La comèdia de l’olla a segon d’ESO

Aquest curs tots els alumnes de segon d’ESO del nostre institut hem llegit a classe de català La comèdia de l’olla de Plaute. La Mònica ens va encarregar, entre altres propostes de lectura, de fer un còmic:

No us oblideu de comentar el còmic i l’experiència de fer aquesta activitat. Per cert, què us ha semblat La comèdia de l’olla?…

Guillem Tur
2n ESO Català

16 thoughts on “La comèdia de l’olla a segon d’ESO

 1. Margalida Capellà Soler

  L’enhorabona, Guillem! Ara ja ets tot un aràcnid! L’enhorabona, Mònica per fomentar la lectura dels clàssics llatins a classe de llengua catalana i per fer activitats tan motivadores com aquesta.
  La comèdia de l’olla és una obra que es presta molt bé a la dramatització a classe, per Sant Jordi, al casal, a l’esplai… de ben segur que ben aviat en tindrem una versió també a Aracne! Per cert, sabeu quin nom rep aquesta obra en llatí?

  Ben aviat tots els alumnes de llatí hauran de llegir una altra comèdia de Plaute, Miles Gloriosus, entra a les PAU de llatí i a l’abril anirem a Tarragona a veure-la al Camp de Mart. Fa dos anys vàrem llegir Amfitrió. No us perdeu l’àudio. De ben segur us agradarà! Un altre any vàrem llegir i vàrem assistir a la representació de El Persa al teatre grec de Montjuïc. He vist la pel·lícula Golfus de Roma?
  Acta est fabula!

 2. Zícora

  Salve.

  Un treball molt ben elaborat. La veritat és què aquest còmic m’ha agradat molt. Felicitats. Jo encare no m’he llegit aquesta obra anomenada La comèdia de l’olla, pero potser arribi a llegirla, ja que la he trobat interessant després d’haver vist aquest treball.

  Valeee.

 3. Eulàlia

  Salve!

  Nosaltres aquest any, hem hagut de llegir El soldat Fanfarró. Personalment, m’ha agradat força ja que és una comèdia molt entretinguda. Tot i que encara no he tingut l’oportunitat de llegir La comèdia de l’olla ho tindré en compte per la pròxima vegada.

 4. Iván Zapico Fernandez

  Salve!
  Està molt ben realitzat i m’agradat molt , mai havia sentit a parlar de la “comèdia de l’olla”, trobo que és interessant aquest treball, l’únic que crec que li falla és la lletra per que no l’entenc molt bé.
  Vale!!

 5. Uxue Avilés

  Salve!!

  Aquest treball veig que està molt treballat, t’ha quedat molt bé i es veu que t’hi has passat estona per fer-ho, l’únic que la lletra costa una mica de llegir però tot i així, felicitats. No havia sentit a parlar de la “comèdia de l’olla”, però desprès d’haver mirat aquests dibuxos doncs m’ha semblat interessant.

  Vale!!

 6. Chaima Anza

  Aquest article em sembla molt orginal ara siq ue tinc una idea sobre aquest llibre: La comèdia de l’olla. Em sembla interessant i fent dibuixos és millor, ja qeu senten més i és més divertir.

  En Guillem és un grana rtistà ja que ha tingut el valor de dibuixar aquest dibuixos tan divertits per el llibre. Jo crec que la juventut d’ara, prefereix més les coses manuals i artístiques, ja que és mostra un gran nivell d’art!!!

 7. chaima.03

  Aquest article, és un gran article ja que tots els alumnes de segon en particpat per elegir-lo i en Guillemm Tur dibuixant els prsonatges són molt divertits. M’han agradat molt aquest dibuixos ja que jo sempre quant amb llegeixoi un llibre intento imaginar els personatges de maneres diferents. Per tant aqui el que comte és l’interès i el temps dedicat, artistes i ha de tota mena i de totes edats i pensu qeu tothom és artistà de la seva vida ja que originem la nostre pròpia vida dibuixant-la, com els llibres!

  Felicitats! i perdoneu per els faltes que no m’he adonat comte fins que ho he publicat!

 8. lourdes caparros

  Salve!

  Aquest treball esta molt ben fet i molt treballat, es veu que li has posat ganes.

  NO havia sentit a parlar d’aquesta obra

  VALE

 9. serna.marta2010

  Salve!!!
  Quin gran article i quin comic tan treballat. Es nota l’esforç que hi ha darrere. Sembla una activitat divertida per fer. Jo sincerament no havia sentit a parlar d’aquesta obra, però després de llegir el còmic, te bona pinta.

  Vale!!!

 10. Margalida Capellà Soler

  Potser podríeu comentar si en Guillem ha sabut captar l’essència de l’obra de Plaute, quin és l’argument?, quin nom rep en llatí?, comentar els enllaços del primer comentari…

 11. Eulàlia

  La Comèdia de l’Olla o Aulularia va ser escrita per Plaute i forma part del gènere de Fabula Palliata.

  L’argument és que un ancià força àvar anomenat Euclió va trobar una olla plena de monedes d’or, però un dia, Estròbil un esclau de Licònide, que estava enamorat de la filla d’Euclió, la va robar. La noia estava promesa amb un home gran ric.
  Finalment Euclió, va acceptar el matrimoni entra Licònide i la seva filla, ja que el noi ja l’havia deixat en cinta.

  Als articles enllaçats, ens parlen sobre la representació de Persa, una obra teatral que ens parla d’un home persa que es dedica a traficar dones. Un esclau aconsegueix rescatar a una de les noies més apreciades per l’amo, Lemniselena.

 12. serna.marta2010

  Salve!!!
  Quin gran treball. Es nota que hi han hagut hores de treball per arribar a fer aquestc còmic. Mai havia sentit parlar d’aquesta obra. El que si es cert es que estaria millor si hagués fet la lletra una miqueta més clara, apart d’aquest petit detall és un bon treball. Felicitats!

  Vale!!!

 13. Rocío Molina

  Després de la bona recomenació que ens ha donat en Guillem i de veure que la obra del Soldat Fanfarró em va agradar molt, hauré de pensar-me en llegir La comèdia de l’olla. Espero que sigui tan divertida com dius!

  Vale.

 14. Laia Sánchez Puerto

  Salve!

  Aquest treball està molt treballat, t’ha quedat molt bé i es veu que t’hi has passat estona per fer-ho. No havia sentit a parlar de la “comèdia de l’olla”, però desprès d’haver mirat aquests dibuxos doncs m’ha semblat interessant.
  La única cosa que potser canviaria és la lletra com molts dels companys tambè apunten.

 15. Andrea Balart

  Salve!

  Els dibuixos són molt divertits i tot i que no he vist la comèdia de l’olla, també anomenada Aularia, he buscat un resum de l’obra:
  L’obra és de Plaute i està ambientada a Atenes i amb personatges grecs. Plaute reflexa la visió que tenien els romans dels grecs (d’una banda, els admiraven; d´altra se’n burlaven.

  El protagonista de la comèdia, Euclió, un vell avar, troba una olla plena de diners i viu amb la por constant que li sigui robada. De fet li roba Estròbil, el servent de Licònide, jove enamorat de la filla del vell; la jove però està promesa a un vell benestant, Megador, que té la intenció de casar-s’hi sense dot. Quan el desesperat Euclió li sigui tornada la cassola, consentirà les noces entre el jove i la filla.

 16. irina

  Salve!
  Els dibuixos estan molt bé, pel que fa ala comèdia de l’olla es diu Aulularia, i l’argument de l’obra és: El protagonista de la comèdia, Euclió, un vell avar, troba una olla plena de diners i viu amb la por constant que li sigui robada. De fet és trobada i robada per Estròbil, el servent de Licònide, jove enamorat de la filla del vell; la jove però està promesa a un vell benestant, Megador, que té la intenció de casar-s’hi sense dot. Quan el desesperat Euclió vegi restituïda l’olla, consentirà les noces entre el jove i la filla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *