Officina Litterarum Latinarum

Us he preparat, a petició de la Margalida, aquest PowerPoint que en pujar-lo a Slideshare ha canviat la lletra, per compartir a l’Aracne amb tots vosaltres els tallers d’escriptura amb papirs, tauletes de cera i calamus que faig amb els meus alumnes, tal com feien els escolars a l’antiga Roma. Podeu observar també com fem l’elaboració dels papirs i les tauletes de cera per escriure-hi amb l’stilus.

Josefet Fuentes
Primus Calamus
Institut Can Mas, Ripollet

38 thoughts on “Officina Litterarum Latinarum

 1. Annia

  Ave!
  Les fotografies de power point estàn molt encertades.
  Crec que té molt mèrit escriure als papirs, ja que estàven fets artesanalment. Se que ara tenim els papers però no és el mateix. Els papers ara ja els fan unes màquines i no els donem massa importància.
  A mi personalment sí que m’agradaria fabricar un papir i poder escriure-hi.
  respecte a les taules de cera, crec que és molt pràctic, ja que pots escriure el que vulguis i quan ja no et serveixi l’esborres. L’inconvenient que veig en això és que aquí les coses importants no es poden escriure, per això suposo que utilitzaven els papirs.

 2. gimenez_tha

  Avete!

  És increible com feien els papirs, m’agradaria fer algún un dia i la veritat és que seria una bona idea per la Magna Celebratio.
  Les pissarres també són genials i em sorprén com podien arribar a aquestes idees per poder fer tot això, encara que, la veritat, m’interessen molt més els papirs.

 3. irina

  em sembla un taller molt interessant, està molt bé saber com es feien els papirs. Les fotografies estan molt bé, és una altre forma d’aprendre l’escriptura.

 4. Noelia Vargas

  Ave!
  Crec que seria molt interesant fer un taller d’escriptura com els antics romans,així aprendriem una altre cosa.

 5. Gene macias sanchez

  AVE!
  em sembla molt bona idea ja que quant t’agrada aprens molt mes i encara mes si es divertit.

  VALE!

 6. Alba Carrasco

  Salve!
  És un taller molt educatiu i interessant que m’agradaria arribar a fer a la nostre classe (si es pot, clar). Crec que és una forma divertida i original d’aprendre l’escriptura romana.
  Vale!

 7. mhirou.lhassan2011

  AVE Margalida!
  A mi m’encantaria fer un taller d’aquests seria molt divertit i també podria ser una manera diferent d’aprendre llengües. Espero que ho poguem fer algun dia a classe :D!
  Salvetee !!!

 8. serna.marta2010

  Salve!
  Quin taller tan interessant! La veritat és que sembla divertit. La veritat és que m’encantaria que fessim el mateix taller. Seria una manera divertida d’aprendre sobre l’escriptura antiga.

  Vale!

 9. Clara

  Bon dia!

  Sóc la Clara del Museu de Badalona, he llegit el post i vist el pwp. Des del museu també ensenyem a través de la reconstrucció i l’arqueologia experimental d’ensenyar com s’obtenien els materials i es treballaven en èpoques antigues… Seria molt interessant poder-li donar més ressó a la feina que feu i poder-ho incloure a la Magna!
  Molt bona feina 😉 i salutacions als amics d’Aracne fila i fila!!!

 10. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltíssimes gràcies, Clara, en nom de tots els aràcnids i aràcnides! Ja ho comunicaré al Josefet. Ens veiem altre cop a la Magna!

 11. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies, Clara, per apropar-te al nostre espai. De ben segur que el Josefet agrairà el vostre recolzament. En veiem aviat i anem preparant la Magna, els Aràcnids sempre ens hi sentim molt ben acollits.
  Margalida, ja podem anar fent preparatius i vosaltres, nois i noies, us hi esperem un anys més!

 12. Margalida Capellà Soler Post author

  De voluntaris i voluntàries no en faltaran, Teresa! Haurem de preveure més vestits i sandàlies!

 13. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Els nostres papirs a la VIII Magna Celebratio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *