A Grècia, un gran deute li devem!

Pobra Grècia! Ofegada per la corrupció, a punt de.. i en canvi, li devem tantes coses impagables: la filosofia, la democràcia, la llibertat d’expressió, el teatre, … tants i tants deutes que tenim pendents. El Roto realment ha posat el dit a la llaga en aquesta vinyeta còmica, publicada fa uns dies (dimarts 14 de juny de MMXI) a El País. Precisament avui El País dedica a Grècia aquest altre article.

Potser molts i moltes haurien de llegir Pourquoi la Grèce? de Jacqueline de Romilly (vid. El Fil).

Mercè Otero

8 thoughts on “A Grècia, un gran deute li devem!

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Tota la raó tens, Mercè! Sens dubte una vinyeta amb Atena indignada que fa ironia d’una gran veritat. La situació grega actual ha tocat malauradament fons. Per què s’ha consentit? Grècia som nosaltres.

 2. Mercè Otero Vidal

  Aquesta tarda (diumenge) he anat a la manifestació convocada per la gent indignada i, en passar per la plaça de Ramon Berenguer, he vist que a l’estàtua eqüestre del comte, li havien posat una bandera grega.
  La gent indignada a Atenes es concentra davant del parlament grec. Diu la Viquipèdia:
  El Parlament Hel·lènic (en grec: Βουλή των Ελλήνων; Vouli ton Ellinon; literalment ‘Consell dels Grecs’) és el parlament de Grècia, localitzat a la Plaça Síntagma a Atenes

 3. Andrea Balart

  Salve! la veritat és que ara Grècia està molt relacionada amb la crisis i és una llàstima ja que Grècia és el bressol del nostre art i del comerç i de moltes altres coses que no diriem mai que ens ve de Grècia.
  Vale!

 4. irina

  Es veritat que Grècia actualment és coneguda per la seva crisi i no pas per la seva fiolosofia, els seus temples i la seva democràcia. Penso que és una pena que no sigui ja tant important tot això a Grècia.

 5. pallach.carla

  Hola!

  Ja fa ben bé més d’un any de la publicació d’aquest article, però, malauradament, la certesa de la vinyeta segueix vigent.

  La crisi econòmica causada per la corrupció, l’avarícia, l’economia submergida, etc., ens ha dut a un punt d’inflexió en què tothom està molt preocupat pels diners, però molts valors com ara la cultura s’estan perdent.

  Crec que és una llàstima que el món realment es mogui pels diners i no es tinguin en compte altres coses més importants.

  A la vinyeta podem veure l’estàtua de la deessa de la saviesa, Atena, Minerva en llatí, representada per les armes, l’òliba i l’olivera. La filla de Zeus es queixa perquè la U.E no té en compte tot el què Grècia ha aportat culturalment i només es preocupa pel deute econòmic. A la dreta de l’estàtua apareix el Partenó (Ἀθενὰ Παρτενος), per tant, és una imatge de l’acròpolis d’Atenes, Grècia continental central, regió de l’Àtica.

  A ple segle XXI hem avançat molt en àmbits científics i tecnològics, però en els àmbits d’humanitats no s’ha produït aquest avenç. Això pot ser una de les causes que ens han portat a la situació actual.

  Adéu!!

 6. Teresa Devesa i Monclús

  Ja és ben trist que aquest article continuï de plena actualitat, malgrat el pas del temps. I probablement falta molt perquè deixi d’estar-ne. Atena, sembla que hauràs de prendre paciència i esperar que passi la tempesta, però vaja, els déus immortals teniu tot el temps del món. Sóm els insignificants mortals als que no ens en sobra!

 7. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » La nostra herència grega. Per què Grècia?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *