Reconstrucció dels dos aqüeductes de Barcelona

Del programa Sota Terra de TV3 d’ahir Carrer Ripoll 25, Barcelona em va cridar molt l’atenció aquesta reconstrucció dels dos aqüeductes que portaven aigua a la ciutat de Barcelona en temps dels romans i que els arqueòlegs n’han trobat restes en els fonaments de la casa del carrer Ripoll, 25 que té més de dos mil anys d’història:

Gaby

36 thoughts on “Reconstrucció dels dos aqüeductes de Barcelona

 1. Iván Zapico Fernandez

  Salve!

  És impressionant com una civilització com la romana arrivés a construir grans edificis com els aqüeducctes per on acon seguien portar l’aigua cap a la ciutat , és magnífic com ho feien.
  La reconstrucció està molt bé feta, enorabona!
  Vale!

 2. bautista.noelia2011

  Es impressionant veure com s’han sobreposat les nesecitats en cada època i com es va configurar la casa veient les reconstruccions fetes amb ordinador i la complexitat en que estava construïda tant la casa com l’aqüeducte que la traspassava.

 3. Zícora

  Salve.

  Primer de tot he de dir que és un article interesantíssim. Em sembla mentida que encara, després de tants anys, es conservin aquests aqüeductes de l’època romana. També és una pena que amb les contruccions de pisos i altres edificis arribin a degradar a poc a poc aquests antics aqüeductes.

  Vale.

 4. Martina Camps

  És un article molt interessant, penso que està molt bé la reconstrucció dels dos aqüeductes que abans portaven l’aigua a la ciutat en el temps dels romans i que els arqueòlegs han trobat restes a un carrer que té més de dos mil ants de història perquè en un carrer que te tants anys es molt interessant que hagin pogut trobar-hi aquest aqüeductes de l’època romana, però amb la construcció d’altres coses han anat desapareixen, però està molt bé que s’hagin trobat aquestes restes desprès de tan de temps i de tantes reconstruccions ja que abans era una cosa important ja que eren els aqüeductes per on passava l’aigua per arribar a la ciutat de Barcelona.

 5. Biel Cussó García

  Què s’ha trobat al subsòl d’aquest carrer de Barcelona? Coneixeu a Badalona algun lloc on hagin aparegut vestigis semblants?
  Salve!
  S’ha trobat al subsol, restes dels aqüeductes romans, que es molt important per fer-se una idea de la estructuració de la ciutat.
  Sí a Badalona s’hi han trobat coses similars, i a totes les ciutats amb passat romà, ja que en qualsevol ciutat, a la mínima que es fan obres, s’hi troben multitud de restes, que poden anar des de gerros passant per mosaics, fins a construccions com domus, insules o monuments.
  Vale!

 6. Marta Calvo

  Ha sigut interessant com anaven reconstruint l’aqüeducte per ordinador, i feia com el que havia passat allà des que van construir-lo fins ara, ja que ara hi havia una casa, els aqüeductes venien de fora la ciutat i on està situat aquesta part és fora de la que seria la ciutat de Barcino.

 7. Alba

  No he pogut visualitzar el vídeo però a Badalona es van trovar unes ruines romanes a Dalt de la Vila, també a Santa Coloma de Gramenet es van trovar uns banys romans.

 8. Paula Torres

  Se encontró un acueducto romano del siglo I y otras construcciones de diferentes siglos.
  No, no conozco algo parecido en Badalona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *