El Palau de Tirint i Updown Court

Quina relació creieu que poden tenir aquestes dues obres arquitectòniques d’èpoques i estils tant diferents? Doncs tot seguit ho podreu veure en el següent treball realitzat a partir de les Conferències a la UB a les que ens va portar la Lida el 24 de gener. Ens hem basat, especialment, en la conferència donada pel Dr. Jesús CARRUESCO GARCÍA, professor de Filologia Grega a la URV.
Els Palaus Micènics van ser un exemple de luxe al seu temps, entre ells el Palau de Tirint és un dels més destacats. Updown Court és, avui dia, la mansió més cara del món segons Forbes, amb el valor d’uns 139.000.000 milions d’euros (mireu aquest vídeo).

Irena i Coty
2n Batxillerat, Grec i Llatí.

22 thoughts on “El Palau de Tirint i Updown Court

 1. Margalida Capellà Soler

  Coty, Ire, no m’explico com vàreu empescar aquesta idea a partir de la conferència. Sou increïbles. No coneixia aquesta mansió, però crec que heu aconseguit un bon paral·lelisme. L’enhorabona!

 2. Irena

  Hola:D
  Espero que us agradi molt, disfruteu del vídeo de “Updown Court”, una mansió increíble que hem trobat d’Anglaterra.
  La veritat és que hi han bastantes coses en comú, com podeu veure 😀

 3. Chaima Anza

  Salve a tothom!
  Felicitats Irena i Coty, per aquest gran treball, per demostrar-nos la diferència que n’hi ha entre palaus de Micenes(Palau de Tirint) amb la mansió més cara del món (Updown Court). És un gran treball perquè m’agrada saber molt coses noves sobre les obres arquitectòniques.Ja he vist que són dos palaus molt cars encara que la bona obra és queda per el seu valor, no per el preu que li posen els que volen vendre el palau.Jo sempre dic que les obres mestres sempre són coses que es tenen que conservar, perquè l’art mai no passarà de moda i dona molt de valor a diferentes coses.Per això veig que aquest artcile està molt bé.
  Moltes felicitats he de dir que ha sigut un gran treball i que és nota que heu treballat molt per completar la informació, i heu fet que molta gent coneixi aquest fet!!! 🙂

 4. yousra

  Salve!
  Salve!

  Esta molt bé el treball que heu realitzat realment és impressionat les relacions que hi podem trobar entre aquets dos monuments arquitectònics.

  El palau de Tirint no nomes era una residencia reial formada per dependencies com: cellers, magatzems, tallers, arxius … sinó que també era el centre de la vida política, social, econòmica i religiosa. La mansió de Updown Court diguem que també constitueix part de les dependencies que el palau de Tirint. En cara que en la pintura micènica solien reflectir temes com: la caça, relats mitològics, combats…
  Realment molt bona la comparació!
  vale!

 5. Cristina Álvarez Barraca

  Xaipete!

  Primer de tot, començar dient a les dues autores del treball: moltes felicitats pel treball!
  Després d’haver vist la presentació que heu realitzat i finalment el vídeo, puc dir que és una gran troballa aquesta comparació que heu fet!
  Realment aquests dos palaus, tant el de Tirint, que es va construïr fa ja molts anys, cap a finals del segle XIII a.C, com el palau “Updown court” construït l’any 1924, tenen bastantes semblances.
  Tenen semblances ja que, el palau “Updown court” pertany a l’època del neoclassicisme, per tant està influenciat per les formes clàssiques romanes i gregues, com bé han dit les companyes a la seva presentació.
  M’ha sorprès bastant que tinguéssin semblances, ja que no se solen trobar tantes semblances en dues obres arquitectòniques amb tant i tant de temps de diferència.
  També he de dir que he quedat al·lucinada amb el palau “Updown court”, és increïble!
  Felicitats un altre cop, Irena i Coty:D!

 6. Edgar Delgado

  Felicitats a la Irena llavors, molt bon treball, jo no sería capaç de comparar aquests dos monuments tant diferents i semblants alhora, has trobat semblances molt importants entre el palau de tirint i aquesta esplèndida mansió. Has fet una molt bona troballa!

 7. Rubén Florencio

  XAIPE!

  És un gran treball. La veritat es que d’aquí es pot treure bastant de suc. M’ha cridat l’atenció la part més important del Palau de Tirint, el megàron, que sembla provenir de la paraula grega “μεγάς” i per això era un vestíbul tan gran. També veient el plànol del palau m’he adonat de la gran similitud amb Bàrcino, la forma que limiten amb les muralles es de gran semblança.

  Després, sobre la mansió anglesa, la veritat es que és per alucinar. La seva forma, el seu color, les dependències que té…Sembla ser que sigui com el Palau de Tirint però modernitzat, amb algunes formes més pròpies del Neoclassicisme.

  Felicitats Irena, has fet una gran recerca!

 8. Margalida Capellà Soler

  Coty, ho sento moltíssim. Des de la pantalla d’administració, em vaig confondre amb el de les cases indianes. Sort que te n’has adonat i jo ho puc rectificar de totes totes: Aliquando bonus dormitat Homerus.

 9. Zícora

  Salve.

  El treball està molt ben elaborat i m’agradat moltíssim. Crec que sen’s dubte és una residència pels famosos. Mai hauria imaginat que després de tants anys, encara s’arribi ha conservar el Palau de Tirint, pero lo que més m’ha impactat ha sigut en quants diners està valora’t.

  Vale.

 10. Eulàlia

  No coneixia ni el Palau de Tirint ni el palau de Updown Court.

  Crec que el Palau de Tirint té més valor que el de Updown Court, tant per la seva antiguitat com per la seva decoració, la seva estructura…

  Però per una altra banda, com el palau britànic està en millors condicions i conservació sembla més atractiu. A més a mi m’encanten aquests tipus de palaus! Encara així reconec que el micènic és més valorable.

  El palau de Tirint va ser construït a finals del segle XIII aC(època micènica), a Tirint, al Peloponnès. Està estructurat per un mègaron, un pati exterior i un pati interior. Segons la mitologia, és el niu del futur semi-déu Heracles.

  El palau de Updown Court fou construït el 1924, és d’estil neoclàssic amb influència californiana, es troba a poques milles de Londres.

  Els palaus micènics són fortaleses emmurallades amb un gran palau, la part principal es diu mègaron que és una sala rectangular amb columnes. Exemples d’obres micèniques serien:

  – La fortalesa de Micenes:
  http://www.uned.es/geo-1-historia-antigua-universal/GRECIA/micenas_muralla.jpg

  – La fortalesa de Tirint:
  http://sobregrecia.com/wp-content/uploads/10greciatirinto.jpg

  – El palau de Pilos:
  http://2.bp.blogspot.com/-TawE6LwnnSY/TaopjiQ84BI/AAAAAAAABNw/9h3BqDS6Vjo/s1600/Palacio+N%25C3%25A9stor.jpg

  – El tresor d’Atreu (Micenes).
  http://sobregrecia.com/wp-content/uploads/micenas_tesoro-atreo.jpg

 11. bautista.noelia2011

  SALVE!
  Primer de tot felicitats, és un traball molt interesant i ens pot resoldre molts dubtes i sobretot esta molt currat.
  MIcenes, el 468 aC fou assetjada pels doris d’Argos però les muralles van resistir i la van haver de bloquejar, fins que la gana els va obligar a rendir-se. La ciutat va passar a Argos però va romandre deshabitada.

  Les seves ruïnes foren descrites per Pausànias. Encara existeixen i són les més antigues de la Grècia continental excepte les de Tirint.

 12. lourdes caparros

  Salve!

  No coneixia cap d’aquests palaus pero son molt interesant,aquest article esta molt ben fet,es nota que us ho heu currat, felicitats 🙂

  Tirint o Tirins fou una de les més antigues ciutats gregues, situada a la plana d’Argòlida, a la via cap Epidaur. Habitada des el tercer mil·lenni, a l’època micènica estava fortificada i de les seves muralles Pausanies (segle II) arriba a dir que causaven la mateixa admiració que les piràmides d’Egipte.

  Torno a dir que no en tenia ni idea de l’existencia d’aqutest palau,pero es molt macu

 13. Eric Andreu

  Un treball molt complet i molt ben elaborat.

  La civilització micènica va ser una cultura avantpassada de la grega. Sembla que va durar des del 1500 aC fins al 1100 aC aproximadament i que va ser absorbida per les invasions dòries. Micenes és coneguda sobretot per la figura d’Agamèmnon, rei que apareix a les obres homèriques. Els grecs creien que la ciutat havia estat fundada per Perseu.
  No s’ha trobat cap escrit que permeti veure com s’anomenaven ells mateixos. Els noms donats per altres pobles eren micènics, aqueus (per exemple als escrits d’Homer) o simplement grecs. Probablement no es puguin identificar plenament amb cap d’aquestes denominacions, com prova la seva llengua, un dialecte propi del grec antic, que s’ha trobat registrat en escriptura lineal B, que és un sil·labari a diferència de l’alfabet grec pròpiament un alfabet.

  Sabia que existia aquest palau i que era molt imponent, però no que estigues tant ben valorat, pel que fa al valor en diners.

 14. Cristina Berjano

  No coneixa pas aquest Palau de Tirint. Tirint o Tirins fou una de les més antigues ciutats gregues, situada a la plana d’Argòlida, a la via cap Epidaur. Habitada des el tercer mil·lenni, a l’època micènica estava fortificada i de les seves muralles Pausanies (segle II) arriba a dir que causaven la mateixa admiració que les piràmides d’Egipte.

  És un article molt interessant la veritat.

 15. Paula Franco Semitiel

  Salve!

  Són estils totalment diferents, updown court és la mansió més cara del món (amb raó) i és d’estil neoclàssic i 23 hectàrees de terreny, cine, Squash, 5 piscines i molt més… relament per a què volem tan?

  Les dues construccions estan allunyades per diferents motius i l’estructura s’assembla bastant.

  Sincerament, les dues construccions són impresionants però si tingués que escollir una, obviament escolliria Updown court ja que està adaptada a els nostres ocis i teconologies, és a dir, la nostra manera de viure.

 16. balart-irina1120

  Salve!
  No sabia que existís el palau de Tirint. Em sembla enorme la mansió d’Updown court, ja m’agradaria a mi viure en un lloc així!

  Alguns dels palaus micènics són els excavats a Micenes, Tirint i Pilos. Són els centres de l’administració dels estats micènics, com ho han demostrat els arxius trobats. Des del punt de vista arquitectònic, són els hereus dels palaus minoics, però també d’altres grans residències de la Grècia continental.
  Estan organitzats al voltant d’un conjunt de patis a les que s’obren diverses sales de diferents dimensions, entre les que es troben magatzems i tallers, a més de zones de residència i representació. El cor del palau és el mègaron, la sala del tron, organitzada al voltant d’una llar circular envoltat de quatre columnes. El tron ​​es trobava generalment sobre el costat esquerre per el que s’entrava a la sala. Sembla que els edificis només tenien una planta.
  En els palaus micènics també s’ha trobat un important mobiliari, a més de frescs.

  Després de 16 anys de recerca a l’illa grega d’Ítaca, un equip d’arqueòlegs de la Universitat de Ioannina (Grècia) defensa que ha trobat el palau que va correspondre a Ulisses. No és la primera vegada que s’afirma el fet d’haver descobert el palau d’aquesta figura a cavall de la llegenda i la història.

  En aquest cas, es tracta d’un edifici d’època micènica que es troba al nord de l’illa, a Exogi. L’estructura correspon a la d’un palau micènic, i les porcellanes que s’han desenterrat també pertanyen a la mateixa època. I també la font, que ha estat datada del segle XIII aC, data que coincideix amb la narració d’Homer. En aquest jaciment, fa uns quants anys que s’hi va trobar una tauleta de pedra d’escriptura micènica amb figures gravades d’escenes homèriques.

 17. balart.andrea0920

  Salve!

  Els palaus micènics es trobaven a la Grècia Continental. El palau de Tirint consta d’unes muralles de 15 metres que es van començar a construir el 1350 a.c fins al 1250 a.c.

  El palau de Tirint estava molt ben defensat no només per la seva doble muralla, sinó també disposava d’una sèrie de patis tancats i portes en forma d’H.
   
  Conta la llegenda que les muralles d’aquest lloc arqueològic va ser encarregades als ciclops per Proito, rei fundador de Tirint i germà del rei de Micenes, Acrisi.

  La ciutat es va construir amb enormes blocs de pedres irregulars, encaixats uns contra altres, i les mesures és de 3 metres de llarg per 1,50 d’ample. Mentre que els seus murs presenten un gruix d’entre 7 i 10 metres i en alguns trams arriben als 8 metres d’alçada.
   
  El seu declivi va arribar amb la finalitat del període micènics i va quedar totalment oblidat.
  Les primeres excavacions van ser dutes a terme per Schliemann i Dörpfeld, sent continuades mes tard per l’escola arqueològica alemanya d’Atenes.

  Vale!

 18. Marta Verde i Elisa Moya

  Salve!
  Molt bon treball, la veritat és que he buscat el Palau de Tirint i heu hagut de fer un gran esforç.
  La veritat és que són molt diferents.
  Personalment, a mí m’agrada més Updown Court perque és més modern i molt luxós com podem veure a les fotos que han posat les nostres companyes al SlideShare o la que he trobat jo que es veu més ampliada:
  http://homesoftherich.net/wp-content/uploads/2009/10/updowncourtexterior.jpg
  I també hem buscat més informació i al 2004 aquesta casa estava en venda i ens explica tot tipus de detalls de dintre de la casa.
  http://www.elmundo.es/elmundo/2011/10/19/suvivienda/1319042653.html?a=fe6f9c521e18a849ed7bc67a7b7994de&t=1370331519

 19. Alina Roman

  Salve!!

  Està molt ben fet el treball i es un gran esforç fer tot aquest treball.

  En el meu cas jo prefereixo el Updown Court ja que està més adaptat a les nostres necesitats, i es més modern perque es més de la actualitat , i m’agrada més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *