Apoxiòmenos, quina meravella!

Després d’estudiar les manifestacions artístiques a Grècia, tot fent recerca m’ha impactat aquest vídeo de la troballa en el fons del mar de l’Apoxiòmenos croaci:

Tot seguit el podeu veure després de les restauracions corresponents i encara és més meravellós i impactant al meu parer:

Per què es diu Apoxiòmenos? Si recordeu com s’escriu en grec, άποξυόμενοs, participi del verb άποξύω “raspar” serà molt fàcil esbrinar-ho. Què sabem de l’Apoxiòmenos original? Qui era el seu escultor? Quantes còpies se’n conserven? Què us ha semblat la descoberta i reconstrucció i de l’Apoxiòmenos de Croàcia? Impactant, veritat?

Fàtima El Azouan
1 βατχ.

5 thoughts on “Apoxiòmenos, quina meravella!

 1. Margalida Capellà Soler

  Fàtima, quina meravella! A més és fantàstic que ho hagis publicat avui com a regal per comiadar la Irena, d’ascendència croata i amant de l’art clàssic. Demà s’acaben les classes de grec de segon de batxillerat.

 2. Fatima El Azouan

  Salve!
  Efectivament Lida es una meravella de escultura.
  I si es com una mena de regal de acomiat per la Irene, a veure si tens tanta sort Lida de tenir una alumne croata.

 3. Rabab

  Salve!!
  ‘Apoxiomenos. Lisipo. H. 325 a.C.’

  Estic d’aord amb vosaltres l’escultura és molt bonica i impressionant.Es de l’época hel·lenísyica i barreja estil grec i oriental.Podem veure l’estil grec en la postura del contraposto. I l’estil oriental s’observa sobre tot enla expressió del sentiment que reflexa.

 4. Stefanny

  és anomenat Apoxiomeno (ἀποξυόμενος), és una estàtua de marbre d’època romana que és Troba als museus Vaticans. La Majoria dels historiadors d’art sostenir que és abstracta d’una Còpia d’Una altra estàtua de bronze perduda de l’antiga Grècia.Lisip va realitzar el major nombre d’estàtues de tots.

 5. Edgar Delgado

  És difícil de creure que això ho hagin tret de fons del mar!
  L’Apoxiomeno és un dels temes convencionals de l’antiga escultura grega, representa un atleta, treient-se la suor i la pols del seu cos amb l’instrument petit i corb que els romans anomenaven “estrígil”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *