Ens visita Xavier Serrahima

Dimarts 7 de febrer a la tarda a la Biblioteca Serra de Marina de l’institut Premià de Mar farem tertúlia amb l’escriptor Xavier Serrahima. És Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.  L’any 2008 va decidir fer-se escriptor, ja que era la seva passió. La seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis literaris, tant en poesia com en narrativa, tant infantil com per a adults, i des del 2008 ha tingut 31 premis.

Era el creador i responsable de la secció “Sabies qui…?” de la revista infantil Tretzevents·

Ha publicat 16 obres, entre elles l’adaptació de  l’Ase d’or d’Apuleu, que el va fer finalista ex aequo del 1r Premi d’Adaptació Literària  Biblioteca Teide el 2010 i que l’ha portat a l’institut Premià de Mar a fer tertúlia amb els seus lectors, els alumnes de llatí de 4t d’ESO.

 

Eva Perez Lama

4t d’ESO Llatí

35 thoughts on “Ens visita Xavier Serrahima

 1. Alícia Roure

  Salve 🙂 !
  La xerrada d’en Xavier Serrahima del dimarts passat, em va semblar molt interessant, i sobretot molt entretinguda.
  Crec que aquest és un punt a favor d’en Xavier, perquè altres autors que han vingut ha fer alguna xerrada sobre el llibre que han escrit, ens han parlat molt més del seu llibre que d’altres coses, com ho va fer ell. I també penso que va saber com parlar-nos, és a dir, estant davant d’uns adolescents has de saber com parlar, fer-ho d’una manera entretinguda i divertida i ell, va saber com fer-ho sense semblar pesat o que vulgués caure’ns bé.

  VALE 😀

 2. franco.paula0920

  SALVE!

  Jo no vaig poder assistir a la xerrada degut a les angínes, és una llàstima perquè el propi Xavier va nombrar el treball que vam realitzar l’Eva i jo i m’hagués fet il·lusió estar per escoltar-ho i entregar-li el punt de llibre. Amés m’he quedat sense la signa del llibre però no obstant m’han dit que la visita va estar molt bé.

  AVE! 🙂

 3. martinez.victoria2010

  Salve!
  La veritat es que no van ser com la majoria de xerrades,d´aquelles que que se´t fan molt pesades , va ser una xerrada molt entretinguda i amb aquell punt d´ironia que et feía riure . La seva intenció no era de venir al centre per dirnos que ens lleguisim el llibre per que tal i per cual sino que amb aquell punt d´ronia que empleava et feia sentir culpable de no haver-ho lleguit . No tan sols es això , a part de parla de l´ase d´or i contestar les preguntes sinó la part on va parlar sobre les obligacions i drets dels lectors al dir que ens podem saltar pàgines si algún capítol no ens agrada o estem cansats de llegir-ho i encara no a pasat res podem pasar le spàgines fins que arribi un capítol que en agradi . La veritat es que se´n va fer curta la xerrada . No vaig preguntar res ja que no vam tindre tems pero m´agradaría saber si te intenció de traduir algún altre llibre i si va tindre por de la reacció dels lectors al leguir l´ase d´or i saber si l´havía traduit bé o no.
  Felicitats!
  Vale!

 4. Cecilia Bizzotto

  Salve:D
  No sé si en Xavier Serrahima llegirà els comentaris que s’estàn posant aquí, però si els veu, suposo que se li possaran les galtes vermelles! Estic molt d’acord amb els meus companys, en Xavier va fer una xerrada més que entretinguda, i el fet d’animar-nos a llegir és una cosa que mai la fan els escriptors. Normalment, els escriptors que hi van a una xerrada, només parlen de la seva obra i incita als receptors a que la llegeixin. En canvi, el Xavier va demostrar l’obert i poc egoista que era, en parlar-nos de altres obres i d’incitar-nos a llegir llibres, no només els seus. A més, estic d’acord amb tot el que deia!
  Vale!

 5. Margalida Capellà Soler

  Quina alegria! Mireu i llegiu-lo! Xavier Serrahima us ho dedica! Moltíssimes gràcies, Xavier!

 6. Víctor Barranco

  El passat dimart 7 de Febrer, Xavier Serrahima va visitar la biblioteca del nostre centre, per explicar una mica la seva experiència amb la traducció de el llibre L’ase d’or, i per resoldre tots els nostres dubtes sobre el llibre. Però això no és tot! Ell va assistir-hi amb Anna Foluquer de l’editorial Teide.
  Xavier Serrahima és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.L’any 2008 va decidir introduïr-se en el món de l’escrpitura, ja que la seva passió va ser aquesta! Entre totes les professions que ell tenia per escollir, la literatura va ésser la que el va cridar.
  A partir d’aquí, la seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis literaris, tant en poesia com en narrativa, infantil i per a adults. És el creador i responsable de la secció “Sabies qui…?“, publicada regularment a la revista infantil “Tretzevents” · Participa habitualment amb les seves ressenyes i articles literaris en el Suplement de Cultura d’El Punt Avui, i a dia d’avuí, és col·laborador amb els seus articles d’opinió a la premsa escrita tant digital (Tribuna.cat, Llibertat.cat i Diari Maresme) com convencional (Diari de Terrassa).
  Els alumnes de Llatí de 4t de la ESO hem pogut saber més sobre Xavier serrahima gràcies a aquest article a el fil de les classiques. A part d’aquest article, també vam poder gaudir d’aquest sobre la seva adaptació al llibre L’ase d’or. També vam poder gaudir d’una poesia que ens va dedicar Xavier Serrahima a l’institut Premià de Mar després de la seva visita.
  A dia d’avuí el podem seguir al racó Racódelaparaula.cat.

 7. Elisa Moya

  M’agrada poder tenir l’oportunitat de poder gaudir d’una de les seves visites. Em va agradar l’any passat i penso que és una bona oportunitat i s’ha d’aprofitar.

 8. Paula Franco Semitiel

  Abans de començar, ha donat unes idees de per fer la carta de Sant Jordi, ens ha dit que podem mirar obres clàssiques ja que els amos sempre són inútils però rics i els esclaus són els més llestos però pobres. Podríem fer una carta utilitzant els sentiments dels esclaus. Ens hem de posar en el lloc del personatge

  Ha fet un flaix-bac sobre l’ase d’or, el llibre que vam llegir l’any passat a llatí.
  La seva intenció és que perdem la por a llegir clàssics perquè tenen la fama de ser una “llauna”.

  Ha dit una gran fase: “com menys paraules saps, menys pots pensar”.

  Hem d’intentar expressar realment el que volem dir.
  Xavier Serrahima vol aconseguir que després d’haver llegit el llibre que és adaptat, llegim llibres i mites clàssics sense adaptar, tal i com són.

  L’actualitat dels clàssics

  Sempre quan es llegeix un clàssic es vol posar al dia d’avui.

  Hem parlat de frases que actualment es diuen:
  Fer un esforç titani
  Ser un porter can cerver
  Ser un Apol·lo
  Ser una harpia
  El Taló d’Aquil·les

  Si encara es diuen aquestes expressions és perquè encara estan vigents les figures d’aquests personatges.
  També ha parlat de llibres, no es tracta del que expliquis, sinó de com ho expliquis.
  Ens ha intentat inculcar el vici de llegir qualsevol tipus de llibre.

  En conclusió, després de fer aquesta xarra m’he adonat que necessitem llegir i veure pel·lícules. Menys dues o tres persones, ningú ha respòs a les seves preguntes. Jo estic inclossa en aquesta valoració, crec que hem de llegir, és cultura i no pot ser que ens preguntin i no sapiguem res de res…
  En aquest àmbit, ha sigut bastant patètic.

 9. Nora

  En primer lloc pregunta si recordem algo de l’ase d’or, llibre que es llegeix a quart d’Eso a llatí, adaptat per ell. (Fa referència els clàssics i afirma que :Un clàssic no passa mai de moda).
  Pensa que la gent prefereix llegir obres noves i modernes que no pas clàssiques (Exemple: repartir llibres agafen ombres de Grey). Ens incita a llegir a pesar de totes les pegas que hi posem. Si no llegeixes per la estètica no llegiràs mai res bo. Vol aconseguir que ens integrem dintre de la literatura, que llegim enlloc de perdre el temps i també escrivim. El que hem de aconseguir es que enlloc de obligació sigui un plaer: el primer que hem de fer es posar-nos el lloc del personatges i això fa agafar més ganes i també podem expressar els nostres sentiments. Necessitem dominar la llengua, ja que escriure ens permet evolucionar, i ens permet expressar el que realment necessitem i volem dir.
  (Si un escrit es llegit per una altre i sap que ha llegit i els sentiments que desperta el text, serà un bon text /Ajuda per quan escrivim la carta o altres textos/)
  Torna enrere a parla del Ase d’Or i del que ens ha transmet i quines moralines té. La adaptació està feta per què ens entrin ganes de llegir l’original. Un dels gran problemes que té la literatura obligatòria es que la veiem des de un punta de vista obligatori i no en tenim ganes i el que fa quan llegim un llibre ha de ser pensar i dir: lo que m’hauria perdut si no hagués llegit aquest llibre.
  “La gràcia que té un llibre és que pots mantenir un diàleg amb un mort de fa dos mil anys.”
  (Exemple càstigs a la biblioteca o discoteca/ Exemple de Guardiola, ell de petit llegia i aixi quan parlava tenia més capacitat de pensar i dir algo més que no siguin les frases típiques que és diuen)
  2nPart: Actualitat dels Clàssics:
  Sempre que llegeixes un clàssic pots identificar-te encara avui. Antigona es pot identificar amb un personatge femení com ara: Anna Colau, lluita contra una llei injusta.
  Frases fetes o típiques de la actualitat amb referents clàssics.
  Per últim ens incita a llegir que ens fara tenir millor capacitat de pensament! Això es tot el que ha dit en la seva magnifíca xerrada.

  Jo l’any passat no vaig estar-hi aquest any m’agradat molt la seva xerrada.

  vale:)

 10. viictor Barranco

  Salve!!
  En Xavier va començar explicant-nos i donant-nos consells sobre com fer la carta de sant jordi, per el moment, ens van ser una mica útils, seguidament va començar a explicar-nos coses sobre l’ase d’or, el llibre el qual ell va transcriure, fent un fed-back.
  La veritat es que va seguir explicant però, a diferència de la primera vegada que va venir, la segona m’ha semblat una mica més aburrida, no el culpo a ell ja que, jo m’aborreixo molt facilment però vaig estar una mica aburrit.
  Respecte a la pregunta sobre si llegiem o no, crec que no va quedar gaire clara la resposta ja que ningú o quasi ningú vam contestar. Jo personalment, llegir si que llegeixo però no els tipus de llibres que a ell per exeple li poden agradar, de totes formes, per els gustos estan els colors. Els llibres que jo llegeixo són llibres autobiogràfics d’actors, cantants… que m’agraden a mi, si no, també llegeixo llibres de l’estil de “50 ombres de Grey”.
  Diria que no em deixo res. Per molt cansat o aburrit que jo estigués li haig de donar les gràcies per venir!
  Vale 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *