Fòbies arran de l’anunci Golf TDI

Segurament aquests dies heu vist aquest anunci d’un cotxe (jo tinc autèntica passió pels cotxes!) però us el deixo aquí perquè em feu cinc cèntims -entesos i enteses en etimologia- del mot fòbia i de totes les fòbies que se’n fan referència (jo no sé grec però m’agradaria que em poséssiu el nom també en grec o en llatí si s’escau)-. També estaria bé que em comentéssiu altres fòbies i, si us les inventeu, ho indiqueu. Moltes gràcies!

Xisco

One thought on “Fòbies arran de l’anunci Golf TDI

  1. Margalida Capellà Soler

    Precisament ahir, Xisco, vaig veure aquest anunci per primer cop i vaig pensar que quan comencés el curs el podria recordar per explicar l’etimologia grega de -fòbia. Fantàstic que ens l’hagis posat aquí!
    A classe, treballem aquest ètim, però ara per ara no recordo cap apunt ni de El Fil de les Clàssiques, ni d’Aracne que tracti el tema; en canvi, recordo un excel·lent treball dels alumnes d’un company chironià que es fa dir Iaenus en Voicethead i que us el recomano. També en el llibre d’Arrels Clàssiques del lèxic científic, tècnic i humanístic i en el llibre de Grec de primer de batxillerat (ed. Teide) en trobareu una pila d’exemples. Evidentment, us els podeu inventar mentre siguin respectuosos (ja coneixeu les regles del nostre treball en xarxa!) però aquí en trobareu una pila d’inimaginables!.
    Apa, acabeu de passar unes bones vacances i no tingueu fòbia a començar que amb treballs com aquest que us proposa en Xisco, qualsevol s’hi enganxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *