23 thoughts on “Heinrich Schliemann

 1. Margalida Capellà Soler

  Molt bon muntatge, Laura! M’ha encantat l’àudio i ja sé que no és fàcil posar-se a recitar DAVANT D’UN MICRÒFON I QUE DESPRÉS SE SENTI BÉ.
  La vida de Schliemann sempre m’ha fascinat! Quin visionari! Quin políglota!
  L’ENHORABONA!

 2. Laura Galán

  Moltes gràcies lida!!
  Doncs si, és una mica difícil gravar, i més encara si em toca a mi…que em costa molt parlar en públic! ajajaj però finalment ha quedat molt bé!

 3. Margalida Capellà Soler

  I tant que t’ha quedat bé, Laura!
  Ara els companys que no han fet la feina del tema proposat en el Moodle hauran de deixar aquí en comentari la seva opinió sobre la vida i la profunda fantasia de Schliemann. Quantes llengües sabia i com les aprenia?…

 4. Alis Komarova

  Hola Laura,
  he entrat en Aracne per fer una cosa i m’he enrecordat del teu article, i de veritat impresionant.
  Sincerament jo, no sabía res de Shcliemann, no sabia ni qui era i gràcies a tú se que va ser ell qui va descubrir la ciutat de Troia (no vegis ehh..).

  Margalida contestare de una manera breu la teva pregunta, Schliemann va hablar 15 idiomes, i les aprenia d’una manera autodidàctica ja qu tenía molta facilitat per apendre llenguas. També va escriure un diare en diferents idiomes.

 5. Margalida Capellà Soler

  Alis, em sembla molt bé la teva descoberta d’aquest visionari alemany a través de la Laura, però ella ha estirat el fil a partir d’un àudio i d’un relat d’una tasca del Moodle que tu també havies de treballar. En fi, val més tard que mai; però crec que podries fer un comentari molt més aprofundit i sense tantes faltes. Ho intentes?

 6. Dani costa

  Història de un somni enterrat
  El que va portar a Schliemman a dedicar la seva vida a una recerca invisible als ulls de qualsevol persona no va ser l’embogiment, va ser la certesa que la seva il•lusió era mes real que qualsevol raó per abandonar els seus somnis.
  La Ilíada és una història que reflexa tan be els sentiments humans que és facil contagiar-se de l’esperit del seu protagonista. Ell va emprendre un gran viatge des de que aquell llibre d’Eneas va caure a les seves mans i va trobar-se amb el seu somni, aprendre tantíssimes llengües va obrir nous horitzons de coneixement, conèixer les persones de cada lloc on viatjava va enriquir el seu esperit i la seva cultura i en el camí final cap al seu somni va conèixer la persona que l’acompanyaria fins al final del seu recorregut, la seva dona, va augmentar les seves forces i junts van arribar a descobrir el tresor que anys enrere va dibuixar-se en la seva imaginació.
  Va ser un dels grans descobridors de restes de civilitzacions antigues de l’historia, i l’historia és una corrent immensa com la mar vers el nostre temps com simples mortals. Personalment, admiro els descobriments que va realitzar, es extraordinari desvetllar escenes del passat i ser testimonis del que un dia va ser, però la meva admiració és per la perseverança que ens ha demostrat a tots al aconseguir el seu somni que avui es una realitat a la que tots podem accedir gracies a la seva il•lusió.

 7. lina

  Primer de tot he de dir que està ben fet pi tens bona veu Laura, Felicitats!
  Heinrich Schiliemann va nèixer l’any 1822 i morí l’any 1890. Gràcies a la seva passió per les llegendes i sobretot per trobar la ciutat perduda de Troia, va posar en marxa unes excavacions seguint les dades que donava Homer a la seva obra. Després de tant d’esforç, Schliemann va trobar el que tant dessitjava, la cuitat de Troia.
  És impressionant veure com aquesta bojeria per trobar els restes d’una cuitat perduda el va portar a tants extrems, com per exemple cassar-se amb una dona grega perquè pensava que aquesta entenia millor les seves fantasies. També em sembla curiós que als seus dos fills els anomenesi Andròmaca i Agamèmnon.
  Finalment en unes vacances en Nàpols l’any 1890 va morir.

  Crec que al igual que aquest home, en la nostre vida hi han coses que ens marquen des de que som petits i que ens fem il·lusions, les quals quan som grans intentem fer realittat.

 8. osorio.laia2011

  Heinrich Schliemann (1822-1890) era fill d’una família prussiana multimillonària.

  Quan era petit, el seu pare va regalar-li per Nadal un llibre de contes universals en que hi apareixia la fotografia d’un gravat en que s’hi representava Eneas, Anquises i Ascani fugint de la Troia en flames. Li va impressionar molt.

  Des d’aquell precís moment, el jove aficionat a l’arqueologia i als clàssics, va voler demostrar que els escenaris que s’hi describien a la Ilíada eren reals.

  Aquesta gran ambició va portar-lo a descobrir la perduda ciutat de Troia a més a més de realitzar excavacions a Micenes, Orcomen i Tirint.

 9. Clara Campos Rovira

  Hola!
  El que diu de Heinrich Schliemann es que va ser el descobridor de Troia tal com Homer deia. Explica els gelos que tenien els altres arqueòlegs perquè ell era un “aficionat”.
  Al costat de Scliemann i ha enterrat Ν. Γ. ΠΟΛΙΤΗΕ que transcrit al català és N. G. POLITHE.
  Molt bon video!

 10. Maria Sorribes

  Χαίρε!

  Què explica el vídeo sobre ell? Per cert quin és el nom d’una persona enterrada al costat del mausoleu d’Schliemann que apareix a la foto. Escriviu-lo en grec i després transcriviu-lo al català.
  Explica que va descobrir la civilització minoica, va descobrir els seus elements i la Guerra de Troia i recordant que Heinrich Schlieman va rebre un llibre per nadal on figurava una imatge d’Eneas fugint de Troia en flames amb els seu pare,.

  Aquella imatge va marcar el seu destí fins que en un viatge a Pompeia va tornar a enrecordar-se de la imatge.

  La persona que esta enterrada al costat seu és un senyor que hi ha al costat.

  Ν. Γ.ΠΟΛΙΤΗΣ= N.G.Polites

  Χαίρε!

 11. Laura Pacheco

  Hola!
  Hem sembla molt interessant aquest vídeo, no hagués imaginat mai que un aficionat hagués descobert la ciutat de Troia i hagués descobert tot, comptant amb la guerra i la civilització Minoica.
  Hem sembla un molt bon treball, informatiu i clar.
  En el vídeo explica que Heinrich Schliemann quan era un nen petit va rebre un llibre on apareixia una foto d’Eneas fugint de Troia amb el seu pare, Anquises, i el seu fill, Ascani. Aquest home va sentir una gran devoció cap a temes mencionats anteriorment i el va una gran descobridor, encara que el critequesin.
  L’home enterrat al costat de Heinrich Schlieman és N. Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ, i en català és N. G. Polithes.

 12. albert muuñoz

  Hola

  El vídeo m’ha agradat molt, perquè la Laura ho explica molt detallat i la seva veu es molt agradable. Has fet un bon vídeo. Jo en vaig fer un
  Heinrich Schliemann va ser el que va descobrir la ciutat de Troia. Gràcies a ell en sabem de l’existència de Troia i de la seva història. Hi havia molta gent que li criticava perquè va fer més coses que els altres. Al costat de Heinrich Schliemann estava enterrat Ν.Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ, transcrit vol dir N.G. Polites. Com es pot veure a la foto, està enterrat en un mausoleu molt gran, això segurament vol dir que tenia diners, i un poder bastant gran.

 13. Erica Román

  Χαιρε!

  M’ha semblat molt bona idea que en aquest article no hi hagi res escrit i sigui tot audiovisual, crec que és més fàcil centrar-se en el contingut amb l’ajut de les fotos.

  M’agrada com comença la història, ja que s’anomena a un nen com si res i aquest acaba sent Heinrich Schliemann. No sabia res d’ell i crec que és força important ja que com has dit va ser el descobridor l’antiga ciutat de Troia. Crec que gràcies a aquella foto que li van donar quan era petit ha arribat descobrir la ciutat, això li va fer un amant dels clàssics. Tot i que va fer malbé algunes peces importants no és motiu per criticar-lo, donat el fet tant important abans esmentat.

  El nom grec que es troba al costat del mausoleu és N. Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ, transcrit al català seria N. G. POLITES.

 14. Laura Pacheco i Clara Campos

  En el anterior comentari la Clara Campos i jo mateixa, la Laura ens hem equivocat al transcriure el nom en català, el correcte seria N. G. Polites.

 15. sebastianlindo

  El vídeo explica que Heinrich Schliemann, arquòleg alemany que va trobar les restes de Troia, de nen per Nadal va rebre un llibre amb una imatge de la fugida d’Enees que el va marcar per a la seva vida.
  El nom de la persona enterrada és N. Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ, en castellà és N. G Politis. Pertany a Nikólaos G. Politis, un filòleg grec que va fundar els estudis de tradicions de Grècia.

 16. Teresa Devesa i Monclús

  Coincideixo amb l’Albert que la Laura Galán ha fet una bona feina i útil per conèixer aquest personatge tan especial. Especialment encertat considero aquest inici amb la imatge que li va condicionar la vida, veig que molts de vosaltres us hi heu fixat especialment..
  Clara i Laura, veig que finalment, després de mirar-ho i remirar-ho us n’heu sortit, amb la transcripció del difunt. Molt bé Sebastián, que en has dit qui era aquest personatge. Està ben trobat perquè hi ha més d’un personatge amb un nom semblant en la història de Grècia.

 17. Neus Borniquel

  Χαίρε!
  El vídeo explica que Heinrich Schliemann quan era petit va rebre un llibre on sortia la imatge d’Enees amb el seu pare fugint de Troia en flames, que va fer que agafés curiositat i s’endinsés en aquest món i que més tard, descobrís l’antiga ciutat de Troia. Tot i fer el descobriment va rebre moltes crítiques al fer mal bé algunes restes, que personalment tampoc crec que sigui per tant, ja que després de tot va fer un gran descobriment que fins llavors ningú havia fet.
  El nom de la persona que es troba enterrada al costat del mausoleu és Ν. Γ. ΠΟΛÍΤΗΣ, que transcrit al català seria N. G. Polites.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *