Què té a veure la casa indiana amb la domus romana?

Sempre m’han cridat l’atenció les cases indianes del Maresme. Qui pogués viure en una d’elles! En estudiar a classe de llatí l’habitatge romà, en vaig plantejar una possible relació. Ja em comentareu què us han semblat els paral·lelismes que he establert i què n’opineu vosaltres.

Irena Jagustín
2n batx Llatí

25 thoughts on “Què té a veure la casa indiana amb la domus romana?

  1. Margalida Capellà Soler

    Ire, em sembla fantàstic aquesta associació d’idees i els paral·lelismes que has establert. N’hi ha més, a veure si entre tots els anem trobant i comentant. L’enhorabona!

  2. Hanae El Mouden

    Salve!

    Les cases són precioses, m’han encantat, el power esta molt bé!

  3. Anna Jimenez

    Salve Margalida!
    Esta molt bé la relació que ha establert amb les idees i els paral.lelismes.

    felicitats esta molt bé.

    VALE!

  4. Mariona Sabanés

    És molt bonica la presentació, molt original i poc usual aquest métode de presentar. Per cert, les cases són molt maques, ja m’agradaria a mi viuren en una casa així!

  5. Pingback: Locantur domus, villae et insulae, convenito … | El Fil de les Clàssiques

  6. Abril Ramos i Aran

    Salve!
    Una presentació molt original, no havia vist mai aquest tipus de diapositives del programa Calameo. Les imatges que hi han al vostre treball són molt maques!

  7. Mariona Sabanés

    Salve!
    Jo crec que tenen a veure en l’estructura, en la distribució de l’espai i en la forma en si de l’habitatge.

  8. Belén Cansino Hernández

    Salve!

    Felicitatas! Una forma molt inovadora de presentar i molt útil a l’hora de coneixer més sobre la casa romana.

  9. Juls París

    Molt bona presentació amb un format diferent. M’han quedat molt clares les idees de Domus Romana i una Indiana amb totes les seves parts i característiques.

  10. Iria Rael

    Salve!
    El power point sobre les cases està molt ben fet i molt ben estructurat, sobretot m’ha agradat molt que fecis les parts de cada casa, la part que més m’ha agradat podria ser la cubicula, perquè es veu molt bé com vivian en aquella época.

  11. Ari Vila

    Salve!
    Les domus romanes i les cases indianes tenen en comú l’estructura i la bellesa que presenten, em semblen precioses tant una com l’altre, sempre les he admirat al passar pel passeig marítim del meu poble, Vilassar de Mar. M’ha agradat molt la presentació tant la manera de presentar-lo com el contingut del treball.
    Vale

  12. Ariadna Ruiz

    Salve!
    El treball es molt xulo i lo millor es que es com un llibre i el trobo molt original. Pel que fa els conceptes estan força resumits.

  13. Robert Cepeda

    Un apunt molt bo, felicitats!
    Encara que els conceptes estiguin bastant simplificats han estat molt clars i puc trobar grans similituds en la estuctura, la disctibucio i en la forma.

  14. L. Arcas

    Salvete!
    Felicitats Irena!
    Un molt bon treball, en el que s’explica fantàsticament les difèrecies entre una vil·la indiana i una domus romana, compares molt bé les dues, i les fotografíes molt ben escollides! I sobretot la presentació en forma de llibret el que fa que sigui encara més maca! Felicitats! 🙂

  15. Anna Bagaria

    Ave!
    M’ha agradat molt aquesta presentació, el format i les fotografies són molt xules. La comparació s’entén perfectament i els dos habitatges m’agraden molt.
    Vale!

  16. Valentina Restrepo Rodríguez

    Bonum diem,
    Primer de tot dir que em sembla molt interessant aquest treball; les domus romanes i les cases indianes tenen en comú l’estructura i la bellesa que presenten, i personalment em semblen molt maques tant una com l’altre! es comprènn perfectament les diferències entre una casa indiana i una domus romana!!!
    Felicitats !!!

  17. Chaymae

    Salvete!
    M’agradat molt! Molt original!
    Està molt ben fet la comparació, la presentació ho explica bastant bé i les fotos són molt boniques!
    Vale!

  18. Arnau Torres Nadal

    Salve!
    El format d’aquest llibret és molt divertit i xulo. Es nota que està molt treballat. Així dons donar-vos les felicitacions per a aquest màgnific teball.

  19. Edgar.N

    Salvete!
    M’ha agradat molt el treball fet com si fos un llibre,
    Veure les diferents finalitats que tenien i les comparacions a estat molt bé

  20. Rocío Rodríguez

    Salve!
    M’ha semblat molt original la forma en que està fet aquest treball! Es nota que esta molt ben treballat ja que puc comprendre perfectament els dos conceptes que explica.
    El que tenen en comú les domus romanes i les indianes és la seva bellesa i l’estructura encara que les domus eren molt més sencilles que les indianes.
    Felicitats per aquest treball!

  21. Maryama

    Bonum diem!

    Una presentació molt original amb un format de representació genial. El treball m’ha agradat molt i es nota que darrere seu hi ha moltes hores de treball.
    El punt comú entre les domus i les indianes eren la seva construcció, encara que les indianes estaven més ben elaborades.

    Salve!

  22. Farah

    Salve!
    M’ha agradat molt la idea i la originalitat de fer la presentació com un llibre. Es nota i es pot observar la diferencia entre la Domus i una Vil·la India. Prefereixo la Domus es mes del meu estil.

  23. ainablanch

    Bonum diem,
    La bellesa i l’estructura són els dos trets més comuns entre entre les domus i les indianes, tot i que les indianes eran molt més treballades.
    És una presentació lúdia i original, fàcil d’entendre i molt treballada. És noten hores de treball, trobo que és una molt bona feina.

    Salve!

  24. Álvaro

    Bonum diem!
    Primero felicitar a los que hicieron el trabajo, muy interesante. Ambas estructuras son de por sí parecidas, aunque las indianas eran más elaboradas. Básicamente tenían las mismas funciones, o bien, bastante parecidas.
    Salve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *