
  Valeria esta molt bé aquest comentari es nota que tas esfor-
  çat.
  La història que mes m’agradat a sigut la de la Valeria, perque es nota que sa esforçat molt, ancara que no sigu la seva llengua materna.!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *