Muralles romanes amb Google Maps

Les muralles romanes envoltaven les ciutats antigues per defensar-se dels enemics i algunes han sobreviscut fins al segle XXI com a bell exemple de la voluntat de viure d’una ciutat. En aquest Google maps, obert a la col·laboració, entre tots i totes, com sempre, hem d’anar localitzant aquests trams de muralla romana, amb torres o sense, d’arreu de l’imperi romà:


Mostra Muralles romanes arreu! en un mapa més gran

Alumnes de llatí de 4t

19 thoughts on “Muralles romanes amb Google Maps

 1. Margalida Capellà Soler

  Una oportunitat fantàstica per recuperar l’ítem corresponent del qualificador del Moodle 1.

 2. Edgar Delgado

  Salve
  Jo he introduït la muralla romana de Còrdova al google maps.

 3. Cristina Álvarez Barraca

  Salve!

  Lida, he introduït per tal de recuperar aquesta activitat, una muralla romana al google maps.
  Es tracta de la muralla romana de Girona.
  Hi he enllaçat una pàgina web que he trobat molt interessant.

  Vale!

 4. Fatima El azouan

  Lida ja he fet la meva muralla nomes em faltaba la foto i el text hi habia alguna falta ja esta feta!

 5. Andrea Balart

  Salve! ja he fet la meva muralla al google maps. L’he fet de la ciutat d’Itálica actualment s’anomena Santiponce (Sevilla).

 6. Irina

  Salve! jo he fet la muralla Segobriga (Cuenca) que encara s’en conserva una bona part.

 7. ortiz.patricia1020

  Les muralles romanes, normalment es feien servir per protegir les ciutats dels invasors, al igual que també es feien muralles als llocs fronterers, per protegir les entrades al territori. Les ciutats estaven ben fortificades.
  Vale!

 8. aaron romero

  Les muralles romanes de Tarragona és una de les primeres grans obres que els romans van emprendre, després del desembarcament dels Escipions a Empúries, l’any 218 aC, i de l’arribada a Tàrraco. I és que Tàrraco, en el context de la Segona Guerra Púnica, va constituir la principal base militar romana.

  Des de l’època romana, amb la primigènia estacada de fusta que envoltaria l’establiment militar i les dues fases constructives inicials, fins a l’actualitat, aquesta muralla ha anat patint tota una sèrie de transformacions i s’ha anat refent quan ha estat necessari de forma que, avui en dia, és el resultat de pràcticament vint-i-dos segles d’evolució. A més, amb el temps, parts de la mateixa s’han anat integrant dins les edificacions medievals, modernes i contemporànies de la ciutat formant avui una unitat en si mateixes.
  SALVE!

 9. Mar Martínez

  Bonum diem!
  La veritat és que des de sempre és parlar molt de les muralles romanes, ja que en aquell temps era molt important perquè era la manera de poder defensar-se dels seus enemics. Em sembla fantàstic que algunes muralles avui dia encara es conservin ja que és molt important poder conservar monuments i edificis d’una altre època.

 10. Maria Cancio

  Salve!
  En aquell temps les muralles eren una arma per poder defensar-se dels enemics. Van ser un element representatiu i molt important pels romans. Per això, és genial que es conservin i així poguem veure una de les maneres de defensa romana.

 11. Júlia Calvo

  Bonum diem!
  És magnífic poder apreciar l’art antic que aplicaven fins i tot als mètodes de defensa. És genial que es conservin tant bé i, torno a dir, que poguem veure-les avui dia.

 12. Laura Garcia

  Bonum diem!

  He triat la muralla romana de Lugo, és preciosa!!!!

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *