Ens visita Xavier Serrahima

Dimarts 7 de febrer a la tarda a la Biblioteca Serra de Marina de l’institut Premià de Mar farem tertúlia amb l’escriptor Xavier Serrahima. És Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.  L’any 2008 va decidir fer-se escriptor, ja que era la seva passió. La seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis literaris, tant en poesia com en narrativa, tant infantil com per a adults, i des del 2008 ha tingut 31 premis.

Era el creador i responsable de la secció “Sabies qui…?” de la revista infantil Tretzevents·

Ha publicat 16 obres, entre elles l’adaptació de  l’Ase d’or d’Apuleu, que el va fer finalista ex aequo del 1r Premi d’Adaptació Literària  Biblioteca Teide el 2010 i que l’ha portat a l’institut Premià de Mar a fer tertúlia amb els seus lectors, els alumnes de llatí de 4t d’ESO.

 

Eva Perez Lama

4t d’ESO Llatí

35 thoughts on “Ens visita Xavier Serrahima

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Eva, per anunciar aquí el col·loqui de demà amb l’escriptor Xavier Serrahima a propòsit de la lectura de L’ase d’or i fer-nos cinc cèntims de la seva trajectòria literària.

 2. Marta Bautista

  Salve!!

  La xerrada que ens va fer Xavier Serrahima va estar molt bé, a mi em va agradar.
  També em va sorpendre que un escriptor digues que és dislèxic, que també ens dones llibertat per llegir o no el seu llibre!!

 3. Sabina Cervero

  Salve!
  La xerrada em va semblar molt interessant, em va sorprendre que l’autor fos tan liberal i que acceptés tan bé les crítiques que vam fer en el blog. També hem va sorprendre que coneixés cada article que havíem fet sobre el blog i que s’apuntés alguns comentaris. En general va estar bé.

  Vale 🙂

 4. gene macias sanchez

  Es una pena que no vagi poder ana-ri, m’ages agradat saber d’on li sortiem totes aquelles ideas del mites i de com va saber portar el llibre per aquell camí.
  Em va costar numes el principi entendre el llibre pero despres quant anava llegint entenia tot i fins i tot em va agradar ja que jo em pensava que seria pesat i aburrit va ser tot el contrari, impacient per saber com va acabar Luci em va fer llegir el llibre rapid i sense interrupcions!

  FELICITATS PER LA GRAN XERRADA !

  VAAALE!

 5. Gerard carrillo

  Salve!

  La xerrada de Xavier va ser molt interesant, em va sorpendre el que ens va dir sobre els drets dels lectors com: saltar-se pàgines, llegiro no llegir-lo.
  Va ser molt divertida i interesant sem va passarl’orasuper ràpid.

 6. vargas.noelia2011

  Va estar molt bé la xerrada del Xavier Serrahima em va agradar molt,va ser molt interessant i li vam donar els punts de llibre que haviem fet!

 7. gomez.luque2011

  Em va agradar molt la visita de Xavier al nostre centre.
  La seva xerrada va ser divertida, soposu que és el que el pretenia per que no ens adormim, com sempre pasa en una xerrada… jaja També estic d’acord amb el que diu Marta, que li va seblar graciós que fos dislèxic, ja que jo penso que deu ser més difícil escriure un llibre, té un problemeta més que altres escriptors, però en va demostrar el gran treball que ha fet.
  El seu llibre si que era una mica pesat, però la veritat és que si després li agafaves el fil és molt divertit. Tots els lectors tenim els nostres drets com ell diu, però el llibre es molt xulo!

  vale! 😀

 8. balart.irina1120

  A mi em va agradar força la xerrada. Crec que va ser molt entretinguda, a mi també em va soptar que fós dislèxic, ja que no hi ha molts escriptors que siguin dislèxics. A mi el llibre di que em va agradar, tot i que la part d’apuleu s’em va fer una mica pesada.

 9. Laura Torrent Garcia

  Salve!

  La visita de Xavier Serrahima va ser molt interessant i entretinguda. Hi he estat reflexionant sobre allò que va dir de que si llegeixes en un futur es notarà, penso que té molta raó. Comparteixo i hi estic d’acord amb moltes coses de les que va dir.
  Em va agradar molt! 😀
  Vale!

 10. balart.andrea0920

  Em va agaradar molt la xerrada . En Xavier era un home molt obert amb la gent, i ens va donar llibertat per llegir el seu llibre i per saltar-nos pàgines. En Xavier va respondre moltes preguntes.

 11. balart.irina1120

  No em vaig en recordar de preguntar-li això:
  T’agradaria fer un altre final per l’ase d’or, o el que hi ha creus que seria el més adient?
  La següent pregunta la va contestar ell més o menys
  – Creus que l’ase d’or seria un llibre recomanable per a tots els públics?

 12. tinker.tomas2010

  Salve!
  La xerrada va estar molt bé! Es notava que savia el que es deia i que llegir, o els llibres en general li agradaben de veritat!

  Vale! 😀

 13. trullenque.clara

  Ave!

  La visita de l’autor del llibre va ser molt entretinguda i interessant. L’autor era molt divertit i em va caure molt bé. A més, a part d’aconsellar-nos maneres de llegir aquest mateix llibre, ens va animar a llegir-ne d’altres i a escriure també.
  Un dubte que em va quedar després d’haver llegit el final és per què va triar aquesta història per fer-ne una adaptació, tenint en compte que és del món clàssic i tot això. Ell mateix va dir que li costava trobar obres que no estiguessin encara adaptades i que aquesta li havia agradat moltíssim, així que per això la va triar.

  Vale 😀

 14. aparicio.erik2012

  salve,
  La visita va esta molt bé, l’autor va utilitzar molt bé l’ironia per tal de fer-nos sentir comodes. Era bastant simpatic i deia les coses clares, tal com les pensava. A mi, personalment, em va agradar i l’hora no s’em va fer pesada com a altres vegadas. Teniem que haber-li fet alguna pregunta més pero va estar molt bé i animo a que vinguin autors no només bons escriptors, sinó que també sapiguen mantenir la nostra atenció com ho va fer en Xavier.

  PD: Yo l’hauria preguntat que que en pensava de el seu llibre, si era un llibre adequat per la nostra edad. Peró segons el que deia va a donar a entendre que si sense cap pregunta, asi que no vaig tenir que preguntar.

 15. balart.andrea0920

  Les meves preguntes eren :
  – què és el que més t’ha agradat de l’ase d’or ?
  – t’identifiques amb algún personatge?
  Ell va respondre que el que més li havia agradat era la història de l’amant i les sandàlies i l’amant i la bota. Ell va dir que s’imaginava aquestes històries com una pel.lícula.

 16. lario.paula0920

  bonum diem!

  Va estar molt bé la xerrada i molt interessant, Xavier Serrahima va conseguir que no ens adormissim com sol passar en gairebé totes les xerrades, és molt simpàtic i va acceptar cualsevol tipus de crítica, sobretot em va agradar molt el que va dir dels drets del lector, em va sorprendre que ho digués ell

 17. fontanet.alba2010

  Salve!
  Em va agradar moltíssim la visita de Xavier Serrahima al nostre institut. Crec que va ser una xerrada original, on ens va explicar moltes coses sobre la seva vida i la seva trajectòria com a escriptor(traductor, en aquest cas). Demostra amb les seves paraules, que l’apassiona la lectura i les paraules, encara que sigui dislèxic, li encanten les paraules, és com la seva passió. Com ja han dit companyes en anteriors comentaris, tenir aquest “problema” li afegeix un mica més de dificultat. El llibre sí que és una mica pesat, però ell ja ho va dir, que hi posa paraules rebuscades perquè… li agraden majoritàriament.
  La xerrada va ser molt entretinguda, no va ser com les típiques xerrades que t’aburreixes i no t’interessis pel que diu, ell va fer que ens interessessim pel que deia i no ens adormissim.
  M’ha agradat molt la traducció d’en Xavier!
  Vale!

 18. aiida

  potser es va repetir una mica però va ser molt simpàtic. realment se’l veu bona persona però potser tampoc em va interessar massa pel tema que tracta… no se. jajaj, gràcies per vindre!

 19. Yasmina Berkane Pais

  Salve! 🙂

  A mi personalment hem va agradar molt la visita d’en Xavier, hem va semblar interesant el que ens va explicar, perquè va decir adaptar l’Ase d’Or, i la seva opinió de la lectura. Encara que com ja vaig dir en la meva opinió personal el llibre no hem va acabar d’agradar, exepte alguna història en concret, crec que ella ha fet prou bé el seu treball amb l’adaptació.

  Jo volia preguntar-li quina de les històries l’agrada més i va queda clar que són les dues històries dels amants.
  I la segona pregunta era quina traducció va utilizar per fer l’adaptació i ja ens va explicar que un amic del seu pare sabia llatí i grec i va preguntar-li algún dubte que tenia.

  Me’n alegro de que hagi vingut, ja que va aclarir les meves preguntes i ens va explicar coses bastant interants.
  Vale!

 20. 2pac

  Salve!!!
  Ha estat molt bé la visita d’en Xavier Serrahima, ha estat desde el começament molt agradable i obert al mateix cop que irónic. A la pregunta que li vaig fer sobre si va haver d’investigar molt sobre cultura clàssica per fer la adaptació em va respondre que no, que desde jove ha estat interessat en la cultura clàssica per tant no li va costar gaire fer l’adaptació. També es bastant admirable que una persona qué ha estudiat dret estigui tant interessada en els classics. Algo que també em va agradar molt es que ens va com incitar a llegir, no potser els seus llibres sinó en general literatura, de tot tipus.
  Vale!!!

 21. sergio fernandez

  Salve!
  Jo com a camara que vaig ser em va semblar una xarrada molt interesant i em va sorprendre la seva reacció sobre el nostre pensament sobre el llibre que majoritariament era que no havia agradat massa, però em va semblar simpàtic!!
  Vale!

 22. Alícia Roure

  Salve 🙂 !
  La xerrada d’en Xavier Serrahima del dimarts passat, em va semblar molt interessant, i sobretot molt entretinguda.
  Crec que aquest és un punt a favor d’en Xavier, perquè altres autors que han vingut ha fer alguna xerrada sobre el llibre que han escrit, ens han parlat molt més del seu llibre que d’altres coses, com ho va fer ell. I també penso que va saber com parlar-nos, és a dir, estant davant d’uns adolescents has de saber com parlar, fer-ho d’una manera entretinguda i divertida i ell, va saber com fer-ho sense semblar pesat o que vulgués caure’ns bé.

  VALE 😀

 23. franco.paula0920

  SALVE!

  Jo no vaig poder assistir a la xerrada degut a les angínes, és una llàstima perquè el propi Xavier va nombrar el treball que vam realitzar l’Eva i jo i m’hagués fet il·lusió estar per escoltar-ho i entregar-li el punt de llibre. Amés m’he quedat sense la signa del llibre però no obstant m’han dit que la visita va estar molt bé.

  AVE! 🙂

 24. martinez.victoria2010

  Salve!
  La veritat es que no van ser com la majoria de xerrades,d´aquelles que que se´t fan molt pesades , va ser una xerrada molt entretinguda i amb aquell punt d´ironia que et feía riure . La seva intenció no era de venir al centre per dirnos que ens lleguisim el llibre per que tal i per cual sino que amb aquell punt d´ronia que empleava et feia sentir culpable de no haver-ho lleguit . No tan sols es això , a part de parla de l´ase d´or i contestar les preguntes sinó la part on va parlar sobre les obligacions i drets dels lectors al dir que ens podem saltar pàgines si algún capítol no ens agrada o estem cansats de llegir-ho i encara no a pasat res podem pasar le spàgines fins que arribi un capítol que en agradi . La veritat es que se´n va fer curta la xerrada . No vaig preguntar res ja que no vam tindre tems pero m´agradaría saber si te intenció de traduir algún altre llibre i si va tindre por de la reacció dels lectors al leguir l´ase d´or i saber si l´havía traduit bé o no.
  Felicitats!
  Vale!

 25. Cecilia Bizzotto

  Salve:D
  No sé si en Xavier Serrahima llegirà els comentaris que s’estàn posant aquí, però si els veu, suposo que se li possaran les galtes vermelles! Estic molt d’acord amb els meus companys, en Xavier va fer una xerrada més que entretinguda, i el fet d’animar-nos a llegir és una cosa que mai la fan els escriptors. Normalment, els escriptors que hi van a una xerrada, només parlen de la seva obra i incita als receptors a que la llegeixin. En canvi, el Xavier va demostrar l’obert i poc egoista que era, en parlar-nos de altres obres i d’incitar-nos a llegir llibres, no només els seus. A més, estic d’acord amb tot el que deia!
  Vale!

 26. Margalida Capellà Soler

  Quina alegria! Mireu i llegiu-lo! Xavier Serrahima us ho dedica! Moltíssimes gràcies, Xavier!

 27. Víctor Barranco

  El passat dimart 7 de Febrer, Xavier Serrahima va visitar la biblioteca del nostre centre, per explicar una mica la seva experiència amb la traducció de el llibre L’ase d’or, i per resoldre tots els nostres dubtes sobre el llibre. Però això no és tot! Ell va assistir-hi amb Anna Foluquer de l’editorial Teide.
  Xavier Serrahima és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.L’any 2008 va decidir introduïr-se en el món de l’escrpitura, ja que la seva passió va ser aquesta! Entre totes les professions que ell tenia per escollir, la literatura va ésser la que el va cridar.
  A partir d’aquí, la seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis literaris, tant en poesia com en narrativa, infantil i per a adults. És el creador i responsable de la secció “Sabies qui…?“, publicada regularment a la revista infantil “Tretzevents” · Participa habitualment amb les seves ressenyes i articles literaris en el Suplement de Cultura d’El Punt Avui, i a dia d’avuí, és col·laborador amb els seus articles d’opinió a la premsa escrita tant digital (Tribuna.cat, Llibertat.cat i Diari Maresme) com convencional (Diari de Terrassa).
  Els alumnes de Llatí de 4t de la ESO hem pogut saber més sobre Xavier serrahima gràcies a aquest article a el fil de les classiques. A part d’aquest article, també vam poder gaudir d’aquest sobre la seva adaptació al llibre L’ase d’or. També vam poder gaudir d’una poesia que ens va dedicar Xavier Serrahima a l’institut Premià de Mar després de la seva visita.
  A dia d’avuí el podem seguir al racó Racódelaparaula.cat.

 28. Elisa Moya

  M’agrada poder tenir l’oportunitat de poder gaudir d’una de les seves visites. Em va agradar l’any passat i penso que és una bona oportunitat i s’ha d’aprofitar.

 29. Paula Franco Semitiel

  Abans de començar, ha donat unes idees de per fer la carta de Sant Jordi, ens ha dit que podem mirar obres clàssiques ja que els amos sempre són inútils però rics i els esclaus són els més llestos però pobres. Podríem fer una carta utilitzant els sentiments dels esclaus. Ens hem de posar en el lloc del personatge

  Ha fet un flaix-bac sobre l’ase d’or, el llibre que vam llegir l’any passat a llatí.
  La seva intenció és que perdem la por a llegir clàssics perquè tenen la fama de ser una “llauna”.

  Ha dit una gran fase: “com menys paraules saps, menys pots pensar”.

  Hem d’intentar expressar realment el que volem dir.
  Xavier Serrahima vol aconseguir que després d’haver llegit el llibre que és adaptat, llegim llibres i mites clàssics sense adaptar, tal i com són.

  L’actualitat dels clàssics

  Sempre quan es llegeix un clàssic es vol posar al dia d’avui.

  Hem parlat de frases que actualment es diuen:
  Fer un esforç titani
  Ser un porter can cerver
  Ser un Apol·lo
  Ser una harpia
  El Taló d’Aquil·les

  Si encara es diuen aquestes expressions és perquè encara estan vigents les figures d’aquests personatges.
  També ha parlat de llibres, no es tracta del que expliquis, sinó de com ho expliquis.
  Ens ha intentat inculcar el vici de llegir qualsevol tipus de llibre.

  En conclusió, després de fer aquesta xarra m’he adonat que necessitem llegir i veure pel·lícules. Menys dues o tres persones, ningú ha respòs a les seves preguntes. Jo estic inclossa en aquesta valoració, crec que hem de llegir, és cultura i no pot ser que ens preguntin i no sapiguem res de res…
  En aquest àmbit, ha sigut bastant patètic.

 30. Nora

  En primer lloc pregunta si recordem algo de l’ase d’or, llibre que es llegeix a quart d’Eso a llatí, adaptat per ell. (Fa referència els clàssics i afirma que :Un clàssic no passa mai de moda).
  Pensa que la gent prefereix llegir obres noves i modernes que no pas clàssiques (Exemple: repartir llibres agafen ombres de Grey). Ens incita a llegir a pesar de totes les pegas que hi posem. Si no llegeixes per la estètica no llegiràs mai res bo. Vol aconseguir que ens integrem dintre de la literatura, que llegim enlloc de perdre el temps i també escrivim. El que hem de aconseguir es que enlloc de obligació sigui un plaer: el primer que hem de fer es posar-nos el lloc del personatges i això fa agafar més ganes i també podem expressar els nostres sentiments. Necessitem dominar la llengua, ja que escriure ens permet evolucionar, i ens permet expressar el que realment necessitem i volem dir.
  (Si un escrit es llegit per una altre i sap que ha llegit i els sentiments que desperta el text, serà un bon text /Ajuda per quan escrivim la carta o altres textos/)
  Torna enrere a parla del Ase d’Or i del que ens ha transmet i quines moralines té. La adaptació està feta per què ens entrin ganes de llegir l’original. Un dels gran problemes que té la literatura obligatòria es que la veiem des de un punta de vista obligatori i no en tenim ganes i el que fa quan llegim un llibre ha de ser pensar i dir: lo que m’hauria perdut si no hagués llegit aquest llibre.
  “La gràcia que té un llibre és que pots mantenir un diàleg amb un mort de fa dos mil anys.”
  (Exemple càstigs a la biblioteca o discoteca/ Exemple de Guardiola, ell de petit llegia i aixi quan parlava tenia més capacitat de pensar i dir algo més que no siguin les frases típiques que és diuen)
  2nPart: Actualitat dels Clàssics:
  Sempre que llegeixes un clàssic pots identificar-te encara avui. Antigona es pot identificar amb un personatge femení com ara: Anna Colau, lluita contra una llei injusta.
  Frases fetes o típiques de la actualitat amb referents clàssics.
  Per últim ens incita a llegir que ens fara tenir millor capacitat de pensament! Això es tot el que ha dit en la seva magnifíca xerrada.

  Jo l’any passat no vaig estar-hi aquest any m’agradat molt la seva xerrada.

  vale:)

 31. viictor Barranco

  Salve!!
  En Xavier va començar explicant-nos i donant-nos consells sobre com fer la carta de sant jordi, per el moment, ens van ser una mica útils, seguidament va començar a explicar-nos coses sobre l’ase d’or, el llibre el qual ell va transcriure, fent un fed-back.
  La veritat es que va seguir explicant però, a diferència de la primera vegada que va venir, la segona m’ha semblat una mica més aburrida, no el culpo a ell ja que, jo m’aborreixo molt facilment però vaig estar una mica aburrit.
  Respecte a la pregunta sobre si llegiem o no, crec que no va quedar gaire clara la resposta ja que ningú o quasi ningú vam contestar. Jo personalment, llegir si que llegeixo però no els tipus de llibres que a ell per exeple li poden agradar, de totes formes, per els gustos estan els colors. Els llibres que jo llegeixo són llibres autobiogràfics d’actors, cantants… que m’agraden a mi, si no, també llegeixo llibres de l’estil de “50 ombres de Grey”.
  Diria que no em deixo res. Per molt cansat o aburrit que jo estigués li haig de donar les gràcies per venir!
  Vale 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *