Versos d’ara i de sempre a la Viquilletra

Enguany, els alumnes de 2n de Batxillerat de l’institut Isaac Albéniz de Badalona ens hem presentat al concurs de la Viquilletra. Som un grup que estudiem les llengües clàssiques i la literatura catalana. Un dia vam començar a llegir el manuscrit deixat per Joan Maragall i reescrit per Carles Riba sobre l’obra Nausica. Va ser tanta l’emoció i el sentiment que ens va transmetre que ens vam animar a presentar-nos en aquest concurs i situar-la en els nostres dies. És per això que presentarem uns fragments seleccionats per tal que pugueu veure el sentiment d’una jove, Nausica, i el valent Ulisses.

A priori us ensenyem el vídeo de presentació del nostre grup Versos d’ara i de sempre.

Jordi Berdún

2.2 Batxillerat

19 thoughts on “Versos d’ara i de sempre a la Viquilletra

 1. Margalida Capellà Soler

  Uns ambaixadors meravellosos de l’empremta clàssica en les lletres catalanes! Així m’agrada! L’enhorabona a tots per participar-hi i especialment a la Montse, professora de literatura catalana per tenir-ho tan clar!
  Moltes gràcies, Jordi, per exposar-ho aquí.

 2. Thaïs Jiménez

  Hola Jordi!! 🙂

  L’article està molt bé, la veritat, però m’ha donat molta vergonya veure’m al video… M’estava donant la llum del sol als ulls i no veia res.

  La Marina Garcia i jo, com que som les gregues, hem de buscar fragment en grec de el text de l’obra que interpretaran els nostres copmanys i, abans que surtin ells, parlarem nosaltres.
  Bueno, espero que ho fem tots molt bé i tot surti genial, ara me’n vaig a buscar els fragments en grec amb la Marina.

  Adeu!! 😀

 3. Marina Garcia

  Hola!
  Aquest treball que estem realitzant desde literatura catalana i grec és molt interessant. Poder treballar Nausica desde les dues matèries està molt bé ja que a travès de la lectura que hem fet de Nausica de Joan Maragall i la lectura d’una adaptadió de l’Odissea hem pogut conèixer molt bé aquest episodi.
  El fet de presentar el treball a la viquilletra està molt bé, tot i que tenim molta competència.
  El video de presentació també està molt ben el·laborat.

 4. pallach.carla

  Hola!
  Primer de tot moltes felicitats al Jordi que ha redactat l’article per a que tots estiguem ben informats i també he de dir que el vídeo està molt bé.
  Em sembla genial que els alumnes del nostre institut es presentin a concursos per demostrar tots els coneixements que dia rere dia adquirim al centre. Sou molt valents!
  Espero veure aviat els resultats del vostre treball ja que sembla molt interessant!
  Adéu!!

 5. júlia tosses

  M’ha agradat molt nois, és una idea innovadora i a més d’entretinguda ens explica velles històries.
  Molts ànim que segur que us anirà molt bé!:)

  Molta merda!

 6. Cristina Ortiz

  Hola!
  Jo soc una alumna de grec i tinc alguns coneixements sobre l’història de l’Odissea d’Homer i sobre l’Antígona de Sófocles.
  L’Odissea d’Homer és un poema épic grec que es creu que va ser escrit en el segle VIII a.C. Narra la tornada a casa de l’heroi grec Odisseu, després de la guerra de Troya.les millors armes de l’heroi eren l’astucia i la intel·ligència.
  I sobre l’Antigona he de dir que és una tragedia de Sófocles escrita en l’any 442 a.C.
  Antigona fou la filla d’Èdip i de Iocasta.
  En l’obra s’enfronten les nocions del deber familiar i el civil i també s’exposa l’oposició entre la forma en la que les dues germanes, Antígona i Ismene, s’enfronten a un mateix problema.
  Espero que tingueu molta sort amb el treball ja que és una idea molt interessant que uneix dos materiès molt separades pel pas del temps , però molt properes al mateix temps.
  Felicitats per l’article i sort 🙂

 7. Jordi Berdún Pérez

  Crec que tant a mi com a la resta dels meus companys estem molt orgullosos de representar el nostre institut en un concurs , com la viquilletra. Tot i això, també he de dir que els nostre competents també són alumnes del Isaac Albéniz , els de tercer de la ESO.

  Moltíssim gràcies Cristina per posar-nos en antecedents de l’obra de la Odissea i Antígona de Sófocles.(Aquesta última ens tocarà treballar-la). I a la resta de companyes, gràcies per el vostre suport.

  Jordi.

 8. sara

  Avui començem els primers assajos!

  Estic contenta amb la proposta perquè com sempre és una bona alternativa per treballar la literatura i penso que combinar tantes arts com la poesia, la música, el teatre i les arts gràfiques, per donar a conèixer aquesta obra que ha perdurat tant de temps és una forma divertida i molt interessant.

  Gràcies Jordi per donar a conèixer la proposta!

 9. Annia

  Ave!
  ooooh! m’agrada molt aquesta presentació, de fet els qui ja em conexin, a mi em fascinen els videos i les presentacions audiovisuals.
  Jo que el curs passat també vaig fer literatura catalana, no vaig tenir la oportunitat de llegir Nausica, i la veritat és que m’haguès agradat.
  Jo només se per sobre l’argument i crec que podria ser una obra molt maca i emotiva, una d’aquelles que tot i haver estat escrita fa tants anys encara l’etsudiem, la llegim i fins i tot la representem (que ja m’enterat de la representació jeje).
  Espero que quedeu en una molt bona posició al concurs, tot i que amb aquestes professores, de ben segur que guanyareu.

 10. pardo_fernan

  Salue

  Quina vergonya que fa veure’s un mateix al vídeo! Tot i això, el resultat ha quedat fantàstic, i a la primera! Va ser tot molt espotani i natural i, aquesta, és la gràcia del nostre vídeo. La col·laboració amb la Viquilletra és interessant, i ens apropa una mica més al món que estudiem amb la Teresa i, també, amb la Montse.

  Espero que d’aquí poc poguem penjar el vídeo de Nausica i quedi tan bé com aquest.

  Ave

 11. Teresa Devesa i Monclús

  D’això se’n diu literatura comparada, nois i noies, i estudi de la pervivència clàssica en la literatura moderna. Les vostres professores estem molt orgulloses de la il·lusió i l’interès que dediqueu a aquesta tasca i, sobrertot, a les hores extres que hi esteu dedicant dia a dia.
  Les de Grec penso que heu explicat força bé vostra tasca i el procés de treball a novell literari, però crec que la Sara, la nostra actriu, sintetitza molt bé el nostre projecte: “…per treballar la literatura i penso que combinar tantes arts com la poesia, la música, el teatre i les arts gràfiques, per donar a conèixer aquesta obra que ha perdurat tant de temps”. Literatura, arts de tota mena i pervivència clàssica. Si Homer i Sòfocles aixequessin el cap n’estarien ben orgullosos!
  Noies de primer, gràcies per animar-nos i posar-nos en antecedents, sobretot la Cristina, ja podeu anar pensant què fareu vosaltres…

 12. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Nausica a la Viquilletra, part grega

 13. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Nausica a la Viquilletra

 14. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Nausica darrere les càmeres!

 15. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Antígona a la Viquilletra

 16. Margalida Capellà Soler

  L’ENHORABONA! Des d’Aracne fila i fila ens sentim molt orgullosos de la vostra participació a la Viquilletra 2011-2012 i us donem l’enhorabora per resultar-ne ser vencedors com a millor grup. La feina ben feta, l’esforç i l’entusiasme en aprendre sempre tenen recompensa. Per molts anys i endavant! Molt bon estiu!

 17. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies, Margalida, sense la feina en xarxa a través del bloc no hauria estat possible! Prometo fer una entrada amb imatges i vídeo de l’acte.

 18. Margalida Capellà Soler

  L’esperem amb candeletes, Teresa! Tanmateix, ens podem esperar que acabis la feinada que deus tenir ara, com jo mateixa. Per molts anys!

 19. Pingback: Premi Viquilletra 2012: Ruta literària per Sarrià | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *