Desè aniversari de Tàrraco Patrimoni Mundial

Detall de les muralles des del Passeig arqueològic
[Foto Josep Lario]

Aquí teniu una comunicació que ens fan arribar del Museu de Tarragona, que vam visitar l’any passat:

Ja fa 10 anys que Tàrraco comparteix amb les principals ciutats monumentals del món l’orgull i la satisfacció d’haver estat declarada Patrimoni Mundial per part de la UNESCO.

Durant aquests anys, hem treballat per valoritzar el nostre patrimoni fins a convertir-lo en un element identificador de la nostra ciutat i del nostre país.

Amb motiu d’aquesta commemoració l’Àrea de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Tarragona convoca la ciutadania, les institucions acadèmiques, universitàries, socials, econòmiques, culturals i polítiques a celebrar plegades aquesta fita que, recolzant-se en el passat, és una aposta d’enorme futur per a Tarragona i Catalunya.

Des del mes de setembre i fins al 3 de desembre reivindicarem la nostra herència de la Tàrraco romana, una gran ciutat ja descrita pels geògrafs i historiadors clàssics.

Des de l’Aracne fila i fila els enviem la nostra més sentida enhorabona i posem el nostre gra de sorra en la celebració, tot deixant un comentari sobre el que destacaríeu de visita que vam fer al patrimoni arqueològic de l’antiga Tàrraco. Endavant!

Amfiteatre
[Font: Wikimedia commons]

TERESA

22 thoughts on “Desè aniversari de Tàrraco Patrimoni Mundial

 1. Ana Rosa

  Hola!
  La sortida que vam fer a Tàrraco va ser una de les que més em van agradar de l’any passat. El que més em va agradar de la sortida va ser l’amfiteatre. No havia anat mai a veure-ho i em va agradar molt, no m’ho esperava tan gran va ser impressionant. Encara que penso que segurament m’hagués agradadat més veure l’aqüeducte però vam tenir mala sort i no ho vam poder veure però encara així vaig tornar molt contenta de la sortida 🙂

 2. Marc Cortés

  Ave!
  Comparteixo els mateixos gustos amb l’Ana, penso que va ser una sortida molt aprofitable.

  Esta molt ben conservada tot i que ha passat molt de temps, encara es mantenen les estructures dels edificis principals en molt bon estat, que ens serveix per saver com eren en realitat. Això si, per a mi l’amfiteatre es el “summum” de Tarraco, i les restes del circ també són molt interessants.

  I jo també em vaig quedar amb les ganes de poder veure l’aqüeducte… que hi farem!

  Felicitats per aquests 10 anys!

 3. cuevas_carl

  Ave!!
  Per mi la sortida a Tarraco va ser especial, jo crec que és la sortida que he fet des que sóc a l’Albèniz(que no és precisament ahir) en la qual millor m’ho he passat i més he après i ho dic sincerament.
  La part que més em va agradar va ser la de l’Amfiteatre,ja que té un aspecte molt espectacular i et pots imaginar com es vivien els espectacles que s’hi duien a terme amb la tensió i la eufòria amb les quals es vivia en aquella època; deuria ser IMPRESSIONANT en majúscules.

  En fi, felicitats per aquests 10 anys i m’agradaría tornar a Tarraco en no molt temps perquè va ser una sortida molt i molt profitosa per nosaltres.

  Vale!

 4. martinez_and

  felicitats Tàrraco

  He anat tants cops a Tarragona i sempre la trobo maca, amb les sebes muralles que envolten la ciutat, y els troços de edificacions romanes que pots trobar en mig del carrer com qui troba un lloc per descansar.

  Aixó fa que Tarragona sigui i serà la ciutat més representativa romana de tota Catañunya, amb diferencia de altres colonies com Barcino.

  Felicitat per aquest 10 anys en la UNESCO i per tots els anys que portas contagiant el antic sentiment clàssic a moltes persones.

 5. garcia_thais

  Avee!
  La sortida a Tàrraco va estar molt bé, em va agradar bastant. Comparteixo l’opinió dels meus companys, perquè l’amfiteatre és inceíble.. i només has d’utilitzar una mica la imaginació per imaginar-te com era en època romana. Està bastant conservat i era enorme, increíble per una ciutat a Catalunya! Ens hauríem de sentir orgullosos per tenir-lo a prop..
  Per molt anys!
  valee

 6. llavero_jess

  AVE!
  Ami de la sortida de tarraco el que més em va impactar va ser l’amfiteatre. Em va agradar per la seva recontrucció, hi havien parts que es conservaven, més derroides, i d’altres que s’han tornat a fer reproduïnt el model antic. Per un moment em vaig imaginar com deuria de ser allò tan gran en el món clàssic, ple de gent i mirant un espectacle de l’època.
  Veig que tot els meus companys també han posat aquesta opció, deu ser que realment va ser espectacular de veure.
  Felicito la ciutat de Tàrraco.
  Valee!

 7. casensio_ro

  Hola!

  el lloc que em va agradar més de les ruines de Tàrraco va ser la part exterior (circ, amfiteatre…). Em podia imaginar els romans amb togues passejant-se, més que mirar peces exposades en el museu. Si no hagués estat pel vent…

 8. Saraa.

  Ave!
  És fantàstic que Tarragona formi part del Patrimoni Mundial declarat per la UNESCO, i això és només el començament. Trobo que és molt important per a Catalunya aquest tipus de reconeixement històric, ja que “Tarraco” va ser molt important.
  He de dir que Tarragona em va agradar molt com a ciutat, tan tranquila i a la bora del mar, i el que més em va agradar, com als meus companys, l'”amphiteatrum”, que és impressionant. També la petita part que es conserva del circ, que ens permet imaginar-nos la inmensitat d’aquest.
  Veritablement “Tarraco” era una ciutat digne de ser la capital de la Hispània citerior d’esprés que el mateix Octavi August residís allà durant uns mesos.

 9. jimenez_ar

  Ave!

  La sortida que vam fer a Tarraco va ser molt interessant, sobretot perquè en les explicacions que es van fer “in situ” també participaven els alumnes, una manera més dinàmica d’explicar les coses de la sortida, no sempre parlan el professor.

  La part que més em va agrdar va ser l’amfiteatre, ja que era molt gran i espectacular,realment et podies imaginar com seria el que vivien allà, l’emoció, tensió..

  Felicitats per aquests 10 anys!! Espero tornar d’aqui poc!

  Vale!

 10. garcia_annia

  Ave!
  Moltes Felicitats!
  Aquesta ciutat ha fet cent anys, però en fara cent més, ja que cualsevol persona que hi vagi voldrà tornar a repetir.
  Jo el que sempre penso és que mirar aquestes ciuats “in situ” fa que vulguis saber més i més sobre ella.
  En la sortida de l’any passat a mi hem va tocar fer una exposició sobre l’estructuració de la ciutat i la veritat és que va ser un treball molt agradable.
  Recomano que aneu un altre cop, i jo desde aquí els dono el meu suport i els felicito una vegada més!

  Vale!

 11. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Veig que l’amfiteatre s’emporta la palma de la sortida, tot i que estic segura que si haguéssiu pogut passar per sobre de l’aqüeducte, les preferències haurien estat més repartides.
  Per cert, m’agrada molt que aneu incorporant els llatinismes al vostre discurs, això vol dir que poc a poc us els aneu fent vostres. També em satisfà veure que, després de un o dos anys dient-vos-ho, us decidiu a presentar entre cometes o cursiva els termes en llatí.

 12. marona

  Ave!
  La sortida a Tàrraco va ser una de les més profitoses que he fet al llarg de la meva vida acadèmica; la veritat és que tot lo relacionat amb ruines romanes m’interessa molt i ademés (crec) vaig estar molt atenta encara que em distregués una mica.
  Torno a repetir que em va agradar moltíssim i va ser molt profitosa per nosaltres!

  Vale!

 13. stefanny

  Lida ara ja podre conèixer Tarraco: D … la setmana que ve anirem amb els nostres companys de alemanya, estic anciosa per conèixer.Ja que no vaig anar l’any passat .

 14. Rabab

  Salve!
  Demà els meus company se’n van a tàrraco amb els alemanys.
  Crec que és una de les sortides que més pots aprendre és molt didàctica y divertida i amés fan l’explicació amb anglès per aixó crec que val molt la pena anar a la sortida llástima que no puguis venir lida et trobarem a faltar i a les teves explicacions.

 15. edgar delgado

  Salve!
  Per tot això, em costa de creure el que es diu en l’altre apunt de “Tárraco morta” siguent patrimoni de la humanitat i amb tots els diners que tenen que guanyar amb això, no crec que s’ho descuidin. Si es veritat el que diuen els nostres companys sobre la sortida de Tàrraco, crec que ens ho passarem bé allà.

 16. Oriol Lopez

  Salve!
  Després de la visita a Tarragona m’he adonat de la sort que tenim de tenir aquesta bonica herència i també he vist l’origen de certs aspectes que envolten la nostra vida quotidiana. És un privil·legi tenir aquest Patrimoni Mundial a casa nostra i hem de saber valorar-lo.

 17. Rubén Florencio

  Ave!

  Ahir vàrem fer una sortida a Tarragona i vam visitar les rünes antigues de Tàrraco. És increïble el gran patrimoni que molts de nosaltres encara no coneixem. És una gran realitat el que van viure aqui els antic romans i el que ens han deixat fins al dia d’avui. Crec que deuríem de ser més considerats i aprofitar-lo més.

  Vale!

 18. Margalida Capellà Soler

  Em fa molt feliç que Tàrraco no us hagi desabut ans tot el contrari. Moltes gràcies, per deixar-ho escrit també aquí. Verba volant, scripta manent!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *