Dríope i Lotis, un mite ovidià

A veure si reconeixeu el mite d’Ovidi, llegit en la segona part de Narracions de mites clàssics a partir d’aquesta performance de Moeno Wakamatsu:

Us podeu refrescar la memòria amb aquest muntatge que he preparat ad hoc:

Estefania Paladines
4t de Llatí

17 thoughts on “Dríope i Lotis, un mite ovidià

 1. Margalida Capellà Soler

  Moeno Wakamatsu, quina Dríope més sentida interpreta. Sensacional!

 2. Anna Jimenez

  Salve Margalida!
  M’agrada molt el power point de l’Estefania, i el video es impresionant.

  Felicitats estefania!

  VALE!

 3. Marta Verde

  Salve!
  Dríope és una princesa, és un personatje de la mitologia grega.
  El mite ovidià ens explica que un dia va anar-se’n a la muntanya, prop d’un llac d’aigües cristalines amb l’intenció de fer un sacrifici en honor a les ninfes. Encara que, cegada per un arbre de flors brillants, va arrancar unes flors per portar-se-les al seu fill. Però l’arbre era la ninfa Lotis, la qual es va enfadar i va transformar a Dríope en un altre arbre. Unes noies que van explicar el que va passar van ser tranformades en pins.

 4. Andrea Balart

  Salve!

  Dríope era une de les dones més cèlebres d’Ecàlia per la seva singular bellesa, ja havia perdut la virginitat ja que havia estat violada pel déu Apol·lo amb qui va tenir un fill. Un dia mentre estava collint flors, d’aquestes en va caure sang, resulta que era la nimfa Lotis que s’havia convertit en aquesta planta. Després d’això els déus la van castigar fent que Dríope es convertís en un arbre.

  Deixo aquí un enllaç on es veu la imatge del Lotis:
  http://www.iespedrosoto.es/latin2/mitologia/imag_mitologia/driope_tempesta.jpg

 5. irina

  El mite està molt bé, està relacionat amb la natura. Dríope era germanastra d’Íole, era molt bella i havia perdut la virginitat amb el déu Apol·lo quan es va casar amb Andrèmon. Un dia Dríope va anar a un llac amb el seu fill per portar corones a les nimfes. No lluny de l’estany hi havia un lotus aquàtic, Dríope en va collir un per entretenir el seu fillet. De les flors va caure unes gotes de sang i les tiges es van agitar. Era la nimfa Lotis que fugint de Priap s’havia canviat d’aspecte però no de nom. Mentre Dríope pregava a les nimfes, els seus peus ja havien estat clavats al terra i li va crèixer una escorça, les mans es convertiren en branques. Quan va arribar Andrèmon i el seu pobre pare que l’estaven buscant, la van besar. Només li quedava el rostre sense convertir en arbre. Ella els hi va dir que agafessin al nen i que el donguessin a una dida. Que fecin que ell vingués cada dia a jugar sota el seu arbre. També els hi va dir que el nen no agafés cap planta dels arbres.

 6. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Els arbres monumentals, tota una herència

 7. marcus

  EL MITE ESTA MOLT BE , ESTA RELACIONAT AMB LA NATURA DRIOPE ERA GERMANASTRA IDOLE ERA MOLT BELLA I A HAVIA PERDUT LA VIRGINITAT AMB EL DEU APOL.LO
  QUAN ES VA CASAR AMB ADREMON UN DIA DRIOPE VA ANAR A UN LLAC AMB EL SEU FILL

 8. imad

  Salve!

  El mite està molt bé, està relacionat amb la natura. Dríope era germanastra d’Íole. Dríope era molt bella i havia perdut la virginitat amb el déu Apol·lo quan es va casar amb Andrèmon. Un dia Dríope va anar a un llac amb el seu fill.

  Vale!

 9. Tania

  Salve!

  En primer lloc m’ha agradat molt aquest mite.
  Dríope era el germanastre de Íole, i aquest mite tracta sobre la natura.

  Vale

 10. Marta Gallardo

  Salve!

  El mite tracta de Dríope, germanastra d’Íole, una noia molt bella i que havia perdut la virginitat amb Apol·lo. Un dia, va anar a un llac amb el seu fill d’un any per portar corones a les nimfes. Va collir algunes flors per entretenir al seu fill i d’elles, van caure unes gotes de sang i les tiges es van moure. Era Lotis que fugia de Priap, s’havia transformat en aquesta planta. A Dríope se li van clavar els peus al terra, com unes arrels i li va començar a crèixer escorça i les mans les tenia plenes de fulles.

  Salve!

 11. sheila

  Salve!
  Dríope era una de les dones d’Ecàlia, que destacava per la seva bellesa. Dríope havia perdut la seva virginitat en ser violada pel déu Apolo, amb qui va tenir un fill. Un dia va anar a un estany amb el seu fill, i va anar a collir unes flors pel seu fill. Va resultar que la flor no era una flor qualsevol, sinó que era la nimfa Lotis que havia canviat d’aspecte. A causa d’això els déus van fer que es convertís en un arbre, i just quan s’estava transformant, va dir que portessin sempre al seu fill a jugar als seus peus, i li va advertir al seu fillet de no agafar cap flor de vora l’estany.

 12. Andreu Punsola

  Salve!

  Aquest mite parla de Dríope, germanastra d’una noia que havia sigut desvirtuada contra la seva voluntat, Íole. Un dia Dríope va anar al llac amb el seu nen de poc més d’un any de vida, per a fer una ofrena a les nimfes. Va agafar unes flors,i eren flors de Lotis que havia sigut convertida en planta. Van sortir unes gotetes de sang i Dríope es va anar convertint en arbre.

  Vale!

 13. Pingback: Dia mundial del medi ambient amb Ovidi! | Aracne fila i fila

 14. miguel angel

  Salve!

  Va resultar que la flor no era una flor qualsevol, sinó que era la nimfa Lotis que havia canviat d’aspecte. A causa d’això els déus van fer que es convertís en un arbre, i just quan s’estava transformant, va dir que portessin sempre al seu fill a jugar als seus peus, i li va advertir al seu fillet de no agafar cap flor de vora l’estany.

 15. David Canal

  El mite em sembla molt bé. Dríope era germanastra d’Íole, era molt bella i havia perdut la virginitat amb el déu Apol·lo quan es va casar amb Andrèmon. Dríope va anar a un llac amb el seu fill per portar corones a les nimfes. No molt lluny de l’estany hi havia un lotus, Dríope en va collir un per entretenir el seu fillet. De les flors van caure unes gotes de sang i les tiges es van agitar. Era la nimfa Lotis que fugint de Priap s’havia canviat d’aspecte. Mentre Dríope pregava a les nimfes, els seus peus ja estaven clavats al terra i li va crèixer una escorça, i les mans es convertirien en branques. Quan arriba Andrèmon i el seu pare que l’estaven buscant, la van besar. Només li quedava el rostre sense convertir en arbre. Ella els hi va dir que agafessin al nen. Que fecin que ell vingués cada dia a jugar sota el seu arbre i també els hi va dir que el nen no agafés cap planta dels arbres.

 16. Stephanie Hernandez

  Salve!!!
  aquest mite m’ha agradat molt i m’ha semblat molt interessant. Driope germanastra de d’íole que va perdre la virginitat amb Apol·lo.Era una de les noies que més destacaven per la seva bella bellesa

 17. Ainhoa Cortez

  Bonum Diem!! Aquest mite m’ha semblat curiós,Driope va ser violada per Apol·lo així perdent la virginitat,aquest mite tracta sobre la natura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *